Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(14-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|__________________________________________|

|3.6. Ձկան յուղ            |Թթվեցուցիչ փչացման ցուցանիշներ            |

|                          |__________________________________________|

|                          |թթվային թիվ,   |4,0          |            |

|                          |մգ, ԿՈՆ/գ.     |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պերօքսիդային   |10,0         |            |

|                          |թիվ, ակտիվ     |             |            |

|                          |թթվածնի թիվ/կգ |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Թունավոր տարրեր                           |

|                          |__________________________________________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,3          |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0.1          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0.2          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Պոլիքլորացված  |0.3          |            |

|                          |բիֆենիլներ     |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Դիօքսիններ     |0,000002     |            |

|                          |(որոշվում են   |ճարպի        |            |

|                          |հումքում դրանց |վերահաշվարկով|            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |վարկածի        |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7 Ոչ ձկնարդյունաբերական |Մակաբուծական   |             |            |

|որսի օբյեկտներ            |ցուցանիշներ    |             |            |

|(կակղամորթեր,             |(Ձկան,         |             |            |

|խեցգետնակերպեր և  այլ     |խեցգետնակերպերի|             |            |

|անողնաշարավորներ,         |կակղամորթերի,  |             |            |

|ջրիմուռներ և  ծովային (խո-|երկկենցաղների, |             |            |

|տեր) և  նրանց վերամշակման |սողունների և   |             |            |

|մթերքներ, սողուններ և     |դրանց          |             |            |

|երկկենցաղներ, դրանց       |վերամշակման    |             |            |

|վերամշակման մթերքներ      |մթերքների      |             |            |

|                          |անվտանգության  |             |            |

|                          |մակաբուծական   |             |            |

|                          |ցուցանիշները   |             |            |

|                          |պետք է         |             |            |

|                          |համապատասխանեն |             |            |

|                          |սանիտարահամաճա-|             |            |

|                          |րակային        |             |            |

|                          |հսկողության    |             |            |

|                          |(վերահսկողու-  |             |            |

|                          |թյան) ենթակա   |             |            |

|                          |ապրանքներին    |             |            |

|                          |ներկայացվող    |             |            |

|                          |սանիտարահամա-  |             |            |

|                          |ճարակային և    |             |            |

|                          |հիգիենիկ       |             |            |

|                          |միասնական      |             |            |

|                          |պահանջների 5-րդ|             |            |

|                          |հավելվածով     |             |            |

|                          |սահմանված      |             |            |

|                          |պահանջներին)   |             |            |

|                          |Թունավոր տարրեր|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կակղամորթեր,              |կապար          |10,0         |            |

|խեցգետնակերպեր և  այլ     |_______________|_____________|____________|

|անողնաշարավորներ,         |արսեն          |5,0          |            |

|երկկենցաղներ, սողուններ   |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |2,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,2          |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Հակաբիոտիկներ լճակային տնտեսության ձկների |

|                          |համար (Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն         |

|                          |հակաբիոտիկների մնացորդային քանակները,     |

|                          |որոնք օգտագործվել են պարենային հումքի     |

|                          |արտադրության ժամանակ (համաձայն սույն      |

|                          |որոշման N 2 հավելվածի 40-րդ կետի):        |

|                          |Օգտագործման համար պատրաստի կենդանական     |

|                          |ծագման վերամշակված մթերքներում            |

|                          |լևոմիցետինի  «քլորամֆենիկոլի» առկայության |

|                          |հսկողությունը իրականացվում է սահմանված    |

|                          |կարգով հաստատված հսկողության մեթոդի       |

|                          |առկայության դեպքում: Մինչև  նշված մեթոդի  |

|                          |հաստատումը հսկողությունն իրականացվում է   |

|                          |հումքի համապատասխան:                      |

|                          |Ձկներում, ջրային որսի ոչ ձկնային          |

|                          |օբյեկտներում, դրանցից ստացված մթերքներում,|

|                          |մեղրում տետրացիկլինի խմբի հակաբիոտիկների  |

|                          |պարունակության հսկողությունը իրականացվում |

|                          |է սահմանված կարգով հաստատված հսկողության  |

|                          |մեթոդի առկայության դեպքում:)              |

|                          |__________________________________________|

|                          |տետրացիկլինի   |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |խումբ          |թույլատրվում |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ջրիմուռներ և              |Թունավոր տարրեր|             |            |

|ծովային խոտեր             |_______________|_____________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |5,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,1          |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կակղամորթեր,              |Ֆիկոտոքսիններ  |             |            |

|խեցգետնակերպեր            |_______________|_____________|____________|

|                          |կակղամորթերի   |0,8          |կակղամորթեր |

|                          |կաթվածահարող   |             |            |

|                          |թույն          |             |            |

|                          |(սակսիտոքսին)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կակղամորթերի   |20           |կակղամորթեր |

|                          |անզգայացնող    |_____________|____________|

|                          |թույն (դոմոյան |30           |ծովախեցգե-  |

|                          |թթու)          |             |տինների     |

|                          |               |             |ներքին      |

|                          |               |             |օրգաններ    |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կակղամորթերի   |0,16         |կակղամորթեր |

|                          |լուծ առաջացնող |             |            |

|                          |թույն (օկադաիկ |             |            |

|                          |թթու)          |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|3.7.1. Ոչ                 |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|ձկնարդյունաբերական        |                                          |

|որսի օբյեկտներ`           |                                          |

|խեցգետնակերպեր և  այլ     |                                          |

|անողնաշարավորներ (գլխոտանի|                                          |

|և  փորոտանի կակղամորթեր և |                                          |

|այլն)                     |                                          |

|__________________________|__________________________________________|

|կենդանի                   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L.monocyto-   |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |100          |            |

|                          |(V.parahaemo-  |             |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|պաղեցված, սառեցված        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,001 գ|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |100          |            |

|                          |(V.parahaemo   |             |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.2. Ոչ                 |               |             |            |

|ձկնարդյունաբերական որսի   |               |             |            |

|օբյեկտներ` երկփեղկանի     |               |             |            |

|կակղամորթեր (միդիաներ,    |               |             |            |

|ուստրեր և  այլն)          |               |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կենդանի                   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Աղիքային       |չի           |            |

|                          |ցուպիկ         |թույլատրվում |            |

|                          |(E. coli),     |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Էնտերոկոկեր    |չի           |            |

|                          |(Enterococcus),|թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |չի           |            |

|                          |(V.parahaemo-  |թույլատրվում |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում,      |             |            |

|                          |ծովայինների    |             |            |

|                          |համար          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|պաղեցված, սառեցված        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |100          |            |

|                          |(V. parahaemo- |             |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ,         |             |            |

|                          |ծովայինների    |             |            |

|                          |համար          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.3. Պրեսերվներ         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2x10(5)      |            |

|ոչ ձկնարդյունաբերական     |ոչ ավելի       |             |            |

|որսի օբյեկտներից`         |_______________|_____________|____________|

|բուսական յուղերի,         |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|լցվացքների, խավարտով և    |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|առանց խավարտի սոուսների   |մթերքում       |             |            |

|ավելացմամբ                |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.4. Երկփեղկանի         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|կակղամորթերի մսից         |ոչ ավելի       |             |            |

|պրեսերվներ                |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|3.7.5. Պահածոներ ոչ       |Մանրէաբանական ցուցանիշները պետք է         |

|ձկնարդյունաբերական        |համապատասխանեն սանիտարահամաճարակային      |

|որսի օբյեկտներից          |հսկողության (վերահսկողության) ենթակա      |

|                          |ապրանքներին ներկայացվող միասնական         |

|                          |սանիտարահամաճարակային և  հիգիենիկ         |

|                          |պահանջների հավելված 4-ի պահածոների        |

|                          |արտադրական մանրէազերծվածության պահանջների |

|                          |«Ա» խմբի պահանջներին                      |

|__________________________|__________________________________________|

|3.7.6. Մթերք ծովային      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2x10(4)      |            |

|անողնաշարավորներից        |ոչ ավելի       |             |            |

|չորացրած, թորշոմած        |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում,|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր և |100          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.7. Եփած սառեցված      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2x10(4)      |            |

|արտադրանք ոչ              |ոչ ավելի       |             |            |

|ձկնարդյունաբերական որսի   |_______________|_____________|____________|

|օբյեկտներից`              |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|խեցգետնակերպեր            |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Էնտերոկոկեր    |             |            |

|                          |(Enterococcus) |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|            |

|                          |-չափաբաժինային |1x10(3)      |            |

|                          |կտորներով      |             |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|                          |_______________|_____________|            |

|                          |խճողակային     |2x10(3)      |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կակղամորթերի միս,         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |2x10(4)      |            |

|երկփեղկանի կակղամորթերի   |ոչ ավելի       |             |            |

|մսից ուտեստներ            |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում,|             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Էնտերոկոկեր    |1x10(3)      |            |

|                          |(Enterococcus) |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |չափաբաժինային  |             |            |

|                          |կտորներով      |             |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խճողակային     |2x10(3)      |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կերակրատեսակներ           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|կակղամորթերի մսից         |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Էնտերոկոկեր    |1x10(3)      |            |

|                          |(Enterococcus) |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |չափաբաժինային  |             |            |

|                          |կտորներով      |             |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խճողակային     |2x10(3)      |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ծովախեցգետինների,         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |2x10(4)      |            |

|կրաբի, կրիլի մսից         |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |(L. monocyto-  |             |            |

|                          |genes) 25 գ    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Էնտերոկոկեր    |1x10(3)      |            |

|                          |(Enterococcus) |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |չափաբաժինային  |             |            |

|                          |կտորներով      |             |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խճողակային     |2x10(3)      |            |

|                          |արտադրանքում   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.8. Չորացրած և         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|սպիտակուցային ոչ          |ոչ ավելի       |             |            |

|ձկնարդյունաբերական        |_______________|_____________|____________|

|որսի օբյեկտներ` չոր       |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|միդիային արգանակ,         |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|արգանակային խորանարդիկներ |մթերքում       |             |            |

|և  մածուկներ, առանձնացված |_______________|_____________|____________|

|սպիտակուց                 |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|հիդրոլիզատ միդիայից       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սպիտակուցաածխաջրային      |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|խտանյութ միդիաներից       |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում,      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում,|             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորված)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.7.9. Ջրիմուռներ, ծովային|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|խոտեր և  մթերք դրանցից`   |ոչ ավելի       |             |            |

|ջրիմուռների և  ծովային    |_______________|_____________|____________|

|խոտերի հումք, այդ թվում`  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|սառեցված                  |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ջրիմուռներ և              |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|ծովային խոտեր             |ոչ ավելի       |             |            |

|չորացրած                  |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ջեմեր ծովակաղամբից        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

._____________________________________________________________________.

 

4. Հացահատիկ (սերմեր), ալրաղացային-ձավարեղենային և հացաբուլկեղենային արտադրանք` խումբ 11, խումբ 19

 

._____________________________________________________________________.

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.1. Հացահատիկ պարենային, |Թունավոր տարրեր              |            |

|այդ թվում` ցորեն, տարեկան,|_____________________________|____________|

|տրիտիկալե, վարսակ, գարի,  |կապար          |0,5          |            |

|կորեկ, հնդկացորեն, բրինձ, |_______________|_____________|____________|

|եգիպտացորեն, սորգո        |արսեն          |0,2          |            |

|(դուռո)                   |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ                |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |ցորեն        |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարի         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0          |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |եգիպտացորեն  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին A   |0,005        |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |աշորա,       |            |

|                          |               |վարսակ, բրինձ|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Նիտրոզամիններ  |0,015        |            |

|                          |ՆԴՄԱ և         |գարեջրային   |            |

|                          |ՆԴԷԱ-ների      |ածիկ         |            |

|                          |գումար         |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բենզ(ա)պիրեն   |0,001        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ, %, ոչ ավելին         |

|                          |__________________________________________|

|                          |հասկաժանգ      |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սողացող        |0,1          |            |

|                          |դառնախոտ,      |աշորա, ցորեն |            |

|                          |աղվեսագրի      |             |            |

|                          |սոփորա,        |             |            |

|                          |նշտարաձև       |             |            |

|                          |թերմոպսիս      |             |            |

|                          |(գումարային)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բազմագույն     |0,1          |            |

|                          |քարառվույտ     |աշորա, ցորեն |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խավածածկ       |0,1          |            |

|                          |պտղային խամբար |աշորա, ցորեն |            |

|                          |(հելիոտրոպ)    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տրիխոդեսմա     |չի           |            |

|                          |սպիտակահեր     |թույլատրվում |            |

|                          |               |աշորա        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |մրկոտ (մրոտ,   |10,0         |            |

|                          |սինեգուզային)  |ցորեն        |            |

|                          |հատիկներ       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ֆուզարիոզ      |1,0          |            |

|                          |հատիկներ       |աշորա, ցորեն,|            |

|                          |               |գարի         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հատիկներ       |3,0          |            |

|                          |վարդագույն     |աշորա        |            |

|                          |երանգով        |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |վառ            |0,1          |            |

|                          |դեղնականաչավուն|եգիպտացորեն  |            |

|                          |ֆլուորեսցեն-   |             |            |

|                          |տային հատիկների|             |            |

|                          |առկայություն   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հացի պաշարների |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր)          |             |            |

|                          |վարակվածություն|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հացի պաշարների |15           |            |

|                          |վնասատուներով  |             |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր)          |             |            |

|                          |աղտոտվածություն|             |            |

|                          |գումարային     |             |            |

|                          |խտություն,     |             |            |

|                          |հատ/կգ ոչ ավելի|             |            |

|                          |ավելին         |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|4.2. Սերմեր լոբազգիների,  |Թունավոր տարրեր                           |

|այդ թվում` ոլոռ, լոբի,    |__________________________________________|

|մաշ, չիպա, ոսպ, նուտ      |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,3          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ` |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,05         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |հացի պաշարների |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր) վարակվա- |             |            |

|                          |ծություն և     |             |            |

|                          |աղտոտվածություն|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում