Սեղմել Esc փակելու համար:
ՆԱԽՆԱԿԱՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ (ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՆԱԽՆԱԿԱՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ (ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱՆ) ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.01.4 «ԳՅՈՒՂԱՑԻԱԿԱՆ (ՖԵՐՄԵ ...

 

 

110.1334.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017507

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1334-Ն

 

ՆԱԽՆԱԿԱՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ (ԱՐՀԵՍՏԱԳՈՐԾԱԿԱՆ) ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.01.4 «ԳՅՈՒՂԱՑԻԱԿԱՆ (ՖԵՐՄԵՐԱՅԻՆ) ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒՄ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0811.01.01.4 «ՖԵՐՄԵՐ` ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2012 Թ. ՄԱՐՏԻ 22-Ի N 203-Ն ՀՐԱՄԱՆԸ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________|

|              ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՁԵՌՆԵՐԵՑՈՒԹՅՈՒՆ»                    |

|_____________________________________________________________________|

|124|Մոդուլի դասիչը       |ՖՏԿ-4-17-010                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|125|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |բիզնես գործունեություն իրականացնելու համար |

|   |                     |անհրաժեշտ գործնական հմտություններ: Դրանք   |

|   |                     |ներառում են ինքնուրույն բիզնես             |

|   |                     |կազմակերպելու և  վարելու համար անհրաժեշտ   |

|   |                     |գործողությունների իրականացման              |

|   |                     |հմտություններ, որոնցում հաշվի է առնված     |

|   |                     |ինչպես գործարար ոլորտին հատուկ             |

|   |                     |սկզբունքները, այնպես էլ բիզնես             |

|   |                     |գործունեությունը կարգավորող իրավական դաշտի |

|   |                     |առանձնահատկությունները                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|126|Մոդուլի              |72 ժամ                                     |

|   |տևողությունը         |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|127|Մուտքային            |Այս մոդուլի 1 և  2 ուսումնառության         |

|   |պահանջները           |արդյունքներն ուսումնասիրելու համար         |

|   |                     |սկզբնական մասնագիտական գիտելիքներ պետք չէ: |

|   |                     |Մյուս ուսումնառության արդյունքների         |

|   |                     |ուսումնասիրությունը նպատակահարմար է        |

|   |                     |իրականացնել որոշակի մասնագիտական մոդուլներ |

|   |                     |յուրացնելուց հետո, որպեսզի դրանց գործնական |

|   |                     |ձեռքբերումները օգտագործվեն համապատասխան    |

|   |                     |ծրագրեր մշակելու համար:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|128|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|129|Ուսումնառության      |Ներկայացնել հիմնավորված բիզնես-գաղափարի    |

|   |արդյունք 1           |ձևավորման  գործընթացը                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|130|Կատարման չափանիշներ  |1) բիզնես-գործունեության էությունը ճիշտ է  |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |2) բիզնես-գործունեության տեսլականը,        |

|   |                     |նպատակը և  ռազմավարությունը ճիշտ է         |

|   |                     |սահմանում,                                 |

|   |                     |3) բիզնես-գործունեության համար նախընտրելի  |

|   |                     |անձնային հատկանիշների կարևորությունը       |

|   |                     |հիմնավորում է,                             |

|   |                     |4) բիզնես-գործունեության համար սեփական     |

|   |                     |հնարավորությունների գնահատումը ճիշտ է,     |

|   |                     |5) բիզնես-գաղափարի էությունը ճիշտ է        |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |6) բիզնես-գաղափարի ձևավորման  գործընթացի   |

|   |                     |բաղադրիչների իմաստը ճիշտ է մեկնաբանում,    |

|   |                     |7) ըստ իրավիճակների հիմնավորում է          |

|   |                     |ձևավորված  բիզնես-գաղափարները,             |

|   |                     |8) բիզնես-գաղափարի տարբերակի գնահատումը    |

|   |                     |ճիշտ է:                                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|131|Ուսումնառության      |Ներկայացնել կազմակերպության ստեղծման և     |

|   |արդյունք 2           |գրանցման կարգը, կառավարման գործընթացը      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|132|Կատարման չափանիշներ  |1) կազմակերպության կազմակերպչաիրավական     |

|   |                     |ձևերի  բնութագիրը ճիշտ է,                  |

|   |                     |2) կազմակերպության աշխատանքը կարգավորող    |

|   |                     |իրավական ակտերի պահանջների ընկալումը ճիշտ  |

|   |                     |է,                                         |

|   |                     |3) կազմակերպության ստեղծման քայլերի        |

|   |                     |հաջորդականությունը ճիշտ է մեկնաբանում,     |

|   |                     |4) կազմակերպության ստեղծման համար          |

|   |                     |պահանջվող փաստաթղթերի ձևավորումը  ճիշտ է,  |

|   |                     |5) կազմակերպության կառավարման              |

|   |                     |անհրաժեշտությունը և  խնդիրները ճիշտ է      |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |6) կառավարման ֆունկցիաների բնութագրերը     |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |7) կառավարման ոճերի բնութագրերը ճիշտ է,    |

|   |                     |8) կառավարման ֆունկցիոնալ բաժինների        |

|   |                     |ձևավորման  մոտեցումները ճիշտ է,            |

|   |                     |9) աշխատատեղերի ձևավորման  և               |

|   |                     |պարտականությունների բաշխման մոտեցումները   |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |10) աշխատողների ընտրության կարգը հիմնավոր  |

|   |                     |է,                                         |

|   |                     |11) կազմակերպության կառավարմանն առնչվող    |

|   |                     |փաստաթղթերի ձևավորումը  ամբողջական և       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |12) կնքվելիք պայմանագրերի կազմը և          |

|   |                     |բովանդակությունը իրավաբանորեն ճիշտ է,      |

|   |                     |13) կառավարման արդյունավետության գնահատման |

|   |                     |մոտեցումները հիմնավոր է:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|133|Ուսումնառության      |Կատարել շուկայի հետազոտման և  գնահատման    |

|   |արդյունք 3           |գործողություններ                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|134|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է մեկնաբանում «շուկա»              |

|   |                     |հասկացությունը,                            |

|   |                     |2) շուկայի հետազոտման անհրաժեշտությունը    |

|   |                     |հիմնավորում է,                             |

|   |                     |3) շուկայի հետազոտման հիմնական             |

|   |                     |ուղղությունները բացահայտում է,             |

|   |                     |4) շուկայի հետազոտման գործընթացի փուլերը   |

|   |                     |ճիշտ է բնութագրում,                        |

|   |                     |5) ըստ փուլերի շուկայի հետազոտման մեթոդների|

|   |                     |ընտրությունը հիմնավոր է,                   |

|   |                     |6) շուկայական պահանջարկի ծավալի            |

|   |                     |բացահայտման մոտեցումները ճիշտ է,           |

|   |                     |7) շուկայի վրա ազդող գործոնների և  գնորդի  |

|   |                     |վարքագծի գնահատումը ճիշտ է,                |

|   |                     |8) շուկայական մրցակցության գնահատումը      |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |9) մարքեթինգի գաղափարների /4P և  7P/       |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է բացահայտում,         |

|   |                     |10) մարքեթինգային ռազմավարության մշակման   |

|   |                     |մոտեցումները հիմնավորված է:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|135|Ուսումնառության      |Բնութագրել կազմակերպության ռեսուրսները և   |

|   |արդյունք 4           |գնահատել օգտագործման արդյունավետությունը   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|136|Կատարման չափանիշներ  |1) կազմակերպության ռեսուրսների կազմը և     |

|   |                     |կառուցվածքը ճիշտ է բացահայտում,            |

|   |                     |2) կազմակերպության ռեսուրսների խմբերի      |

|   |                     |միջև  օպտիմալ հարաբերակցության ապահովման   |

|   |                     |անհրաժեշտությունը հիմնավորում է,           |

|   |                     |3) նյութական ռեսուրսների խմբերի            |

|   |                     |տնտեսագիտական բնութագրերը ճիշտ է,          |

|   |                     |4) աշխատանքային ռեսուրսների բնութագիրը և   |

|   |                     |դրանց առնչվող ցուցանիշների                 |

|   |                     |մեկնաբանությունը ճիշտ է,                   |

|   |                     |5) աշխատանքի տեխնիկական նորմավորման        |

|   |                     |էությունը ճիշտ է բացատրում, նորմաների      |

|   |                     |մեծության ձևավորման  մեխանիզմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) ֆինանսական ռեսուրսների հետ կապված       |

|   |                     |հասկացությունների բացատրությունը ճիշտ է,   |

|   |                     |7) ֆինանսական ռեսուրսների համալրման        |

|   |                     |աղբյուրների առանձնահատկությունները ճիշտ է  |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |8) շրջանառու կապիտալի օգտագործման          |

|   |                     |արդյունավետության ցուցանիշների հաշվարկը և  |

|   |                     |արդյունքների գնահատումը ճիշտ է,            |

|   |                     |9) ռեսուրսների օգտագործման վերաբերյալ      |

|   |                     |պարզ վերլուծական գործողությունները և  ըստ  |

|   |                     |արդյունքների եզրահանգումները հիմնավոր է:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|137|Ուսումնառության      |Կատարել ծախսերի հաշվարկ, ձևավորել  ապրանքի |

|   |արդյունք 5           |/ծառայության/ գինը                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|138|Կատարման չափանիշներ  |1) «ծախս» հասկացության բովանդակությունը    |

|   |                     |ճիշտ է մեկնաբանում,                        |

|   |                     |2) տարբերակում է ծախսերի խմբերը,           |

|   |                     |3) ծախսերը հիմնավորող փաստաթղթերի          |

|   |                     |տեսակները և  վավերապայմանները ճիշտ է       |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |4) ծախսերի տարբեր խմբերի հաշվապահական      |

|   |                     |ձևակերպումները  ճիշտ է,                    |

|   |                     |5) ապրանքների տարբեր տեսակների և           |

|   |                     |ծառայությունների տարբեր խմբերի համար       |

|   |                     |պահանջվող ծախսերի կազմը հիմնավոր է         |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) ապրանքի կամ ծառայության ինքնարժեքի մեջ  |

|   |                     |ներառվող ծախսերի հոդվածները ճիշտ է         |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |7) ինքնարժեքի տարբեր հոդվածների մեծության  |

|   |                     |հաշվարկման մեթոդաբանությունը ճիշտ է        |

|   |                     |կիրառում,                                  |

|   |                     |8) հաշվում է ապրանքի կամ ծառայության       |

|   |                     |միավորի ինքնարժեքը,                        |

|   |                     |9) ինքնարժեքի իջեցման հնարավորությունները  |

|   |                     |ճիշտ է գնահատում,                          |

|   |                     |10) ինքնարժեք-շուկայական գին մարժայի       |

|   |                     |տարբերության հիմնավորումը ճիշտ է,          |

|   |                     |11) անհատական գնից շուկայական գնի անցման   |

|   |                     |տրամաբանությունը բացատրում է:              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|139|Ուսումնառության      |Մշակել բիզնես պլան և  գործողությունների    |

|   |արդյունք 6           |ծրագիր                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|140|Կատարման չափանիշներ  |1) բիզնես գործունեության համար բիզնես      |

|   |                     |պլանի անհրաժեշտությունը հիմնավորում է,     |

|   |                     |2) բիզնես պլանի բաժինների բովանդակության   |

|   |                     |մեկնաբանությունները ճիշտ է,                |

|   |                     |3) բիզնես պլանի մշակման համար անհրաժեշտ    |

|   |                     |ելակետային տվյալների կազմը և  ձեռք բերման  |

|   |                     |աղբյուրները ճիշտ է ներկայացնում,           |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում SWOT վերլուծություն,    |

|   |                     |5) SWOT վերլուծության արդյունքները կիրառում|

|   |                     |է բիզնես պլանը մշակելու գործընթացում,      |

|   |                     |6) բիզնես պլանով նախատեսվող                |

|   |                     |միջոցառումները հիմնավորված է,              |

|   |                     |7) բիզնես պլանի կատարումն ապահովող         |

|   |                     |գործողությունների ծրագիրը, ժամանակացույցը  |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |8) բիզնես պլանի կատարումն ապահովող         |

|   |                     |ռեսուրսների մեծությունները ճիշտ է          |

|   |                     |սահմանվել,                                 |

|   |                     |9) բիզնես պլանով նախատեսված միջոցառումների |

|   |                     |իրականացման ռիսկերը և  դրանց հաղթահարման   |

|   |                     |քայլերը հիմնավոր են:                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|141|Ուսումնառության      |Հաշվել հարկեր, տուրքեր, կազմել ֆինանսական  |

|   |արդյունք 7           |հաշվետվություններ                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|142|Կատարման չափանիշներ  |1) հարկային օրենսդրության հիմնական         |

|   |                     |դրույթները ճիշտ է մեկնաբանում,             |

|   |                     |2) հարկային օրենսդրության հիմնական         |

|   |                     |հասկացությունները ճիշտ է բացատրում,        |

|   |                     |3) հարկերի և  տուրքերի մեծությունը         |

|   |                     |հաշվելու համար կիրառվող ելակետային         |

|   |                     |ցուցանիշների հաշվարկը ճիշտ է կատարում,     |

|   |                     |4) հարկերի և  տուրքերի մեծությունը ճիշտ է  |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) հարկերի վճարման ժամկետների գնահատումը   |

|   |                     |համապատասխանում է օրենսդրության            |

|   |                     |պահանջներին,                               |

|   |                     |6) ֆինանսական հաշվետվությունների կազմը     |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |7) անհրաժեշտ ֆինանսական                    |

|   |                     |հաշվետվությունները ճիշտ է լրացնում,        |

|   |                     |8) ստուգումների իրականացման իրավական       |

|   |                     |ակտերի պահանջները ճիշտ է բացատրում,        |

|   |                     |9) ստուգումների հետ կապված տնտեսվարողի     |

|   |                     |իրավունքներն ու պարտականությունները ճիշտ է |

|   |                     |ներկայացնում:                              |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 3

 

Նախնական մասնագիտական (արհեստագործական) կրթության 0811.01.4

«Գյուղացիական (ֆերմերային) տնտեսության կազմակերպում»

մասնագիտության 0811.01.01.4 «Ֆերմեր` գյուղատնտեսական արտադրության»

որակավորման օրինակելի ուսումնական պլան

 

._____________________________________________________________________.

|N  |Առարկայախմբեր, առարկաներ և        |Շաբաթ-|ՈՒսանողի|Պարտա-|ՈՒսուց-|

|   |մոդուլներ                         |ների  |առավելա-|դիր   |ման    |

|   |                                  |թիվը  |գույն   |լսարա-|երաշխա-|

|   |                                  |      |բեռնվա- |նային |վորվող |

|   |                                  |      |ծությու-|պարապ-|տարին  |

|   |                                  |      |նը, ժամ |մունք-|       |

|   |                                  |      |        |ներ,  |       |

|   |                                  |      |        |ժամ   |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՀՈՒՄԱՆԻՏԱՐ, ՍՈՑԻԱԼ      |      |        |      |       |

|   |ՏՆՏԵՍԱԳԻՏԱԿԱՆ ԵՎ ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ        |      |        |      |       |

|   |ԲՆԱԳԻՏԱԿԱՆ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հայոց լեզվի և  խոսքի մշակույթի    |      |     108|    72|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Քաղաքագիտության և  սոցիոլոգիայի   |      |      27|    18|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Իրավունքի հիմունքներ              |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Պատմություն                       |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Օտար լեզու                        |      |      90|    60|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Ֆիզիկական կուլտուրա               |      |      87|    58|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Լանդշաֆտագիտության և  էկոլոգիայի  |      |      54|    36|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Քաղաքացիական պաշտպանության և      |      |      42|    28|      1|

|   |արտակարգ իրավիճակ. հիմնահարցեր    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |      |     516|   344|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԱՌԱՆՑՔԱՅԻՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ          |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հաղորդակցություն                  |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Անվտանգություն և  առաջին          |      |      54|    36|      1|

|   |օգնություն                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Համակարգչային օպերատորություն     |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |      |     162|   108|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Երկրագործության հիմունքներ        |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Տրակտորներ, գյուղատնտեսական       |      |      81|    54|      1|

|   |մեքենաներ, սարքավորումներ,        |      |        |      |       |

|   |մեքենատրակտորային ագրեգատներ և    |      |        |      |       |

|   |տեխնիկական սպասարկում             |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Հողի հիմնական և  նախացանքային     |      |      54|    36|      1|

|   |մշակումը                          |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Պարարտանյութերի տեսակները և       |      |      54|    36|       |

|   |օգտագործումը                      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Մելիորատիվ աշխատանքներ և  ոռոգում |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |      |     297|   198|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՀԱՏՈՒԿ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ               |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Բուսաբուծական մթերքների           |      |     108|    72|      1|

|   |արտադրության տեխնոլոգիա           |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Գյուղատնտեսական կենդանիների       |      |      54|    36|      1|

|   |տեսակները, ցեղային                |      |        |      |       |

|   |հատկությունները և  կենսաբանական   |      |        |      |       |

|   |առանձնահատկությունները            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Գյուղատնտեսական կենդանիների       |      |      81|    54|      1|

|   |կերակրում և  խնամք                |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Անասնաբուծական մթերքների          |      |     108|    72|      1|

|   |արտադրության տեխնոլոգիա           |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Ձեռներեցություն                   |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |      |     459|   306|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆՏՐՈՎԻ                           |      |      84|    56|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԱՀՈՒՍՏԱՅԻՆ ԺԱՄԵՐ                 |      |      48|    32|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |    29|    1566|  1044|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԽՈՐՀՐԴԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ               |      |     100|      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊՐԱԿՏԻԿԱ                          |     9|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՄԻՋԱՆԿՅԱԼ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ            |     2|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԵՏԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓԻՉ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ      |     1|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |                         ԸՆԴԱՄԵՆԸ |    41|        |      |       |

._____________________________________________________________________.

 

 

pin
Կրթության, գիտ, մշակ, սպորտ նախ.
17.11.2017
N 1334-Ն
Հրաման