Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(21-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|__________________________________________|

|7.6. Ճարպեր կենդանական    |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշներ            |

|հալեցված                  |__________________________________________|

|                          |թթվային թիվ    |4,0 մգ/KOH գ.|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պերօքսիդային   |10,0 մմոլ.   |            |

|                          |թիվ            |ակտիվ        |            |

|                          |               |թթվածնի/կգ   |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Թունավոր տարրեր                           |

|                          |__________________________________________|

|                          |կապար          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պղինձ          |0,4          |պահմանը     |

|                          |               |             |մատակարարման|

|                          |               |             |համար       |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |երկաթ          |1,5          |նույնը      |

|                          |__________________________________________|

|                          |Հակաբիոտիկներ                             |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն հակաբիոտիկների|

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ  |

|                          |(համաձայն սույն որոշման N 2 հավելվածի     |

|                          |40-րդ կետի): Օգտագործման համար պատրաստի   |

|                          |կենդանական ծագման վերամշակված մթերքներում |

|                          |լևոմիցետինի  «քլորամֆենիկոլի» առկայության |

|                          |հսկողությունը իրականացվում է սահմանված    |

|                          |կարգով հաստատված հսկողության մեթոդի       |

|                          |առկայության դեպքում: Մինչև  նշված մեթոդի  |

|                          |հաստատումը հսկողությունն իրականացվում է   |

|                          |հումքի համապատասխան:                      |

|                          |Ձկներում, ջրային որսի ոչ ձկնային          |

|                          |օբյեկտներում, դրանցից ստացված մթերքներում,|

|                          |մեղրում տետրացիկլինի խմբի հակաբիոտիկների  |

|                          |պարունակության հսկողությունը  իրականացվում|

|                          |է սահմանված կարգով հաստատված հսկողության  |

|                          |մեթոդի առկայության դեպքում:)              |

|                          |__________________________________________|

|                          |լևոմիցետին     |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |(քլորամֆենիկոլ)|թույլատրվում |< 0,0003    |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տետրացիկլինի   |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |խումբ          |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բացիտրացին     |չի           |< 0,02 մգ/կգ|

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Դիօքսիններ                                |

|                          |(Դիօքսինները որոշվում են հումքում դրանց   |

|                          |հնարավոր առկայության մասին հիմնավորված    |

|                          |ենթադրության առկայության դեպքում`         |

|                          |1) դրանց առավելագույն մակարդակը չի        |

|                          |վերաբերում ճարպի 1%-ից պակաս պարունակող   |

|                          |մթերքներին                                |

|                          |2) այստեղ և  հետագայում դիօքսինները       |

|                          |ներկայացնում են իրենցից պոլիքլորացված     |

|                          |դիբեզոլդիօքսինների և  (ՊՔԴԴ) և            |

|                          |պոլիքլորացված դիբենզոֆուրանների (ՊՔԴՖ)    |

|                          |գումարը և  արտահայտվում են որպես թունավոր |

|                          |համարժեքների գումար` Առողջապահության      |

|                          |Համաշխարհային Կազմակերպության սանդղակի    |

|                          |համապատասխան:)                            |

|                          |__________________________________________|

|                          |               |0,000003     |(ճարպի      |

|                          |               |տավարի ճարպ  |վերահաշվար- |

|                          |               |             |կով)        |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,000001     |            |

|                          |               |խոզի ճարպ    |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,000002     |            |

|                          |               |թռչնի ճարպ   |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,000002     |            |

|                          |               |խառնված ճարպ |            |

|__________________________|__________________________________________|

|7.7. Սննդային ճարպ ձկից   |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշներ            |

|և  ծովային կաթնասուններից,|__________________________________________|

|ձկան ճարպ դիետիկ (բուժիչ  |թթվային թիվ    |4,0 մգ/KOH գ |            |

|և  կանխարգելիչ) սնուցման  |_______________|_____________|____________|

|համար                     |պերօքսիդային   |10,0 մմոլ    |            |

|                          |թիվ            |ակտիվ        |            |

|                          |               |թթվածնի/կգ   |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Թունավոր տարրեր              |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.3          |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,2          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Պոլիքլորացված  |3,0          |            |

|                          |բիֆենիլներ     |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Դիօքսիններ                                |

|                          |(Դիօքսինները որոշվում են հումքում դրանց   |

|                          |հնարավոր առկայության մասին հիմնավորված    |

|                          |ենթադրության առկայության դեպքում`         |

|                          |1) դրանց առավելագույն մակարդակը չի        |

|                          |վերաբերում ճարպի 1%-ից պակաս պարունակող   |

|                          |մթերքներին                                |

|                          |2) այստեղ և  հետագայում դիօքսինները       |

|                          |ներկայացնում են իրենցից պոլիքլորացված     |

|                          |դիբեզոլդիօքսինների և  (ՊՔԴԴ) և            |

|                          |պոլիքլորացված դիբենզոֆուրանների (ՊՔԴՖ)    |

|                          |գումարը և  արտահայտվում են որպես թունավոր |

|                          |համարժեքների գումար` Առողջապահության      |

|                          |Համաշխարհային Կազմակերպության սանդղակի    |

|                          |համապատասխան:)                            |

|                          |__________________________________________|

|                          |               |0,000002     |            |

|                          |               |ձկան ճարպ    |            |

._____________________________________________________________________.

 

8. Խմիչքներ` խումբ 22, խումբ 35

 

._____________________________________________________________________.

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.1. Հանքային, բնական,    |Թունավոր տարրեր              |            |

|սեղանի, բուժիչ- սեղանի,   |_____________________________|____________|

|բուժիչ  խմելու ջրեր       |կապար          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,01         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.005        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|                          |__________________________________________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3,|100          |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |100          |իրականացվում|

|                          |(կոլի ձևեր),   |             |է 3-անգամյա |

|                          |ծավալ (սմ3),   |             |հետազոտու-  |

|                          |որում չի       |             |թյուն 100   |

|                          |թույլատրվում   |             |սմ3-ում     |

|                          |_______________|_____________|            |

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |100          |            |

|                          |ձևեր),  ֆեկալ, |             |            |

|                          |ծավալ (սմ3),   |             |            |

|                          |որում չի       |             |            |

|                          |թույլատրվում   |             |            |

|                          |_______________|_____________|            |

|                          |Պսեոդոնոմա     |100          |            |

|                          |Pseudomonas    |             |            |

|                          |aeruginosa,    |             |            |

|                          |ծավալ (սմ3),   |             |            |

|                          |որում չի       |             |            |

|                          |թույլատրվում   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.1.1. Արհեստական         |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|հանքայնացված խմելու ջուր  |ձևեր)  100 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |100 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Պսեոդոնոմա     |չի           |            |

|                          |Pseudomonas    |թույլատրվում |            |

|                          |aeruginosa     |             |            |

|                          |100 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր     |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3, ոչ    |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3, ոչ    |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.2. Ոչ ալկոհոլային       |Թունավոր տարրեր              |            |

|ըմպելիքներ, այդ թվում`    |_____________________________|____________|

|հյութերով և  արհեստական   |կապար          |0,3          |            |

|հանքայնացված              |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.005        |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ`               |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |պատուլին       |0,05         |            |

|                          |               |հյութ պարու- |            |

|                          |               |նակողներ`    |            |

|                          |               |խնձորի,      |            |

|                          |               |տոմատի,      |            |

|                          |               |չիչխանի      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կոֆեին         |150          |            |

|                          |               |կոֆեին       |            |

|                          |               |պարունակող   |            |

|                          |               |ըմպելիքների  |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |400          |            |

|                          |               |հատուկ,      |            |

|                          |               |կոֆեին       |            |

|                          |               |պարունակող,  |            |

|                          |               |ըմպելիքների  |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հինին          |85           |            |

|                          |               |հինին        |            |

|                          |               |պարունակող   |            |

|                          |               |ըմպելիքների  |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ընդհանուր      |2,0          |            |

|                          |հանքայնացում,  |արհեստականո- |            |

|                          |գ/լ, ոչ ավելին |րեն          |            |

|                          |               |հանքայնացված |            |

|                          |               |ըմպելիքներ   |            |

|__________________________|__________________________________________|

|8.2.1. Ըմպելիքներ ոչ      |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|ալկոհոլային, չպաստերացված |__________________________________________|

|և  առանց պահածոյացնող     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |30           |            |

|նյութերի` 30 օրվանից պակաս|ոչ ավելի       |             |            |

|պիտանիության ժամկետներ    |_______________|_____________|____________|

|ունեցող                   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  333 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   | 100         |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.2.2. Ըմպելիքներ ոչ      |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ալկոհոլային, այդ թվում` 30|ձևեր)  100 գ   |թույլատրվում |            |

|օրվանից ավելին            |մթերքում       |             |            |

|պիտանիության ժամկետներ    |_______________|_____________|____________|

|ունեցող շաքարի հիմքով     |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |100 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   | 15          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ100/սմ3, ոչ |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|քաղցրացուցիչների հիմքով   |մեզոֆիլ աերոբ  |100          |            |

|                          |մանրէների      |             |            |

|                          |քանակ, ԳԱՄ/100 |             |            |

|                          |սմ3, ոչ ավելի  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  100 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |100 գ մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|հյութ պարունակվող         |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  100 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |100 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |չի           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |թույլատրվում |            |

|                          |ԳԱՄ 40/սմ3     |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.2.3. Խտանյութեր (հեղուկ,|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/    |5x10(4)      |            |

|մածուկանման), խառնուրդներ |սմ3, ոչ ավելի  |             |            |

|(փոշու տեսքով, դեղահաբի   |_______________|_____________|____________|

|տեսքով, հատիկավորված և    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|այլն) ոչ ալկոհոլային      |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|ըմպելիքների համար         |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |չի           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |թույլատրվում |            |

|                          |ԳԱՄ10/սմ3, ոչ  |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.2.4. Չոր բուսական       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3,|5x10(5)      |            |

|հումքի խառնուրդներ տաք ոչ |ոչ ավելի       |             |            |

|ալկոհոլային ըմպելիքների   |_______________|_____________|____________|

|պատրաստման համար          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր     |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ» ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.2.5. Օշարակներ          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|չպաստերացված              |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   | 50          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ10/սմ3, ոչ  |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.2.6. Պաստերացված        |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|տաք լցման օշարակներ       |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |չի           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |թույլատրվում |            |

|                          |ԳԱՄ40/սմ3, ոչ  |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.3. Խմորման ըմպելիքներ   |Թունավոր տարրեր              |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,3          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.005        |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.3.1. Կվասներ չզտված     |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|կեգաներով                 |_____________________________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  3,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|լցնովի                    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.3.2. Զտած, չպաստերացված |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|կվասներ` պոլիմերային      |ձևեր)  10,0 գ  |թույլատրվում |            |

|շշերով                    |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ  մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կեգերով                   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  3,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|լցնովի                    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|զտված, պաստերացված կվասներ|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3,|10           |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  10,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄգ/սմ3, ոչ   |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.3.3. Խմորման ըմպելիքներ |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|թույլ ալկոհոլային չզտած   |ձևեր)  3,0 գ   |թույլատրվում |            |

|կեգերով                   |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|լցնովի                    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.3.4. Խմորման ըմպելիքներ |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|թույլ ալկոհոլային, զտած,  |ձևեր)  10,0 գ  |թույլատրվում |            |

|չպաստերացված պոլիմերային  |մթերքում       |             |            |

|շշերով                    |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կեգերով                   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  3,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|լցնովի                    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.3.5. Խմորման ըմպելիքներ |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3,|10           |            |

|թույլ ալկոհոլային, զտած,  |ոչ ավելի       |             |            |

|պաստերացված               |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |10,0 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄգ/սմ3,      |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.4. Գարեջուր, գինի, օղի, |Թունավոր տարրեր              |            |

|թույլ ալկոհոլային և  այլ  |_____________________________|____________|

|սպիրտային ըմպելիքներ      |կապար          |0,3          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ մեթիլ    |0.005        |            |

|                          |սպիրտ, %,      |մեթիլ սպիրտի |            |

|                          |ոչ ավելին      |ծավալային    |            |

|                          |               |մասը անջուր  |            |

|                          |               |սպիրտի վերա- |            |

|                          |               |հաշվարկով`   |            |

|                          |               |0,05 (Օղիներ,|            |

|                          |               |սննդային     |            |

|                          |               |էթիլ սպիրտներ|            |

|                          |               |ներառյալ     |            |

|                          |               |սպիրտային    |            |

|                          |               |կիսապատրաստ- |            |

|                          |               |վածքներ,     |            |

|                          |               |քացախ)       |            |

|                          |               |             |            |

|                          |գ/դմ3, ոչ      |1,0          |            |

|                          |ավելին         |(կոնյակներ և |            |

|                          |               |կոնյակի      |            |

|                          |               |սպիրտներ)    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հինին          |300          |            |

|                          |               |(սպիրտային   |            |

|                          |               |ըմպելիքներ   |            |

|                          |               |հինին        |            |

|                          |               |պարունակող)  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Նիտրոզամիններ` |0,003        |            |

|                          |ՆԴՄԱ և  ՆԴԷԱ-  |(գարեջուր)   |            |

|                          |ների գումար    |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|8.4.1. Գարեջուր լցնովի    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0     |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3, գ)       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 (սմ3, գ)    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.4.2. Գարեջուր           |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|չպաստերացված կեգերով      |ձևեր)  3,0     |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3, գ)       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 (սմ3,գ.)    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|շշերով                    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  10,0    |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3, գ.)      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 (սմ3, գ)    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.4.3. Գարեջուր           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3,|500          |            |

|պաստերացված և             |ոչ ավելի       |             |            |

|անբերրիացված              |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  10,0    |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3, գ)       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 (սմ3,գ.)    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |40           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ծավալ (սմ3),   |             |            |

|                          |որում չի       |             |            |

|                          |թույլատրվում,  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|8.4.4.Գարեջուր լցնովի     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1.0     |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3, գ.)      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 (սմ3, գ)    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

._____________________________________________________________________.

 

9. Այլ սննդամթերք

 

._____________________________________________________________________.

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.1.Բուսական սպիտակուցների|Թունավոր տարրեր              |            |

|իզոլյատներ, խտանյութեր,   |_____________________________|____________|

|հիդրոլիզատներ և           |կապար          |1,0          |            |

|տեքստուրատներ, սննդային   |_______________|_____________|____________|

|ճարպազտված ալյուր և       |արսեն          |1,0          |            |

|ալյուր, ճարպի տարբեր      |_______________|_____________|____________|

|պարունակությամբ, ձիթատու, |կադմիում       |0,2          |            |

|լոբազգիների և  ոչ         |_______________|_____________|____________|

|ավանդական մշակաբույսերի   |սնդիկ          |0.03         |            |

|սերմերից                  |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվալե- |0,7 (ցորենից)|            |

|                          |նոլ            |_____________|____________|

|                          |               |1,0 (գարուց) |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0 (ցորենից,|            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |եգիպտացորե-  |            |

|                          |               |նից)         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |և  պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |(հացահատիկա- |            |

|                          |               |յիններից,    |            |

|                          |               |եգիպտացորենից|            |

|                          |               |լոբազգիներից |            |

|                          |               |(բացառությամբ|            |

|                          |               |սոյայի),     |            |

|                          |               |արևածաղիկից  |            |

|                          |               |և  գետն-     |            |

|                          |               |ընկույզից)   |            |

|                          |               |0,4 (կտավատից|            |

|                          |               |մանանեխից,   |            |

|                          |               |ռապսից) 0,2  |            |

|                          |               |(սոյայից,    |            |

|                          |               |բամբակից)    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,15 (արևա-  |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |ծաղիկից,     |            |

|                          |               |գետնընկույ-  |            |

|                          |               |զից)         |            |

|                          |               |0,1 (կտավատից|            |

|                          |               |մանանեխից,   |            |

|                          |               |ռապսից) 0,05 |            |

|                          |               |(լոբազգի-    |            |

|                          |               |ներից,       |            |

|                          |               |բամբակից,    |            |

|                          |               |եգիպտացորե-  |            |

|                          |               |նից) 0,02    |            |

|                          |               |(հացահատիկա- |            |

|                          |               |յինների)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օլիգոշաքարներ  |2,0 (դիետիկ  |            |

|                          |               |և  մանկական  |            |

|                          |               |սննդում      |            |

|                          |               |նախատեսված   |            |

|                          |               |սոյայի       |            |

|                          |               |սպիտակուցային|            |

|                          |               |մթերքների    |            |

|                          |               |համար, %,    |            |

|                          |               |ոչ ավելի)    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տրիպսինի       |0,5 (դիետիկ  |(լաբորատոր  |

|                          |ինգիբիտոր,     |և  մանկական  |հսկողու-    |

|                          |               |սննդում      |թյունը      |

|                          |               |նախատեսված   |իրականացվում|

|                          |               |սոյայի       |է սահմանված |

|                          |               |սպիտակուցային|կարգով      |

|                          |               |մթերքների    |հաստատված   |

|                          |               |համար %,     |լաբորատոր   |

|                          |               |ոչ ավելի)    |մեթոդի      |

|                          |               |             |առկայության |

|                          |               |             |դեպքում)    |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Մելամին        |չի           |< 1 մգ/կգ   |

|                          |(Կաթի, և  այլ  |թույլատրվում |կաթնամթերքի |

|                          |սննդամթերքի մեջ|             |            |

|                          |մելամինի       |             |            |

|                          |պարունակության |             |            |

|                          |նկատմամբ       |             |            |

|                          |հսկողությունն  |             |            |

|                          |իրականացվում է |             |            |

|                          |հումքում դրանց |             |            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |ենթադրության   |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում