Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(15-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.3. Ձավար, վարսակալյուր, |Թունավոր տարրեր              |            |

|փաթիլներ                  |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |ցորեն        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարի         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |0,2          |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |եգիպտացորեն  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին A   |0,005        |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |աշորա, վարսակ|            |

|                          |               |բրինձ        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ                       |

|                          |__________________________________________|

|                          |հացի պաշարների |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր) վարակվա- |             |            |

|                          |ծություն և     |             |            |

|                          |աղտոտվածություն|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|4.3.1. Ձավար եփում        |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|չպահանջող (ջերմային       |__________________________________________|

|չորացման սննդային         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|խտանյութ)                 |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.3.2. Ձավարային ձողիկներ |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|բոլոր տեսակի (սննդային    |ոչ ավելի       |             |            |

|էկստրուզիոն տեխնոլոգիայի  |_______________|_____________|____________|

|խտանյութ)                 |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.4. Ցորենի, այդ թվում`   |Թունավոր տարրեր              |            |

|մակարոնային արտադրանքի    |_____________________________|____________|

|համար, տարեկանի,          |կապար          |0,5          |            |

|տրիտիկալի, եգիպտացորենի,  |_______________|_____________|____________|

|գարու, կորեկի, բրնձի,     |արսեն          |0,2          |            |

|հնդկացորենի, սորգոնի      |_______________|_____________|____________|

|ալյուր                    |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Միկոտոքսիններ                             |

|                          |__________________________________________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |ցորենի       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարու        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |0,2          |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |եգիպտացորեն  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին  A  |0,005        |            |

|                          |               |ցորենի,      |            |

|                          |               |գարու,       |            |

|                          |               |աշորայի,     |            |

|                          |               |վարսակի,     |            |

|                          |               |բրնձի        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02 հացահատի|            |

|                          |մետաբոլիտներ   |կայիններից   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |0,05 լոբազ-  |            |

|                          |               |գիներից      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ                       |

|                          |__________________________________________|

|                          |հացի պաշարների |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր) վարակվա- |             |            |

|                          |ծություն և     |             |            |

|                          |աղտոտվածություն|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հացի (ցորենային|չի           |            |

|                          |տեսակների հացի |թույլատրվում |            |

|                          |թխման համար    |             |            |

|                          |օգտագործվող    |             |            |

|                          |ցորենի         |             |            |

|                          |ալյուրից`      |             |            |

|                          |փորձնական      |             |            |

|                          |թխումից 36 ժամ |             |            |

|                          |հետո)          |             |            |

|                          |«կարտոֆիլային  |             |            |

|                          |հիվանդության»  |             |            |

|                          |հարուցիչներով  |             |            |

|                          |վարակվածություն|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.5. Մակարոնային          |Թունավոր տարրեր              |            |

|արտադրանք                 |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ                |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |ցորեն        |            |

|                          |_______________|_____________|____________.

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարի         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |0,2          |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |եգիպտացորեն  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին  A  |0,005        |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |աշորա,       |            |

|                          |               |վարսակ,      |            |

|                          |               |բրինձ        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |հացահատիկա-  |            |

|                          |               |յիններից     |            |

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |լոբազգիներից |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.5.1. Ձվային մակարոնային |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|արտադրանք                 |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.5.2. Մակարոնային        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|արտադրանք արագ պատրաստման |ոչ ավելի       |             |            |

|կաթնային հիմքի            |_______________|_____________|____________|

|հավելումներով (չոր        |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ճարպազերծված կաթով, չոր   |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|անարատ կովի կաթով,        |մթերքում       |             |            |

|կաթնաշոռով)               |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.5.3. Մակարոնային        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|արտադրանք արագ պատրաստման |ոչ ավելի       |             |            |

|բուսական հիմքի            |_______________|_____________|____________|

|հավելումներով (սննդային   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|թեփով, ցորենի սաղմնային   |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|փաթիլներով, չոր           |մթերքում       |             |            |

|բանջարեղենային փոշիներով, |_______________|_____________|____________|

|ծովակաղամբով)             |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր և |100          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |գումարային,    |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.5.4. Ոչ սպիտակուցային   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|մակարոնային արտադրանք     |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր և |200          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |գումարային,    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|4.6. Սննդային թեփ         |Թունավոր տարրեր                           |

|                          |__________________________________________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին  A  |0,005        |            |

|                          |               |ցորենից,     |            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |աշորայի,     |            |

|                          |               |վարսակի,     |            |

|                          |               |բրնձի        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7 ցորենից  |            |

|                          |լենոլ          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարուց       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0 ցորենից, |            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |եգիպտացորենից|            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օլիգոշաքարներ, |2,0 դիետիկ և |            |

|                          |%, ոչ ավելին   |մանկական     |            |

|                          |               |սննդի սոյայի |            |

|                          |               |սպիտակուցային|            |

|                          |               |մթերքների    |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տրիպսինի չնկճիչ|0,5 դիետիկ և |ցուցանիշի   |

|                          |%, ոչ ավելին   |մանկական     |լաբորատոր   |

|                          |               |սննդի սոյայի |հսկողու-    |

|                          |               |սպիտակուցային|թյունը      |

|                          |               |մթերքների    |իրականացվում|

|                          |               |համար        |է սահմանված |

|                          |               |             |կարգով      |

|                          |               |             |հաստատված   |

|                          |               |             |լաբորատոր   |

|                          |               |             |մեթոդի      |

|                          |               |             |առկայության |

|                          |               |             |դեպքում     |

|                          |__________________________________________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ                       |

|                          |__________________________________________|

|                          |հացաբույսերի   |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր) վարակվա- |             |            |

|                          |ծություն և     |             |            |

|                          |աղտոտվածու-    |             |            |

|                          |թյուն          |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|սննդային թեփ              |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|հացահատիկից               |__________________________________________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100 ջերմային |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|մշակմամբ     |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սննդային թելեր            |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|թեփից                     |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|4.7. Հաց, բուլկեղեն և     |Թունավոր տարրեր                           |

|կաթնահունց արտադրանք      |__________________________________________|

|                          |կապար          |0,35         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,15         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,07         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,015        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Միկոտոքսիններ                             |

|                          |__________________________________________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7 ցորեն    |            |

|                          |լենոլ          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարի         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |0,2          |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |եգիպտացորեն  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին  A  |0,005        |            |

|                          |               |ցորեն, գարի, |            |

|                          |               |աշորա,       |            |

|                          |               |վարսակ, բրինձ|            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |հացահատիկա-  |            |

|                          |               |յիններից     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |լոբազգիներից |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |2,4 Դ թթու, դրա|չի           |            |

|                          |աղերը, եթերները|թույլատրվում |            |

|__________________________|__________________________________________|

|4.7.1. Հացաբուլկեղենային  |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|արտադրանք (այդ թվում`     |__________________________________________|

|կարկանդակներ, բլիթներ)    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(3)      |            |

|բանջարեղենային և          |ոչ ավելի       |             |            |

|մրգային լցոններով         |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)          |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.7.2. Հացաբուլկեղեն      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|կաթնաշոռով, պանրով`       |ոչ ավելի       |             |            |

|խաչապուրի, նրբաբլիթ       |_______________|_____________|____________|

|(այդ թվում` սառեցված)     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|և  այլն                   |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պրոտեուս       |չի           |            |

|                          |(Proteus) 0,1  |թույլատրվում |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.7.3. Հացաբուլկեղեն      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|սերուցքային եփած կրեմով   |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|4.7.4. Հացաբուլկեղեն      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|մսամթերքով, ձկով և        |ոչ ավելի       |             |            |

|ծովամթերքով               |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պրոտեուս       |չի           |            |

|                          |(Proteus)      |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|4.8 Օղաբլիթային,          |Թունավոր տարրեր              |            |

|պաքսիմատային արտադրանք,   |_____________________________|____________|

|հացի փայտիկներ, ձողիկներ  |կապար          |0,5          |            |

|և  այլն:                  |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ                |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |ցորենի       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |գարու        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Տ-2 տոքսին     |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |0,2          |            |

|                          |               |ցորենի, գարու|            |

|                          |               |եգիպտացորենի |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օխրատոքսին A   |0,005        |            |

|                          |               |ցորենի,      |            |

|                          |               |գարու,       |            |

|                          |               |աշորայի,     |            |

|                          |               |վարսակի,     |            |

|                          |               |բրնձի        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,5          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |հացահատիկա   |            |

|                          |               |յիններից     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |լոբազգիներից |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեքսաքլորբենզոլ|0,01 ցորեն   |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

._____________________________________________________________________.

 

5. Շաքար և հրուշակեղենային արտադրանք` խումբ 17, խումբ 18, խումբ 19, խումբ 04-ից (մեղր)

 

._____________________________________________________________________.

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|5.1. Շաքար                |Թունավոր տարրերը             |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,01         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A, B-,   |0,005        |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,005        |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|5.2. Շաքարային            |Թունավոր տարրերը             |            |

|հրուշակեղեն, արևելյան     |_____________________________|____________|

|քաղցրավենիքներ, մաստակ    |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,01         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Միկոտոքսիններ                             |

|                          |__________________________________________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |               |ընկույզներ   |            |

|                          |               |պարունակող   |            |

|                          |               |արտադրանքի   |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |            Պեստիցիդներ                   |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |և  պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (A-, B-,             |            |

|                          |Y-իզոմերների) և  ԴԴՏ-ի ու    |            |

|                          |դրա մետաբոլիտների թույլատրելի|            |

|                          |մակարդակները հաշվարկվում են  |            |

|                          |հումքի հիմնական տեսակներով   |            |

|                          |ինչպես զանգվածային մասով     |            |

|                          |այնպես էլ նորմավորվող        |            |

|                          |պեստիցիդների թույլատրելի     |            |

|                          |մակարդակներով                |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|5.2.1. Կոնֆետներ և        |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|քաղցրավենիքներ            |_____________________________|____________|

|չջնարակապատված պոմադային, |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|կաթնային                  |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|պրալինեի հիմքով,          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|հրուշակեղենային ճարպով    |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|5.2.2. Կոնֆետներ և        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|քաղցրավենիքներ            |ոչ ավելի       |             |            |

|ջնարակապատված պոմադային,  |_______________|_____________|____________|

|մրգային, մարցիպանային,    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|գրիլյաժային               |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կաթնային, հարած           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում