Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(23-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.8. Դոնդող,              |Թունավոր տարրեր              |            |

|շարակցահյուսվածքային      |_____________________________|____________|

|սպիտակուցների խտանյութեր  |կապար          |2,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,05         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քրոմ           |10           |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.8.1. Դոնդող սննդային    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|մանկական և  դիետիկ սննդի  |_____________________________|____________|

|համար                     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|զանգվածային սպառման       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|մթերքների համար           |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.9. Օսլա, մրգահյութ և    |Թունավոր տարրեր              |            |

|մթերք դրանցից             |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |կարտոֆիլային |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,5 եգիպտա-  |            |

|                          |               |ցորենային    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,05 եգիպտա- |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |ցորենային    |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,1          |            |

|                          |               |կարտոֆիլային |            |

|__________________________|__________________________________________|

|9.9.1. Չոր օսլա           |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|(կարտոֆիլի, եգիպտացորենի, |__________________________________________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(5)     |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.9.2. Ամիլապեկտինային,   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|ուռճեցող օսլա, էքստրուզիոն|ոչ ավելի       |             |            |

|օսլա                      |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |250          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |250          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.9.3. Քիչ շաքարացված     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|մրգահյութ                 |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.9.4. Մալտին,            |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|մալտոդեքստրիններ          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.9.5. Լակտուլոզայի       |Կետ 2.6.7-ի համապատասխան     |            |

|խտանյութ                  |                             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.9.6. Խաղողաշաքարային    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|պտղաշաքարային օշարակ      |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.9.7. Խաղողաշաքար        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(4)     |            |

|հատիկավոր հյութային       |ոչ ավելի       |             |            |

|հավելումներով             |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլիձևեր)     |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.10. Խմորիչներ սննդային, |Թունավոր տարրեր              |            |

|միաբջիջ բույսերի          |_____________________________|____________|

|կենսազանգված,             |կապար          |1,0          |            |

|մանրէաբանական սկզբնական   |_______________|_____________|____________|

|կուլտուրաներ              |արսեն          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.10.1. Խմորիչներ         |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|հացաթխման չոր             |_____________________________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ.        |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.10.2. Հացաթխման մամլած  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|խմորիչներ                 |ձևեր)  0,001 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.10.3. Լիոֆիլ չորացրած   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|սկզբնական կուլտուրաներ    |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|(ֆերմենտացված մսամթերքի   |մթերքում       |             |            |

|արտադրության համար)       |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա-   |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տեխնոլոգիական  |կուլտուրաների|            |

|                          |միկրոֆլորայի   |համար 10(9)  |            |

|                          |մանրէների      |_____________|____________|

|                          |քանակ,         |խտանյութերի  |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3., ոչ   |համար 10(10) |            |

|                          |պակաս          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.10.4. Արդյունաբերական   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|վերամշակման համար միաբջիջ |ոչ ավելի       |             |            |

|բույսերի, խմորասնկերի     |_______________|_____________|____________|

|կենսազանգված              |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կենդանի        |չի           |            |

|                          |բջիջների       |թույլատրվում |            |

|                          |առկայություն   |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.11. Չոր սննդային        |Թունավոր տարրեր              |            |

|արգանակներ                |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,1          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Պեստիցիդներ                  |            |

|                          |(հումքի վերահաշվարկով)       |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |200          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա    |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.12. Քսիլիտ, սորբիտ,     |Թունավոր տարրեր|             |            |

|մանիտ և  այլ շաքարային    |_______________|_____________|____________|

|սպիրտներ                  |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |2,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,01         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |նիկել          |2,0          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.13. Կերակրի և           |Թունավոր տարրեր|             |            |

|բուժկանխարգելիչ աղ        |_______________|_____________|____________|

|                          |կապար          |2,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,1          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,01         |            |

|                          |               |«Էկստրա»,    |            |

|                          |               |բուժկանխար-  |            |

|                          |               |գելիչ        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |յոդ            |0,04 մգ/գ    |            |

|                          |               |յոդացված,    |            |

|                          |               |(որոշման     |            |

|                          |               |ժամանակ`     |            |

|                          |               |թույլատրելի  |            |

|                          |               |մակարդակը    |            |

|                          |               |0,04 +/-     |            |

|                          |               |0,015)       |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.14. Ամինաթթուներ        |Թունավոր տարրեր              |            |

|բյուրեղային և  խառնուրդներ|_____________________________|____________|

|դրանցից                   |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15 Խտանյութեր սննդային  |Թունավոր տարրեր|հումքի       |            |

|                          |               |վերահաշվարկով|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Դիօքսիններ     |հումքի       |            |

|                          |(Կաթի,         |վերահաշվարկով|            |

|                          |կաթնամթերքի և  |(ճարպի վերա- |            |

|                          |այլ սննդամթերքի|հաշվարկով)   |            |

|                          |մեջ մելամինի   |             |            |

|                          |պարունակության |             |            |

|                          |նկատմամբ       |             |            |

|                          |հսկողությունն  |             |            |

|                          |իրականացվում է |             |            |

|                          |հումքում դրանց |             |            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |ենթադրության   |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.15.1. Սոուսներ          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|խոհարարական փոշենման      |_____________________________|____________|

|(ջերմային չորացման)       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերականգ|չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus) 1,0|             |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.2. Փոշենման          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|համեմունքներ`             |ոչ ավելի       |             |            |

|բանջարեղենային, համային   |_______________|_____________|____________|

|հավելումներով (ջերմային   |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|չորացման)                 |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ         |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերականգ|չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |100          |            |

|                          |(B. Cereus),   |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.3. Եփում չպահանջվող  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|ճաշային ուտեստների        |ոչ ավելի       |             |            |

|խտանյութեր (ինստանտ       |_______________|_____________|____________|

|ապուրներ)                 |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  | 100         |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus) 0,1|             |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.4. Էքստրուզիոն       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|տեխնոլոգիաների առաջին և   |ոչ ավելի       |             |            |

|երկրորդ ճաշային ուտեստներ,|_______________|_____________|____________|

|եփում չպահանջվող          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |100          |            |

|                          |(B. Cereus),   |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.5 Եփում պահանջող     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 5x10(4)     |            |

|բազմաբաղադրիչ չոր         |ոչ ավելի       |             |            |

|ապուրներ, (բանջարեղենային |_______________|_____________|____________|

|ապուխտներով, մսի ու հավի  |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|մակարոնային արտադրանքով,  |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|մսային ու հավի խյուսեր,   |0,01 գ.        |             |            |

|բանջարեղենային խյուսեր)   |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա-   |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.6. Եփում պահանջող    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 5x10(4)     |            |

|չոր սնկից ապուրներ        |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,001 գ        |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  | 500         |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա-   |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.7. Արգանակներ` չոր   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|համեմունքներով խտանյութեր,|ոչ ավելի       |             |            |

|եփում պահանջվող           |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  | 200         |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա-   |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.8. Շիլաների          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(4)     |            |

|խտանյութեր չոր արագ       |ոչ ավելի       |             |            |

|պատրաստման                |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |100          |            |

|                          |(B. Cereus),   |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.9. Պտղահատապտղային   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|չոր կիսելներ              |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.15.10. Չոր մթերքներ     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|կանխարգելիչ սննդի համար`  |ոչ ավելի       |             |            |

|խառնուրդներ ձավարից,      |_______________|_____________|____________|

|կաթնային, մսային          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|(էքստրուզիոն              |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|տեխնոլոգիաներով)          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |10           |            |

|                          |(B. Cereus),   |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.16. Պատրաստի խոհարարական|Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|ուտեստներ, այդ թվում`     |                             |            |

|հանրային սննդի արտադրանք  |                             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.1. Աղցաններ հում     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|բանջարեղենից և  մրգերից`  |ոչ ավելի       |             |            |

|առանց համեմունքների       |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |E. coli 1,0 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|համեմունքներով (մայոնեզ,  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|սոուս և  այլն)            |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |500          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |200          |            |

|                          |               |պայածոյացնող |            |

|                          |               |նյութերով    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |E. coli 1,0 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում