Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(25-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|դոնդողներ, մուս           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(3)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus) 1,0|             |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կրեմներ (ցիտրուսներից,    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(5)     |            |

|վանիլային, շոկոլադային և  |ոչ ավելի       |             |            |

|այլն.)                    |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus) 0,1|             |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|խնձորով շարլոտկա          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(3)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կաթնային կոկտեյլներ       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(5)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ 1,0 |թույլատրվում |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|հարած սերուցքներ          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 1x10(5)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.21. Թռչնամսից,       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|սպառողական տարայով ձկից`  |_______________|_____________|____________|

|այդ թվում` վակուում       |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|փաթեթավորված, պատրաստի    |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|խոհարարական արտադրանք     |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պրոտեուս       |չի           |            |

|                          |(Proteus)      |թույլատրվում |            |

|                          |0.1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտվերա-   |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(վակուում      |             |            |

|                          |փաթեթավորվածի  |             |            |

|                          |համար)         |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.22. Սառեցված         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|կիսապատրաստվածք պիցցա     |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 0,1 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.23. Պատրաստի պիցցա   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պրոտեուս       |չի           |            |

|                          |(Proteus) 0,1  |թույլատրվում |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.24. Շաքարաբամբակ     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.25. Պատրաստի         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2x10(4)      |            |

|համբուրգեր, չիսբուրգեր,   |_______________|_____________|____________|

|սենդվիչ                   |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ.մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1,0 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.16.26. Հանրային սննդի   |Թունավոր տարրեր|             |            |

|կազմակերպությունում       |_______________|_____________|____________|

|արտադրված ալրային         |կապար          |0,5          |            |

|ձևավորված  հրուշակեղեն    |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,3          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինիվա-   |0,7          |            |

|                          |լենոլ          |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,շ-b|0,2          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1,0 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

._____________________________________________________________________.

 

10. Կենսաբանական ակտիվ հավելումներ` խումբ 21

 

._____________________________________________________________________.

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|__________________________________________|

|10.1. Հիմնականում         |Անվտանգության ցուցանիշները կանոնակարգվում |

|սպիտակուցների,            |է Սանիտարահամաճարակային հսկողության       |

|ամինաթթուներ և  դրանց     |«վերահսկողության» ենթակա ապրանքներին      |

|համալիրների հիմքով ԿԱՀ    |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների «Ձվամթերք   |

|                          |չոր», «Կաթնային մթերք չոր», «Բուսական     |

|                          |սպիտակուցների իզոլյատներ, խտանյութեր,     |

|                          |հիդրոլիզատներ և  տեքստուրատներ, սննդային  |

|                          |ճարպազտված ալյուր և  ալյուր, ճարպի տարբեր |

|                          |պարունակությամբ, ձիթատու, լոբազգիների և   |

|                          |ոչ ավանդական մշակաբույսերի սերմերից»,     |

|                          |«Կաթնային շիճուկային սպիտակուցների        |

|                          |խտանյութեր, կազեին, կազեինատներ, կաթնային |

|                          |սպիտակուցների հիդրոլիզատներ», «Արյան      |

|                          |սպիտակուցների խտանյութեր», «Հատիկավորների,|

|                          |լոբազգիների և  այլ մշակաբույսերի սերմերի  |

|                          |պտուղներ, փաթիլներ և  ճարպազատված ալյուր  |

|                          |դրանցից, թեփ», «Ամինաթթուներ բյուրեղային  |

|                          |և  խառնուրդներ դրանցից» կետերով           |

|__________________________|__________________________________________|

|10.2. Հիմնականում         |               |             |            |

|կենդանական և  բուսական    |               |             |            |

|ծագման ճարպերի հիմքով ԿԱՀ |               |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|բուսական ծագման           |Անվտանգության ցուցանիշները կանոնակարգվում |

|ճարպերի հիմքով            |են Սանիտարահամաճարակային հսկողության      |

|ԿԱՀ                       |«վերահսկողության» ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների «Բուսական   |

|                          |յուղեր, բոլոր տեսակները», «Բուսական       |

|                          |յուղերի և  կենդանական ճարպերի վերամշակման |

|                          |արտադրանք, ներառյալ ձկան յուղը» կետերով:  |

|                          |__________________________________________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|ձկան ճարպի հիմքով ԿԱՀ     |Անվտանգության ցուցանիշները կանոնակարգվում |

|                          |են են Սանիտարահամաճարակային հսկողության   |

|                          |«վերահսկողության» ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների «Ձկան ճարպ  |

|                          |և  ծովային կաթնասունների ճարպ» կետով:     |

|                          |__________________________________________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|կենդանական ճարպերի հիմքով |Անվտանգության ցուցանիշները կանոնակարգվում |

|ԿԱՀ                       |են Սանիտարահամաճարակային հսկողության      |

|                          |«վերահսկողության» ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների «Հում ճարպ  |

|                          |տավարի, խոզի, ոչխարի և  այլ մորթի ընտանե- |

|                          |կան կենդանիների, խոզաճարպ պաղեցված, սառեց-

|                          |ված, աղ դրած, ապխտած», «Ճարպեր կենդանական |

|                          |հալեցված», «Կովի կարագ» կետերով:          |

|__________________________|__________________________________________|

|ճարպերի խառնուրդների      |Ըստ գերակշռող բաղադրիչի                   |

|հիմքով ԿԱՀ                |__________________________________________|

|                          |Դիօքսիններ     |«Բուսական    |բուսական    |

|                          |(ճարպի         |յուղեր, բոլոր|ծագման      |

|                          |վերահաշվարկով) |տեսակները»,  |ճարպերի     |

|                          |               |«Բուսական    |հիմքով ԿԱՀ  |

|                          |               |յուղերի և    |            |

|                          |               |կենդանական   |            |

|                          |               |ճարպերի      |            |

|                          |               |վերամշակման  |            |

|                          |               |արտադրանք»   |            |

|                          |               |կետերով,     |            |

|                          |               |ներառյալ     |            |

|                          |               |ձկան յուղը   |            |

|                          |               |(մարգարիններ,|            |

|                          |               |հրուշակեղե-  |            |

|                          |               |նային ճարպեր,|            |

|                          |               |մայոնեզներ,  |            |

|                          |               |ֆոսֆոտիդ     |            |

|                          |               |խտանյութեր)  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |«Ճարպ        |ձկան ճարպի  |

|                          |               |սննդային     |հիմքով ԿԱՀ  |

|                          |               |ծովային      |            |

|                          |               |կաթնասունների|            |

|                          |               |և  ձկան`     |            |

|                          |               |որպես դիետիկ |            |

|                          |               |(բուժ-       |            |

|                          |               |կանխարգելիչ) |            |

|                          |               |սնունդ»      |            |

|                          |               |կետով        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |«Հում ճարպ   |կենդանական  |

|                          |               |տավարի,      |ճարպերի     |

|                          |               |խոզի, ոչխարի |հիմքով ԿԱՀ  |

|                          |               |և  այլ մորթի |            |

|                          |               |ենթակա       |            |

|                          |               |կենդանիների, |            |

|                          |               |խոզաճարպ     |            |

|                          |               |պաղեցված,    |            |

|                          |               |սառեցված, աղ |            |

|                          |               |դրած, ապխտած»|            |

|                          |               |կետով        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |               |«Բուսական    |ճարպերի     |

|                          |               |յուղերի և    |խառնուրդների|

|                          |               |կենդանական   |հիմքով ԿԱՀ  |

|                          |               |ճարպերի      |            |

|                          |               |վերամշակման  |            |

|                          |               |արտադրանք,   |            |

|                          |               |ներառյալ     |            |

|                          |               |ձկան յուղը», |            |

|                          |               |(մարգարիններ,|            |

|                          |               |հրուշակեղե-  |            |

|                          |               |նային ճարպեր,|            |

|                          |               |մայոնեզներ,  |            |

|                          |               |ֆոսֆոտիդ     |            |

|                          |               |խտանյութեր)  |            |

|__________________________|__________________________________________|

|10.3. ԿԱՀ մեծամասամբ      |Անվտանգության ցուցանիշները կանոնակարգվում |

|յուրացվող ածխաջրերի       |են Սանիտարահամաճարակային հսկողության      |

|հիմքով,այդ թվում` մեղրը   |«վերահսկողության» ենթակա ապրանքներին      |

|ԿԱՀ բաղադրիչների          |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|հավելումներով, օշարակ և   |հիգիենիկ միասնական պահանջների «Շաքար»,    |

|այլն                      |«Չոր բանջարեղեն, կարտոֆիլ, մրգեր,         |

|                          |պտուղներ, սնկեր», «Օսլաներ, մրգահյութ և   |

|                          |դրանց վերամշակման արտադրանքը», «Մեղր»     |

|                          |կետերով:  Օշարակների համար անվտանգության  |

|                          |ցուցանիշների հաշվարկումը` ըստ չոր նյութերի|

|                          |(«Շաքար» կետը)                            |

|__________________________|__________________________________________|

|10.4. Սննդային թելերի     |Թունավոր տարրեր              |            |

|հիմքով ԿԱՀ (բջջանյութ,    |_____________________________|____________|

|խեժ, պեկտին, մանր         |կապար          |1,0          |            |

|բյուրեղային բջջանյութ,    |_______________|_____________|____________|

|թեփ, մրգերի օլիգոշաքարներ,|արսեն          |0,2          |            |

|խիտոզան և  այլ            |_______________|_____________|____________|

|պոլիշաքարներ)             |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  | կանոնակարգ  |            |

|                          |               | վում են ըստ |            |

|                          |               | հումքի      |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեպտաքլոր      |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ալդրին         |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1,0 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|10.5. ԿԱՀ մաքուր հումքի   |Թունավոր տարրեր              |            |

|(վիտամիններ, հանքային     |_____________________________|____________|

|նյութեր, օրգանական        |կապար          |5,0          |            |

|թթուներ և  այլն) կամ      |_______________|_____________|____________|

|խտանյութերի (բույսերի     |արսեն          |3,0          |            |

|մզվածքներ և  այլն) հիմքով`|_______________|_____________|____________|

|տարբեր լցվածքների         |կադմիում       |1,0          |            |

|օգտագործմամբ, այդ թվում`  |_______________|_____________|____________|

|չոր խտանյութեր            |սնդիկ          |1,0          |            |

|ըմպելիքների համար         |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ  բուսական բաղադրիչների        |

|                          |ներառմամբ արտադրանքի համար                |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեպտաքլոր      |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ալդրին         |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1 գ.  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|10.6. ԿԱՀ բնական          |Թունավոր տարրեր              |            |

|հանքանյութերի հիմքով`     |_____________________________|____________|

|(ցեոլիտներ և  այլն.),     |կապար          |6,0          |            |

|այդ թվում` մումիե         |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |3,0          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |12,0- մումիե |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |1,0          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին,այդ    |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |200          |            |

|                          |(B. cereus)    |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|10.7. ԿԱՀ բուսական հիմքով,|Թունավոր տարրեր              |            |

|այդ թվում` ծաղիկների փոշի`|_____________________________|____________|

|չոր (թեյեր)               |կապար          |6,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,1          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Պեստիցիդներ                  |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեպտաքլոր      |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ալդրին         |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|հեղուկային (էլիքսիր,      |Թունավոր տարրեր              |            |

|բալզամներ, թուրմեր և      |_____________________________|____________|

|այլն.)                    |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,01         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b- |0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |հեպտաքլոր      |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ալդրին         |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |< 0,002      |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|ԿԱՀ բուսական հիմքով, այդ  |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|թվում` ծաղկի փոշի`        |_____________________________|____________|

|հաբանման, դեղապարկուճանման|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|փոշենման                  |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1,0 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |200          |            |

|                          |(B. cereus) ոչ |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|հաբանման,                 |պրոբիոտիկներ   |1x10(5)      |            |

|դեղապարկուճանման,         |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|փոշիանման` պրոբիոտիկ      |_______________|_____________|____________|

|մանրէների ավելացմամբ      |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |E. coli 1,0 գ. |չի           |            |

|                          |մթերքում       |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |S. aureus 1,0 գ|չի           |            |

|                          |մթերքում       |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելլաներ  |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|հեղուկ, ասեպտիկ լցման     |Պետք է համապատասխանեն                     |

|                          |սանիտարահամաճարակային հսկողության         |

|                          |(վերահսկողության) ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող միասնական                     |

|                          |սանիտարահամաճարակային և  հիգիենիկ         |

|                          |պահանջների հավելված 4-ի համապատասխան      |

|                          |խմբերի պահածոների արտադրական              |

|                          |մանրէազերծվածության պահանջներին           |

|__________________________|__________________________________________|

|հեղուկ օշարակների,        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|էլիքսիրների, թուրմերի,    |ոչ ավելի       |             |            |

|բալզամների  և  այլնի      |_______________|_____________|____________|

|տեսքով                    |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |200          |            |

|                          |(B. cereus) ոչ |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|չորացրած դեղաբույսերի     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(5)      |            |

|խառնուրդներ (թեյեր)       |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 0,1 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |10 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |103          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ԿԱՀ թեյեր (մանկական չոր)  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աղիքային ցուպիկ|չի           |            |

|                          |(E.coli) 1,0 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |200          |            |

|                          |(B. cereus)    |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում