Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(18-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.1.1 Բանջարեղեն և        |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|կարտոֆիլ թարմ, արագ       |                             |            |

|սառեցված և  դրանց         |                             |            |

|վերամշակման արտադրանք,    |                             |            |

|մրգեր, հումք հյութերի     |                             |            |

|համար                     |                             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|բանջարեղեն թարմ           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|ամբողջական, արագ սառեցված,|ոչ ավելի       |             |            |

|խաշած                     |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|թարմ, ամբողջական, արագ    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|սառեցված, չխաշած          |ոչ ավելի       |x 10(5)      |            |

|բանջարեղեն                |               |կտրատված     |            |

|                          |               |բանջարեղենի, |            |

|                          |               |այդ թվում    |            |

|                          |               |խառնուրդների |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կանաչ և  տերևային         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(5)      |            |

|արագ սառեցված բանջարեղեն  |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում, |             |            |

|                          |խաշածների      |             |            |

|                          |համար          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|խաշած արագ սառեցված սնկեր,|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x104        |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0  գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կիսապատրաստվածքներ        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|կարտոֆիլից արագ սառեցված  |ոչ ավելի       |             |            |

|(կարտոֆիլ խավարտային,     |_______________|_____________|____________|

|կոտլետներ և  այլն.)       |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|խաշած բանջարեղենից        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|արագ սառեցված աղցաններ և  |ոչ ավելի       |             |            |

|խառնուրդներ               |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25  գ          |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կիսապատրաստվածքներ        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x104        |            |

|բանջարեղենային խյուսանման,|ոչ ավելի       |             |            |

|արագ սառեցված             |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1  գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կոտլետներ բանջարեղենային  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|արագ սառեցված             |ոչ ավելի       |             |            |

|(կիսապատրաստվածքներ)      |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կիսապատրաստվածքներ        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|կարտոֆիլային և            |ոչ ավելի       |             |            |

|բանջարեղենային, խմորային  |_______________|_____________|____________|

|թաղանթում, արագ սառեցված  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.1.2. Պտուղներ,          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|հատապտուղներ, խաղող արագ  |ոչ ավելի       |             |            |

|սառեցված և  դրանց         |_______________|_____________|____________|

|վերամշակման արտադրանք`    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|պտուղներ                  |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|արևածաղիկայինների         |մթերքում       |             |            |

|և  հարթ կորիզայինների,    |_______________|_____________|____________|

|արագ սառեցված             |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|անհարթ                    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(5)      |            |

|կորիզայինների             |ոչ ավելի       |             |            |

|պտուղներ արագ             |_______________|_____________|____________|

|սառեցված                  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x103        |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|թարմ վակուում փաթեթավորված|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5 x 10(4)    |            |

|և  արագ սառեցված          |ոչ ավելի       |             |            |

|ամբողջական հատապտուղներ   |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|մանրեցված կամ կտրտված     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|հատապտուղներ, արագ        |ոչ ավելի       |             |            |

|սառեցված                  |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|դեսերտային                |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|պտղահատապտուղայիններ      |ոչ ավելի       |             |            |

|արագ սառեցված ուտեստներ   |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |1x10(2)      |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |(խմորասնկեր  |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|և  բորբոսա-  |            |

|                          |               |սնկեր        |            |

|                          |               |գումարը)     |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|դեսերտային                |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|պտղահատապտուղային         |ոչ ավելի       |             |            |

|կիսապատրաստվածքներ        |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |1x10(3)      |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |(խմորասնկեր  |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|և  բորբոսա-  |            |

|                          |               |սնկեր        |            |

|                          |               |գումարը)     |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կիսապատրաստվածքներ        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|պտղահատապտուղային         |ոչ ավելի       |             |            |

|խմորային թաղանթում, արագ  |_______________|_____________|____________|

|սառեցված                  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |1x10(3)      |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |(խմորասնկեր  |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |և  բորբոսա-  |            |

|                          |ավելի          |սնկեր        |            |

|                          |               |գումարը)     |            |

|__________________________|__________________________________________|

|6.2. Չոր բանջարեղեն,      |Թունավոր տարրերը, նիտրատները և            |

|կարտոֆիլ, մրգեր,          |պեստիցիդները` ոչ ավելին «հումքի           |

|հատապտուղներ, սնկեր       |վերահաշվարկով, հաշվի առնելով չոր նյութերի |

|                          |պարունակությունը հումքում և  վերջնական    |

|                          |արտադրանքում»                             |

|__________________________|__________________________________________|

|6.2.1. Չոր բանջարեղեն և   |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|կարտոֆիլ` բանջարեղեն      |_____________________________|____________|

|չորացրած, նախքան          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(5)      |            |

|չորացումը չխաշած          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |1x10(3)      |            |

|                          |(B. cereus)    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|չոր կարտոֆիլային խյուս    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կարտոֆիլ չորացրած և  այլ  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2x10(4)      |            |

|արմատապտուղներ` նախքան    |ոչ ավելի       |             |            |

|չորացումը խաշած           |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|չիպսեր կարտոֆիլային       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|չիպսեր և  համեմունքներով  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|արտադրանք                 |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |չի           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|թույլատրվում |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.2.2. Չոր մրգեր և        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |չի           |            |

|հատապտուղներ` մրգեր և     |ոչ ավելի       |թույլատրվում |            |

|հատապտուղներ              |_______________|_____________|____________|

|(չորացված մրգեր)          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|պտուղներ և  հատապտուղներ, |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|սուբլիմացիոն չորացման     |ոչ ավելի       |             |            |

|պտղահատապտղային խյուսեր   |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ցուկատներ                 |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.2.3. Չորացրած սնկեր     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(5)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,001 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.2.4. Սննդային           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|խտանյութեր` բանջարեղենային|ոչ ավելի       |             |            |

|և  մրգային դեսերտներ      |_______________|_____________|____________|

|(ջերմային չորացման)       |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0  գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սուբլիմացիոն չորացման     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|բանջարեղենային փոշիներ    |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.3. Պահածոներ            |Թունավոր տարրեր|             |            |

|բանջարեղենային, պտղային,  |_______________|_____________|____________|

|հատապտղային               |կապար          |0,5          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,4          |            |

|                          |               |մրգեր,       |            |

|                          |               |հատապտուղներ |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0          |            |

|                          |               |թիթեղյա      |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |թիթեղյա      |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |անագ           |200,0        |            |

|                          |               |թիթեղյա      |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քրոմ           |0,5          |            |

|                          |               |քրոմացված    |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պատուլին       |0,05         |            |

|                          |               |Խնձորի,      |            |

|                          |               |տոմատի,      |            |

|                          |               |չիչխանի      |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|                          |Նիտրատներ, պեստիցիդներ`      |            |

|                          |հսկողությունը ըստ հումքի     |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|բանջարեղենային պահածոներ, |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|որոնք ունեն pH 4,2 և      |պետք է համապատասխանեն        |            |

|ավելի, պահածոներ ծիրանից, |սանիտարահամաճարակային        |            |

|դեղձից, տանձից pH 3,8 և   |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|ավելին` պատրաստված առանց  |ենթակա ապրանքներին           |            |

|թթվի ավելացման            |ներկայացվող միասնական        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|                          |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|                          |4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Ա» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|չխտացրած տոմատային մթերք  |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|(ամբողջական պահածոյացված) |պետք է համապատասխանեն        |            |

|12%-ից պակաս չոր նյութերի |սանիտարահամաճարակային        |            |

|պարունակությամբ           |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|                          |ենթակա ապրանքներին           |            |

|                          |ներկայացվող միասնական        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|                          |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|                          |4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Բ» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|Բանջարեղենային պահածոներ, |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|որոնք ունեն pH 3,7-4,2    |պետք է համապատասխանեն        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային        |            |

|                          |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|                          |ենթակա ապրանքներին           |            |

|                          |ներկայացվող միասնական        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|                          |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|                          |4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Գ» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|Բանջարեղենային պահածոներ  |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|(pH 3,7-ից ցածր),         |պետք է համապատասխանեն        |            |

|մրգային և  պտղահատապտղային|սանիտարահամաճարակային        |            |

|պաստերացված, պահածոներ    |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|հանրային սննդի համար      |ենթակա ապրանքներին           |            |

|սորբինաթթվի հետ և         |ներկայացվող միասնական        |            |

|pH 4,0-ից ցածր` պահածոներ |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|ծիրանից, դեղձից, տանձից,  |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|որոնց pH-ը 3,8-ից ցածր է  |4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Դ» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|տոմատի սոուսներ և         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|կետչուպներ,               |ոչ ավելի       |             |            |

|չմանրէազերծված, այդ թվում`|_______________|_____________|____________|

|պահածոյացնող նյութերի     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ավելացմամբ                |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.4. Պահածոներ սնկից      |Թունավոր տարրեր, ոչ ավելին   |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0  թիթեղյա |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |անագ           |200,0        |            |

|                          |               |թիթեղյա      |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քրոմ           |0,5          |            |

|                          |               |քրոմացված    |            |

|                          |               |տարայով      |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b-,|0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|                          |պետք է համապատասխանեն        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային        |            |

|                          |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|                          |ենթակա ապրանքներին           |            |

|                          |ներկայացվող միասնական        |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|                          |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|                          |4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Ա» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.5 Ջեմ, մուրաբա, պովիդլո,|Թունավոր տարրեր, ոչ ավելին   |            |

|կոնֆիտյուր, պտուղներ և    |_____________________________|____________|

|հատապտուղներ մանրեցված    |կապար          |0,5          |            |

|շաքարով և  այլ պտուղ      |               |_____________|____________|

|հատապտղային խտանյութեր    |               |1,0          |            |

|շաքարով                   |               |(թիթեղյա     |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1.0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0.05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |անագ           |200,0        |            |

|                          |               |(թիթեղյա     |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |տարայով)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քրոմ           |0,5          |            |

|                          |               |(քրոմացված   |            |

|                          |               |տարայով)     |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ                |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |պատուլին       |0,05         |            |

|                          |               |(խնձորի,     |            |

|                          |               |չիչխանի)     |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.5.1. Ջեմ, մուրաբա,      |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|պովիդլո, կոնֆիտյուր,      |_____________________________|____________|

|պտուղներ և  հատապտուղներ  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|մանրեցված շաքարով         |ոչ ավելի       |             |            |

|և  այլ պտուղ-հատապտղային  |_______________|_____________|____________|

|խտանյութեր շաքարով        |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|չմանրէազերծված            |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.5.2. Ջեմ, մուրաբա,      |Մանրէաբանական ցուցանիշները   |            |

|պովիդլո, կոնֆիտյուր,      |պետք է համապատասխանեն        |            |

|պտուղներ և  հատապտուղներ  |սանիտարահամաճարակային        |            |

|մանրեցված շաքարով և  այլ  |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|պտուղ-հատապտղային         |ենթակա ապրանքներին           |            |

|խտանյութեր շաքարով, որոնք |ներկայացվող միասնական        |            |

|տարբեր եղանակներով        |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|ենթարկվել են              |հիգիենիկ պահանջների հավելված |            |

|ջերմաֆիզիկական ազդեցության|4-ի պահածոների արտադրական    |            |

|                          |մանրէազերծվածության          |            |

|                          |պահանջների «Դ» խմբի          |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում