040.1904.190107
«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ» 
 ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ 
 ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ
 
«19» հունվարի 2007 թ.
 
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
 
14 դեկտեմբերի 2006 թվականի N 1904-Ն
 
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ ԵՎ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
 
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2005 թվականի դեկտեմբերի 9-ի N 2200-Ն որոշման N 1 հավելվածի 164-րդ կետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
i
1. Հաստատել կենդանական և բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքում պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակը` համաձայն NN 1, 2, 3, 4 և 5 հավելվածների:
(1-ին կետը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
 
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆՎԱՐԻ 13-ԻՆ
 
Հավելված N 1
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
 
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
 
._________________________________________________________________________.
|         Կենդանական ծագման սննդամթերք             |  Պեստիցիդներ, մգ/կգ  |
|__________________________________________________|______________________|
|Միս, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ,         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|պաղեցված, քիչ սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի, որսի  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|ենթակա և  վայրի կենդանիների)                      |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Մորթի ենթակա կենդանիների ենթամթերք, պաղեցված,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|սառեցված (լյարդ, երիկամներ, լեզու, ուղեղ, սիրտ),  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|խոզի կաշի, սննդային արյուն և  դրանցից պատրաստված  |ԴԴՏ և  դրա            |
|մթերք                                             |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Երշիկեղեն, մորթի ենթակա կենդանիների մսից, մթերք,  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|խոհարարական արտադրանք մսից                        |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ,       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|լիվերային երշիկներ, գելեցներ, դոնդողներ,          |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|արյունային երշիկներ) և  արյուն:                   |ԴԴՏ և  դրա            |
|Եփված արտադրանք ենթամթերքի, երշիկի, արյան, լցոնքի |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|օգտագործմամբ (երշիկներ, արյունային երշիկներ,      |                      |
|լցոնքով ուտեստներ)                                |                      |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ ենթամթերքից, այդ թվում` պաշտետային      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|(բոլոր տեսակների մորթի և  որսի ենթակա             |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|կենդանիներից)                                     |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Միս սուբլիմացիոն և  տաք չորացված                  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ մսից, մսաբուսային                       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Թռչուն, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ,      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|պաղեցված, սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի ենթակա և   |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|վայրի թռչունների)                                 |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերք, կիսապատրաստվածքներ ենթամթերքից         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Երշիկեղեն, ապուխտներ, խոհարարական արտադրանք թռչնի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|մսից                                              |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ,       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|լիվերային երշիկներ և  այլն)                       |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ թռչնամսից (մսաբուսային, այդ թվում`      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|պաշտետային և  խճողակային)                         |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Թռչնամիս տաք և  սուբլիմացիոն չորացված             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձու և  դրա հեղուկ արտադրանքը (սպիտակուց, դեղնուց, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|մելանժ)                                           |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձվի փոշի չոր (ձվի փոշի, սպիտակուց, դեղնուց)       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձվի սպիտակուց (ալբումին) չոր                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթ, սերուցք հում և  ջերմային մշակված, շիճուկ,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|շիճուկ կաթնային, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ,  |գամմա-իզոմերներ)-0,05-|
|այդ թվում` յոգուրտ, թթվասեր, ըմպելիքներ` կաթնային |կաթ, շիճուկ, կաթնային |
|հիմքով, մածուն                                    |շիճուկ, հեղուկ        |
|                                                  |կաթնաթթվային          |
|                                                  |ըմպելիքներ,           |
|                                                  |ըմպելիքներ` կաթնային  |
|                                                  |հիմքով                |
|                                                  |1,25 - թթվասեր,       |
|                                                  |կաթնաշոռ` ճարպի       |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,05 - |
|                                                  |կաթ, շիճուկ, կաթնային |
|                                                  |շիճուկ, հեղուկ        |
|                                                  |կաթնաթթվային          |
|                                                  |ըմպելիքներ,           |
|                                                  |ըմպելիքներ` կաթնային  |
|                                                  |հիմքով                |
|                                                  |1,0 - թթվասեր,        |
|                                                  |կաթնաշոռ` ճարպի       |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթնաշոռ և  կաթնաշոռային արտադրանք, մթերք`        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|մածուկանման, կաթնային, սպիտակուցային              |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ կաթնային (կաթ, սերուցք, շիճուկ խտացված  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|շաքարով, կաթ խտացրած, մանրէազերծված)              |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Մթերքներ կաթնային, չոր կաթ, սերուցք, կաթնաթթվային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|մթերք, ըմպելիքներ, պաղպաղակի խառնուրդներ, շիճուկ  |գամմա-իզոմերներ) -    |
|                                                  |1,25 - ճարպի          |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ-1,0-ճարպի|
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|__________________________________________________|______________________|
|Պանիրներ (պինդ, կիսապինդ, փափուկ, աղ դրած և       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|հալած)                                            |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պաղպաղակ` կաթնային հիմքով                         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Սննդային միջավայրեր չոր` կաթնային հիմքով, մերանի  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|և  էուբիոտիկ միկրոֆլորաների աճեցման համար         |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթ պարունակող մթերք` ոչ կաթնային բաղադրամասերով, |Հաստատվում է` հաշվի   |
|այդ թվում` պաղեցված                               |առնելով ոչ կաթնային   |
|                                                  |բաղադրամասերը և       |
|                                                  |անվտանգության         |
|                                                  |պահանջները            |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձուկ, կենդանի ձուկ, հում, պաղեցված, սառեցված,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|խճողակ, ֆիլե                                      |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,2 - ծովային, ծովային|
|                                                  |կենդանիների միս       |
|                                                  |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,2 - ծովային         |
|                                                  |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |
|                                                  |2,0 - թառափի, սազմոնի |
|                                                  |և  ծովատառեխի, ճարպոտ |
|                                                  |0,2 - ծովային         |
|                                                  |կենդանիների միս       |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան պահածոներ և  պրեսերվներ                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,2 - ծովային, ծովային|
|                                                  |կենդանիների միս       |
|                                                  |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,2 - ծովային         |
|                                                  |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |
|                                                  |2,0 - թառափի, սազմոնի |
|                                                  |և  ծովատառեխի, ճարպոտ |
|                                                  |0,2 - ծովային         |
|                                                  |կենդանիների միս       |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձուկ չորացրած, ապխտած, աղ դրված, մարինացված և     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|օգտագործման համար պիտանի այլ ձկնային արտադրանք    |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,4 - բալիկային       |
|                                                  |արտադրանք             |
|                                                  |2,0-ծովատառեխի ճարպով |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկնկիթ, սերմնագեղձեր և  դրանցից մթերք             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 2,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան լյարդ և  դրանից մթերք                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 1,0|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 3,0    |
._________________________________________________________________________.
(1-ին հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
 
Հավելված N 2
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
 
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի, ՀՔՑՀ-Ի, ՀԵՔՍԱՔԼՈՐԲԵՆԶՈԼԻ, ՍՆԴԻԿ ՕՐԳԱՆԱԿԱՆ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ, 2,4-Դ ԹԹՎԻ, ԴՐԱ ԱՂԵՐԻ, ԵԹԵՐՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
 
._________________________________________________________________________.
|           Բուսական ծագման սննդամթերք             |  Պեստիցիդներ, մգ/կգ  |
|__________________________________________________|______________________|
|Հացահատիկ, այդ թվում` ցորեն, տարեկան, վարսակ,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|գարի, հնդկացորեն, սորգո, բրինձ, եգիպտացորեն       |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորեն          |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Սերմեր, լոբազգիներ, ոլոռ, լոբի                    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,05   |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձավար, վարսակալյուր, փաթիլ                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորեն          |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Ալյուր ցորենի, այդ թվում` մակարոնային արտադրանքի  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|համար, տարեկանի, վարսակի, եգիպտացորենի, գարու,    |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|սորգոյի, բրնձի, հնդկացորենի                       |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |
|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորենի         |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Մակարոնային արտադրանք                             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |
|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորենի         |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Սննդային թեփ (ցորենից, տարեկանից)                 |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|Հացահատիկների, լոբազգիների և  այլ կուլտուրաների   |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|սերմերի սաղմեր, փաթիլներ և  ճարպազատված ալյուր    |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |
|__________________________________________________|______________________|
|Հաց, հացաբուլկեղեն և  կաթնահունց արտադրանք        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |
|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորենի         |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Օղաբլիթային, պաքսիմատային արտադրանք, հացի ձողիկներ|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|և  այլն                                           |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |
|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |
|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |
|                                                  |0,01 - ցորենի         |
|                                                  |Սնդիկօրգանական        |
|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |
|                                                  |թույլատրվում          |
|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
|                                                  |եթերները - չի         |
|                                                  |թույլատրվում          |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքար                                             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,005  |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքարային, հրուշակեղենային արտադրանք: Կարամել,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|կոնֆետներ գլազուրապատ և  ոչ գլազուրապատ,          |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
|պոմադային, հարած, գրիլյաժային, մրգաօղային, իրիս,  |ԴԴՏ և  դրա            |
|հալվա, պաստիլա, զեֆիր, մարմելադ, դոնդողային       |մետաբոլիտներ - 0,005  |
|արտադրանք                                         |                      |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքարային հրուշակեղեն, շոկոլադ և  արտադրանք նրանից|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,005  |
|__________________________________________________|______________________|
|Կակաո-պտուղ և  կակաո-արտադրանք                    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,15   |
|__________________________________________________|______________________|
|Ալրային հրուշակեղեն                               |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |
|__________________________________________________|______________________|
|Թարմ և  թարմ սառեցված բանջարեղեն, կարտոֆիլ`       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|բոստանային, մրգեր, հատապտուղներ, սնկեր            |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |
|                                                  |0,5 - սնկեր,          |
|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|
|                                                  |0,05 - մրգեր,         |
|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Չոր բանջարեղեն, կարտոֆիլ, մրգեր, հատապտուղներ,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|սնկեր                                             |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |
|                                                  |0,5 - սնկեր,          |
|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|
|                                                  |0,05 - մրգեր,         |
|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ` բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |
|                                                  |0,5 - սնկեր,          |
|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|
|                                                  |0,05 - մրգեր,         |
|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ սնկային                                 |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Հյութեր, նեկտարներ, ըմպելիք, խտանյութեր,          |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային              |գամմա-իզոմերներ)      |
|(պահածոյացված), կիսապատրաստվածքներ բանջարեղենային,|0,05 - հյութեր,       |
|մրգային, պաղպաղակ մրգային, պտուղ-հատապտղային,     |ըմպելիքներ            |
|արոմատացված և  սննդային սառույց                   |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ջեմ, մուրաբա, պովիդլո, կոնֆիտյուր, պտուղներ և     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|հատապտուղներ, շաքարով տրորված և  այլն,            |գամմա-իզոմերներ)-0,05 |
|պտուղ-հատապտղային խտանյութեր` շաքարով             |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Բանջարեղեն, մրգեր, սնկեր, աղ դրած, մարինացված,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|թթվեցրած, թրջած                                   |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |
|                                                  |0,5 - սնկեր,          |
|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|
|                                                  |0,05 - մրգեր,         |
|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ընկույզ                                           |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,15   |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձիթատու կուլտուրաների սերմեր (արևածաղիկ,  սոյա,   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|բամբակ, եգիպտացորեն, կտավատ, մանանեխ,             |գամմա-իզոմերներ)      |
|գետնընկույզ)                                      |0,2 - սոյա, բամբակ    |
|                                                  |0,4 - կտավատ, մանանեխ,|
|                                                  |րապս                  |
|                                                  |0,5 - արևածաղիկ,      |
|                                                  |գետնընկույզ           |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |0,05 - սոյա, բամբակ,  |
|                                                  |եգիպտացորեն           |
|                                                  |0,1 - կտավատ, մանանեխ,|
|                                                  |րապս                  |
|                                                  |0,15 - արևածաղիկ,     |
|                                                  |գետնընկույզ           |
._________________________________________________________________________.
(2-րդ հավելվածը փոփ. 22.04.10 թիվ 444-Ն, 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշումներ)
 
Հավելված N 3
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
 
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՅՈՒՂԵՐՈՒՄ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՃԱՐՊԵՐՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
 
._________________________________________________________________________.
|   Բուսական յուղեր և  կենդանական ճարպեր           | Պեստիցիդներ, մգ/կգ   |
|__________________________________________________|______________________|
|Բուսական յուղ (բոլոր տեսակների)                   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|                                                  |0,05 - ռաֆինացված,    |
|                                                  |դեզադորացված          |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |
|                                                  |0,1 - ռաֆինացված,     |
|                                                  |դեզադորացված          |
|__________________________________________________|______________________|
|Բուսական յուղերի և  կենդանական ճարպերի վերամշակման|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|մթերքը` ներառյալ ձկան ճարպ (մարգարին, խոհարարական |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|ճարպեր, հրուշակեղենային ճարպեր, մայոնեզ,          |0,05 - ռաֆինացված,    |
|ֆոսֆատիդային խտանյութեր)                          |դեզադորացված          |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |
|                                                  |0,1 - ռաֆինացված,     |
|                                                  |դեզադորացված          |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպ-հումք` տավարի, խոզի, ոչխարի և  այլ մորթի     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|ենթակա կենդանիների (սառեցված-պաղեցված), խոզի ճարպ`|գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|սառեցված, պաղեցված, աղ դրած, ապխտած               |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպեր` կենդանական, հալեցրած                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |
|__________________________________________________|______________________|
|Կարագ կովի                                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |1,25 - ճարպի          |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |1,0 - ճարպի           |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպային մթերք` կենդանական` ներառյալ կաթնային     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|ճարպերի և  բուսական յուղերի համակցմամբ            |գամմա-իզոմերներ)      |
|                                                  |1,25 - ճարպի          |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ          |
|                                                  |1,0 - ճարպի           |
|                                                  |վերահաշվարկով         |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան և  ծովային կաթնասունների ճարպը որպես         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |
|բուժ-կանխարգելիչ միջոց                            |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |
|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |
._________________________________________________________________________.
(3-րդ հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
 
Հավելված N 4
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
 
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
 
.________________________________________________.
|      Սննդամթերքի անվանումը       |Նիտրատների   |
|                                  |առավելագույն |
|                                  |(թույլատրելի)|
|                                  |քանակը, մգ/կգ|
|__________________________________|_____________|
|Կարտոֆիլ                          | 250         |
|__________________________________|_____________|
|Կաղամբ` սպիտակաթելային վաղահաս    | 900         |
|__________________________________|_____________|
|Կաղամբ` սպիտակաթելային ուշահաս    | 500         |
|__________________________________|_____________|
|Գազար` վաղահաս                    | 400         |
|__________________________________|_____________|
|Գազար` ուշահաս                    | 250         |
|__________________________________|_____________|
|Տոմատ                             | 150         |
|__________________________________|_____________|
|Տոմատ (պաշտպանված գրունտ)         | 300         |
|__________________________________|_____________|
|Վարունգ                           | 150         |
|__________________________________|_____________|
|Վարունգ (պաշտպանված գրունտ)       | 400         |
|__________________________________|_____________|
|Սեղանի ճակնդեղ                    |1400         |
|__________________________________|_____________|
|Գլուխ սոխ                         |  80         |
|__________________________________|_____________|
|Կանաչ սոխ                         | 600         |
|__________________________________|_____________|
|Կանաչ սոխ (պաշտպանված գրունտ)     | 800         |
|__________________________________|_____________|
|Տերևաբանջարեղեն                   |2000         |
|__________________________________|_____________|
|Տաքդեղ` քաղցր                     | 200         |
|__________________________________|_____________|
|Տաքդեղ` քաղցր (պաշտպանված գրունտ) | 400         |
|__________________________________|_____________|
|Դդմիկ                             | 400         |
|__________________________________|_____________|
|Ձմերուկ                           |  60         |
|__________________________________|_____________|
|Սեխ                               |  90         |
|__________________________________|_____________|
|Մրգեր                             |  60         |
|__________________________________|_____________|
|Բանջարեղեն պարունակող պահածոներ   | 150         |
|__________________________________|_____________|
|Մսաբուսային պահածոներ             | 200         |
.________________________________________________.
 
ԻՐՏԵԿ- որոշումը` 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշմամբ լրացվել է 5-րդ
i
հավելվածով, որ առայժմ չի բերվում