Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.06....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.06.5 «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏԻ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ» ՄԱՍՆ ...

 

 

110.1332.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017505

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1332-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.06.5 «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏԻ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0811.06.01.5 «ՏԵԽՆԻԿ-ԱԳՐՈՆՈՄ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(4-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________.

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ԴԴՄԱԶԳԻ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ       |

| ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»  |

|_____________________________________________________________________|

|179|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ-5-17-014                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|180|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում դդմազգի  մշակաբույսերի|

|   |                     |մշակության և  կենսատեխնոլոգիական մեթոդներով|

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման և  աճեցման  |

|   |                     |կարողություններ և  հմտություններ:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|181|Մոդուլի տևողությունը | 72 ժամ                                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|182|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|183|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման                                   |

|   |                     |չափանիշների բավարար մակարդակի ապահովումն է:|

|___|_____________________|___________________________________________|

|184|Ուսումնառության      |Ներկայացնել պաշտպանված գրունտում մշակվող   |

|   |արդյունք 1           |դդմազգիների` ըստ մշակաբույսերի տեսակների   |

|   |                     |սորտերը և  դրանց տնտեսական նշանակությունն  |

|   |                     |ու մշակության առանձնահատկությունները       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|185|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում դդմազգիների         |

|   |                     |մշակության անհրաժեշտությունը,              |

|   |                     |2) ճիշտ է բացատրում դդմազգի մշակաբույսերի  |

|   |                     |տարբեր սորտերի տնտեսական նշանակությունը,   |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում դդմազգի մշակաբույսերի  |

|   |                     |սննդային արժեքը և  դրա կարևորությունը,     |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում դդմազգի             |

|   |                     |մշակաբույսերի մշակության                   |

|   |                     |առանձնահատկությունները:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|186|Ուսումնառության      |Ներկայացնել պաշտպանված գրունտում մշակվող   |

|   |արդյունք 2           |դդմազգի մշակաբույսերի համար հողի           |

|   |                     |նախացանքային մշակումը                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|187|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է թվարկում հողի նախացանքային       |

|   |                     |մշակման գործողությունները,                 |

|   |                     |2) պահպանում է հողի նախացանքային մշակման   |

|   |                     |ժամկետները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է գնահատում դդմազգի մշակաբույսերի  |

|   |                     |համար հողին ներկայացվող պահանջները,        |

|   |                     |4) ճիշտ է պատրաստում պահանջվող             |

|   |                     |հողախառնուրդը,                             |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում հողի նախացանքային       |

|   |                     |մշակման գործողությունները,                 |

|   |                     |6) ճիշտ է գնահատում աշխատանքների որակը,    |

|   |                     |7) ճիշտ է ախտահանում հողը,                 |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |9) ճիշտ է կատարում գործիքների ընտրությունը |

|   |                     |և  կիրառումը,                              |

|   |                     |10) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը:  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|188|Ուսումնառության      |Ներկայացնել դդմազգի մշակաբույսերի          |

|   |արդյունք 3           |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման և  աճեցման  |

|   |                     |եղանակները                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|189|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում դդմազգի մշակաբույսերի   |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ սարքավորանքների և  գործիքների    |

|   |                     |վարակազերծումը,                            |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում դդմազգի մշակաբույսերի |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ սննդային միջավայրը,              |

|   |                     |3) ճիշտ է նախապատրաստում դդմազգի           |

|   |                     |մշակաբույսերի արմատակալած բուսակները,      |

|   |                     |4) ճիշտ է որոշում դդմազգի մշակաբույսերի    |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |հողախառնուրդի կազմը,                       |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում դդմազգի մշակաբույսերի   |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի խնամքի աշխատանքները,|

|   |                     |6) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները,                                 |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |8) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը:                               |

|   |                     |9) ճիշտ է կատարում դդմազգի մշակաբույսերի   |

|   |                     |վիրուսազերծ բույսերի աճեցման գործընթացը,   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|190|Ուսումնառության      |Կատարել դդմազգի մշակաբույսերի խնամքի       |

|   |արդյունք 4           |աշխատանքներ                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|191|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում խնամքի աշխատանքների |

|   |                     |ժամանակացույցի անհրաժեշտությունը,          |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում ոռոգման                 |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում տեխնոլոգիական քարտով    |

|   |                     |սահմանված մշակաբույսերի խնամքի բոլոր       |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմում խնամքի գործընթացի        |

|   |                     |վերաբերյալ փաստաթղթերը,                    |

|   |                     |6) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|192|Ուսումնառության      |Կատարել բերքահավաք                         |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|193|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է  գնահատում ըստ մշակաբույսի բերքի |

|   |                     |հասունության աստիճանը,                     |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում տեխնոլոգիական քարտով    |

|   |                     |սահմանված մշակաբույսերի բերքահավաքի բոլոր  |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |4) ճիշտ է կազմում խնամքի գործընթացի        |

|   |                     |վերաբերյալ փաստաթղթերը,                    |

|   |                     |5) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ՏԵՐԵՎԱԲԱՆՋԱՐՆԵՐԻ ԵՎ ԼՈԲՈՒ    |

|ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»   |

|_____________________________________________________________________|

|194|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ-5-17-015                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|195|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում տերևաբանջարների,      |

|   |                     |լոբու մշակության և  կենսատեխնոլոգիական     |

|   |                     |մեթոդներով վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման  |

|   |                     |և  աճեցման կարողություններ և               |

|   |                     |հմտություններ:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|196|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|197|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|198|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|199|Ուսումնառության      |Ներկայացնել պաշտպանված գրունտում մշակվող   |

|   |արդյունք 1           |տերևաբանջարների  և  լոբու սորտերը,         |

|   |                     |տնտեսական նշանակությունն ու մշակության     |

|   |                     |առանձնահատկությունները                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|200|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում տերևաբանջարների  և  |

|   |                     |լոբու սորտերը,                             |

|   |                     |2) ճիշտ է բացատրում տերևաբանջարների  և     |

|   |                     |լոբու սննդային արժեքը և  կարևորությունը,   |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում տերևաբանջարների  և     |

|   |                     |լոբու տնտեսական նշանակությունը,            |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում տերևաբանջարների  և  |

|   |                     |լոբու մշակության առանձնահատկությունները:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|201|Ուսումնառության      |Կատարել հողի նախացանքային մշակում և  ցանք  |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|202|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում հողի նախացանքային       |

|   |                     |մշակման գործողությունները,                 |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում պահանջվող             |

|   |                     |հողախառնուրդը,                             |

|   |                     |3) ճիշտ է գնահատում սերմերի որակը,         |

|   |                     |4) ճիշտ է նախապատրաստում սերմերը ցանքի     |

|   |                     |համար,                                     |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում սերմերի պահանջվող       |

|   |                     |քանակության հաշվարկը,                      |

|   |                     |6) ճիշտ է հիմնավորում ցանքի ձևերի  ու      |

|   |                     |եղանակների ընտրությունը,                   |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում հետցանքային անհրաժեշտ   |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |8) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|203|Ուսումնառության      |Կատարել  տերևաբանջարների  և  լոբու բույսերի|

|   |արդյունք 3           |խնամքի աշխատանքներ                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|204|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կազմում խնամքի աշխատանքների      |

|   |                     |ժամանակացույցը,                            |

|   |                     |2) ճիշտ է ընտրում խնամքի համար պահանջվող   |

|   |                     |նյութերը,                                  |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում խնամքի համար անհրաժեշտ  |

|   |                     |նյութերի քանակի հաշվարկը,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում ոռոգումն ըստ նորմաների, |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում քաղհանի և  փխրեցման     |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում սնուցման աշխատանքները,  |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում բուժման աշխատանքները,   |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում տերևաբանջարների  և      |

|   |                     |լոբու բույսերի ձևավորման  աշխատանքները,    |

|   |                     |9) ճիշտ է հսկում վեգետացիայի շրջանում      |

|   |                     |պաշտպանված գրունտի կառույցներում անհրաժեշտ |

|   |                     |ռեժիմները,                                 |

|   |                     |10) ճիշտ է  ընտրում և  կիրառում            |

|   |                     |սարքավորումներն ու գործիքները:             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|205|Ուսումնառության      |Բերքահավաքի աշխատանքների կատարում          |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|206|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է գնահատում բերքի հասունությունը,  |

|   |                     |2) ճիշտ է հավաքում, տեսակավորում և         |

|   |                     |տարայավորում բերքը,                        |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում  հողի հետբերքահավաքային |

|   |                     |անհրաժեշտ աշխատանքները,                    |

|   |                     |4) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|207|Ուսումնառության      |Ներկայացնել  տերևաբանջարների  և  լոբու     |

|   |արդյունք 5           |վիրուսազերծ տնկանյութերի ստացման և         |

|   |                     |աճեցման եղանակները                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|208|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում  տերևաբանջարների  և     |

|   |                     |լոբու վիրուսազերծ տնկանյութերի աճեցման     |

|   |                     |համար անհրաժեշտ սարքավորանքների և          |

|   |                     |գործիքների վարակազերծումը,                 |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում  տերևաբանջարների  և   |

|   |                     |լոբու վիրուսազերծ տնկանյութերի աճեցման     |

|   |                     |համար անհրաժեշտ սննդային միջավայրը,        |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում  տերևաբանջարների  և     |

|   |                     |լոբու վիրուսազերծ բույսերի աճեցման         |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |4) ճիշտ է նախապատրաստում մշակաբույսի       |

|   |                     |արմատակալած բուսակները,                    |

|   |                     |5) ճիշտ է որոշում մշակաբույսի վիրուսազերծ  |

|   |                     |տնկանյութի աճեցման համար հողախառնուրդի     |

|   |                     |կազմը,                                     |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում մշակաբույսի վիրուսազերծ |

|   |                     |տնկանյութի խնամքի աշխատանքները,            |

|   |                     |7) ապահովում է  տերևաբանջարների  և  լոբու  |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութերի ստացման և  աճեցման|

|   |                     |ընթացքում անհրաժեշտ պայմանները և  պահպանում|

|   |                     |անվտանգության կանոնները,                   |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |9) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը:                               |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ՍՆԿԵՐԻ ԱՃԵՑՄԱՆ ԵՎ            |

|ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                 |

|_____________________________________________________________________|

|209|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ -5-17-016                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|210|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում սնկերի մշակության և   |

|   |                     |կենսատեխնոլոգիական մեթոդներով վիրուսազերծ  |

|   |                     |տնկանյութի ստացման և  աճեցման              |

|   |                     |կարողություններ և  հմտություններ:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|211|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|___|_____________________|___________________________________________|

|212|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|213|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|214|Ուսումնառության      |Ներկայացնել սնկերի տեսակները, դրանց աճեցման|

|   |արդյունք 1           |պայմանները և  սարքավորանքները              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|215|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում սնկերի տեսակները,   |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում պաշտպանված          |

|   |                     |գրունտում  մշակվող սնկերի աճեցման          |

|   |                     |պայմանները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է բնութագրում սնկանոցի             |

|   |                     |սարքավորանքները:                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|216|Ուսումնառության      |Կատարել սնկերի աճեցման նախապատրաստական     |

|   |արդյունք 2           |աշխատանքներ                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|217|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում պաշտպանված          |

|   |                     |գրունտում աճեցվող սնկերի մշակության համար  |

|   |                     |հողախառնուրդին ներկայացվող ագրոտեխնիկական  |

|   |                     |պահանջները,                                |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում նախապատրաստական     |

|   |                     |աշխատանքների ժամանակացույցը,               |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում ախտահանման              |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |5) ճիշտ է վերահսկում միջավայրի ռեժիմները:  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|218|Ուսումնառության      |Ներկայացնել սնկերի վիրուսազերծ տնկանյութի  |

|   |արդյունք 3           |ստացման և  աճեցման եղանակները              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|219|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում սնկերի վիրուսազերծ      |

|   |                     |տնկանյութի աճեցման համար անհրաժեշտ         |

|   |                     |սարքավորանքների և  գործիքների              |

|   |                     |վարակազերծումը,                            |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում սնկերի վիրուսազերծ    |

|   |                     |տնկանյութի աճեցման համար անհրաժեշտ սննդային|

|   |                     |միջավայրը,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում սնկերի վիրուսազերծ      |

|   |                     |բույսերի աճեցման գործընթացը,               |

|   |                     |4) ճիշտ է նախապատրաստում սնկերի            |

|   |                     |արմատակալած բուսակները,                    |

|   |                     |5) ճիշտ է որոշում սնկերի վիրուսազերծ       |

|   |                     |տնկանյութի աճեցման համար հողախառնուրդի     |

|   |                     |կազմը,                                     |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում սնկերի վիրուսազերծ      |

|   |                     |տնկանյութի խնամքի աշխատանքները,            |

|   |                     |7) սնկերի վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման   |

|   |                     |և  աճեցման ընթացքում պահպանում է           |

|   |                     |անվտանգության կանոնները,                   |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում   աշխատողների           |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |9) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|220|Ուսումնառության      |Կատարել սնկամարմնի ցանք                    |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|221|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում ցանքի համար սնկամարմնի  |

|   |                     |անհրաժեշտ քանակության հաշվարկը,            |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում սնկամարմնի ցանքի        |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում գործիքների և            |

|   |                     |հարմարանքների ընտրությունն ու կիրառումը,   |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում հետցանքային             |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |6) ճիշտ է կազմում անհրաժեշտ փաստաթղթերը:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|222|Ուսումնառության      |Կատարել խնամքի և  բերքահավաքի աշխատանքներ  |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|223|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կազմում սնկանոցում խնամքի        |

|   |                     |աշխատանքների ժամանակացույցը,               |

|   |                     |2) պահպանում է աշխատանքների ռեժիմներն ըստ  |

|   |                     |փուլերի խնամքի,                            |

|   |                     |3) պահպանում է խնամքի աշխատանքների         |

|   |                     |տեխնոլոգիական պահանջները,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում բերքի հավաքման,         |

|   |                     |տեսակավորման և  տարայավորման               |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմում անհրաժեշտ փաստաթղթերը:   |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ԾԱՂԻԿՆԵՐԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ԵՎ      |

|ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                 |

|_____________________________________________________________________|

|224|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ-5-17-017                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|225|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում ծաղիկների մշակության  |

|   |                     |և  կենսատեխնոլոգիական մեթոդներով           |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման և  աճեցման  |

|   |                     |հմտություններ:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|226|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|227|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|228|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|229|Ուսումնառության      |Ներկայացնել  պաշտպանված գրունտում աճեցվող  |

|   |արդյունք 1           |ծաղիկների տեսակները, տնտեսական             |

|   |                     |նշանակությունը և  դրանց մշակության         |

|   |                     |առանձնահատկությունները                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|230|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ծաղիկների տեսակների |

|   |                     |սորտային առանձնահատկությունները և          |

|   |                     |տնտեսական նշանակությունը,                  |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում պաշտպանված գրունտում|

|   |                     |մշակվող ծաղիկների աճեցման պայմանները,      |

|   |                     |3) ճիշտ է բնութագրում ծաղիկների մշակության |

|   |                     |առանձնահատկությունները:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|231|Ուսումնառության      |Ներկայացնել պաշտպանված գրունտում մշակվող   |

|   |արդյունք 2           |ծաղկաբույսերի համար հողի նախացանքային      |

|   |                     |մշակման գործընթացը                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|232|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում հողի նախացանքային       |

|   |                     |մշակման գործողությունները,                 |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում պահանջվող             |

|   |                     |հողախառնուրդը,                             |

|   |                     |3) ճիշտ է գնահատում սերմերի որակը,         |

|   |                     |4) ճիշտ է նախապատրաստում սերմերը ցանքի     |

|   |                     |համար,                                     |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում սերմերի պահանջվող       |

|   |                     |քանակության հաշվարկը,                      |

|   |                     |6) ճիշտ է հիմնավորում ցանքի ձևերի  ու      |

|   |                     |եղանակների ընտրությունը,                   |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում հետցանքային անհրաժեշտ   |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |8) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|233|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ծաղկաբույսերի վիրուսազերծ      |

|   |արդյունք 3           |տնկանյութի ստացման և  աճեցման եղանակները   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|234|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում ծաղկաբույսերի           |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ սարքավորանքների և  գործիքների    |

|   |                     |վարակազերծումը,                            |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում ծաղկաբույսերի         |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ սննդային միջավայրը,              |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում ծաղկաբույսերի           |

|   |                     |վիրուսազերծ բույսերի աճեցման գործընթացը,   |

|   |                     |4) ճիշտ է նախապատրաստում ծաղկաբույսերի     |

|   |                     |արմատակալած բուսակները,                    |

|   |                     |5) ճիշտ է որոշում ծաղկաբույսերի            |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի աճեցման համար       |

|   |                     |հողախառնուրդի կազմը,                       |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում ծաղկաբույսերի           |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի խնամքի աշխատանքները,|

|   |                     |7) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները,                                 |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |9) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|235|Ուսումնառության      |Կատարել ծաղկաբույսերի սածիլում             |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|236|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է գնահատում սածիլների որակը և      |

|   |                     |նախապատրաստում տնկման,                     |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում  սածիլման               |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում սածիլումից հետո առաջին  |

|   |                     |աշխատանքները,                              |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը,                               |

|   |                     |6) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|237|Ուսումնառության      |Կազմակերպել ծաղիկների հավաքում             |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|238|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ  է գնահատում է ծաղիկների հավաքման  |

|   |                     |ժամկետները,                                |

|   |                     |2) ճիշտ է կազմակերպում ծաղիկների           |

|   |                     |հավաքումը,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում ծաղիկների տեսակավորման, |

|   |                     |փաթեթավորման և  տարայավորման աշխատանքները, |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում գործիքների ընտրությունը |

|   |                     |և  կիրառումը,                              |

|   |                     |6) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում ծաղկանոցի տարածքի       |

|   |                     |մաքրման աշխատանքները,                      |

|   |                     |8) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ԿԱՐՏՈՖԻԼԻ ՎԻՐՈՒՍԱԶԵՐԾ        |

|ՏՆԿԱՆՅՈՒԹԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                                    |

|_____________________________________________________________________|

|239|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ-5-17-018                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|240|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում կարտոֆիլի վիրուսազերծ |

|   |                     |տնկանյութի ստացման և  աճեցման              |

|   |                     |կարողություններ և  հմտություններ:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|241|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|242|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|243|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|244|Ուսումնառության      |Ներկայացնել կարտոֆիլի վիրուսազերծ          |

|   |արդյունք 1           |տնկանյութի ստացման նշանակությունը և        |

|   |                     |առանձնահատկությունները                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|245|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է հիմնավորում կարտոֆիլի վիրուսազերծ|

|   |                     |տնկանյութի ստացման կարևորությունը,         |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում տարաների և          |

|   |                     |գործիքների վարակազերծման ընթացքը,          |

|   |                     |3) ճիշտ է հիմնավորում կարտոֆիլի վիրուսազերծ|

|   |                     |տնկանյութի առանձնահատկությունները:         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|246|Ուսումնառության      |Կատարել վիրուսազերծ տնկանյութի բազմացման   |

|   |արդյունք 2           |համար նախապատրաստական աշխատանքներ          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|247|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է նախապատրաստում տնկանյութը        |

|   |                     |փորձանոթներում աճեցնելու համար,            |

|   |                     |2) ճիշտ է նախապատրաստում արմատակալած       |

|   |                     |բուսակները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է որոշում հողախառնուրդի            |

|   |                     |բաղադրամասերը,                             |

|   |                     |4) ճիշտ է որոշում հողախառնուրդի            |

|   |                     |բաղադրամասերի չափաքանակները,               |

|   |                     |5) ճիշտ է նախապատրաստում տնկանյութի խնամքի |

|   |                     |համար պահանջվող նյութերը                   |

|   |                     |6) ճիշտ է նախապատրաստում գործիքները և      |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |7) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը,                               |

|   |                     |8) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|248|Ուսումնառության      |Կատարել կարտոֆիլի վիրուսազերծ տնկանյութի   |

|   |արդյունք 3           |ստացման և  աճեցման գործընթացը              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|249|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում կարտոֆիլի           |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման աշխատանքների|

|   |                     |ընթացքը,                                   |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում կարտոֆիլի           |

|   |                     |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ սննդային միջավայրը,              |

|   |                     |3) ճիշտ է ընտրում և  կիրառում գործիքները,  |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |6) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|250|Ուսումնառության      |Կազմակերպել վիրուսազերծ տնկանյութի         |

|   |արդյունք 4           |բազմացումը                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|251|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է գնահատում փորձանոթներում աճեցված |

|   |                     |տնկանյութի որակը,                          |

|   |                     |2) ճիշտ է նախապատրաստում արմատակալած       |

|   |                     |բուսակները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում տնկման գործողությունը,  |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում տնկանյութի խնամքի համար |

|   |                     |պահանջվող նյութերի ընտրությունը և  խնամքը, |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում գործիքների և            |

|   |                     |սարքավորումների ընտրությունն ու կիրառումը, |

|   |                     |6) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը,                               |

|   |                     |7) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ԽԱՂՈՂԻ ԵՎ ՊՏՂԱՏՈՒ            |

|ԾԱՌԱՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ՎԻՐՈՒՍԱԶԵՐԾ ՏՆԿԱՆՅՈՒԹԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»          |

|_____________________________________________________________________|

|252|Մոդուլի դասիչը       |ՊԳԿՏ-5-17-019                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|253|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |պաշտպանված գրունտում խաղողի և  պտղատու     |

|   |                     |ծառատեսակների  կենսատեխնոլոգիական          |

|   |                     |մեթոդներով վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման  |

|   |                     |և  աճեցման կարողություններ և               |

|   |                     |հմտություններ:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|254|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|255|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՊԳԿՏ-5-17-006 «Պաշտպանված  |

|   |                     |գրունտում օգտագործվող պարարտանյութերը և    |

|   |                     |կիրառման տեխնոլոգիան», ՊԳԿՏ-5-17-007       |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |հողախառնուրդների պատրաստում», ՊԳԿՏ-5-17-008|

|   |                     |«Ցանքի և  սածիլման աշխատանքները պաշտպանված |

|   |                     |գրունտի կառույցներում», ՊԳԿՏ-5-17-009      |

|   |                     |«Պաշտպանված գրունտի կառույցներում          |

|   |                     |մշակաբույսերի վնասատուների և               |

|   |                     |հիվանդությունների դեմ պայքարի միջոցները և  |

|   |                     |ձևերը»,  ՊԳԿՏ-5-17-010 «Պաշտպանված         |

|   |                     |գրունտում կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման   |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» մոդուլները:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|256|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|257|Ուսումնառության      |Ներկայացնել խաղողի և  պտղատու ծառատեսակների|

|   |արդյունք 1           |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման             |

|   |                     |նշանակությունը և  առանձնահատկությունները   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|258|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է հիմնավորում խաղողի և  պտղատու    |

|   |                     |ծառատեսակների վիրուսազերծ տնկանյութի       |

|   |                     |ստացման կարևորությունը,                    |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում տարաների և          |

|   |                     |գործիքների վարակազերծման ընթացքը,          |

|   |                     |3) ճիշտ է հիմնավորում խաղողի և  պտղատու    |

|   |                     |ծառատեսակների վիրուսազերծ տնկանյութի       |

|   |                     |առանձնահատկությունները:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|259|Ուսումնառության      |Կատարել վիրուսազերծ տնկանյութի բազմացման   |

|   |արդյունք 2           |համար նախապատրաստական աշխատանքներ          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|260|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում վիրուսազերծ         |

|   |                     |տնկանյութի ստացման աշխատանքների ընթացքը,   |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում վիրուսազերծ         |

|   |                     |տնկանյութի ստացման համար անհրաժեշտ սննդային|

|   |                     |միջավայրը,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է ընտրում և  կիրառում գործիքները,  |

|   |                     |4) ճիշտ է որոշում հողախառնուրդի            |

|   |                     |բաղադրամասերը,                             |

|   |                     |5) ճիշտ է որոշում հողախառնուրդի            |

|   |                     |բաղադրամասերի չափաքանակները,               |

|   |                     |6) կատարում է աշխատողների հրահանգավորումը, |

|   |                     |7) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |8) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|261|Ուսումնառության      |Կատարել խաղողի և  պտղատու ծառատեսակների    |

|   |արդյունք 3           |վիրուսազերծ տնկանյութի ստացման և  աճեցման  |

|   |                     |գործընթաց                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|262|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում խաղողի և  պտղատու   |

|   |                     |ծառատեսակների վիրուսազերծ տնկանյութի       |

|   |                     |ստացման աշխատանքների ընթացքը,              |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում խաղողի և  պտղատու   |

|   |                     |ծառատեսակների վիրուսազերծ տնկանյութի       |

|   |                     |ստացման համար անհրաժեշտ սննդային միջավայրը,|

|   |                     |3) ճիշտ է վերահսկում բույսերի աճի և        |

|   |                     |զարգացման համար անհրաժեշտ ռեժիմները,       |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում աշխատողների             |

|   |                     |հրահանգավորումը,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմում պահանջվող փաստաթղթերը,   |

|   |                     |6) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|263|Ուսումնառության      |Կազմակերպել վիրուսազերծ տնկանյութի         |

|   |արդյունք 4           |բազմացումը                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|264|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է գնահատում փորձանոթներում աճեցված |

|   |                     |տնկանյութի  որակը,                         |

|   |                     |2) ճիշտ է նախապատրաստում արմատակալած       |

|   |                     |բուսակները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է որոշում հողախառնուրդի կազմը,     |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում տնկման գործողությունը,  |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում  տնկանյութի խնամքի համար|

|   |                     |պահանջվող նյութերի ընտրությունը և  խնամքը, |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում գործիքների և            |

|   |                     |սարքավորումների ընտրությունն ու կիրառումը, |

|   |                     |7) ճիշտ է կազմում աշխատանքների վերաբերյալ  |

|   |                     |փաստաթղթերը,                               |

|   |                     |8) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

._____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1332-Ն
Հրաման