Սեղմել Esc փակելու համար:
{18.04.2019 - 17.07.2021} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

{18.04.2019 - 17.07.2021} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ...

Ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   18.04.2019  -ից մինչեւ   17.07.2021  -ը:     անցնել գործող խմբագրությանը
 

 

040.1456.101215

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

3 դեկտեմբերի 2015 թվականի N 1456-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 1998 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 706 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

N 6. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՍԱՀՄԱՆԻ ՄԱՐՏԱԿԱՆ ՀԵՐԹԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐՈՂ ԱՆՁՆԱԿԱԶՄԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|NN |Սննդամթերքի անվանումը            |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն  |

|ը/կ|                                 |օրական     |                 |

|   |                                 |հասանելիք  |                 |

|   |                                 |մթերքի     |                 |

|   |                                 |քանակը     |                 |

|   |                                 |(գրամ)     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|1. |Հաց` 1-ին տեսակի (կաղապարային,   |600        |Հացի տեսականին`  |

|   |մատնաքաշ, հրազդան, լավաշ)        |           |ոչ պակաս երկու   |

|   |                                 |           |տեսակից, որոնցից |

|   |                                 |           |լավաշը` պարտադիր |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|2. |Շաքարավազ` անհատական փաթեթավորված|40         |10 գ շաքարավազ   |

|   |                                 |           |հատկացնել ժամը   |

|   |                                 |           |00.00-ից մինչև   |

|   |                                 |           |06.00 մարտական   |

|   |                                 |           |հերթապահություն  |

|   |                                 |           |իրականացնող      |

|   |                                 |           |զինծառայողներին, |

|   |                                 |           |իսկ մնացածը` թեյի|

|   |                                 |           |և  սուրճի համար  |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|3. |Կարագ` անհատական փաթեթավորված    |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|4. |Մսի պահածո                       |150        |Մսի պահածո 3     |

|   |                                 |           |տեսակի` տավարի,  |

|   |                                 |           |խոզի, հավի փափուկ|

|   |                                 |           |մսերից (աղացած   |

|   |                                 |           |մսի օգտագործումն |

|   |                                 |           |արգելվում է).    |

|   |                                 |           |պետք է հատկացվի  |

|   |                                 |           |շաբաթվա          |

|   |                                 |           |յուրաքանչյուր օր`|

|   |                                 |           |տարբեր տեսակի    |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|5. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր       |200        |Մսաբուսական      |

|   |                                 |           |պահածոները       |

|   |                                 |           |օգտագործվելու են |

|   |                                 |           |որպես 2-րդ       |

|   |                                 |           |ճաշատեսակ. պետք է|

|   |                                 |           |լինի 7 տեսակից ոչ|

|   |                                 |           |պակաս`           |

|   |                                 |           |յուրաքանչյուր օր |

|   |                                 |           |ապահովելով մեկ   |

|   |                                 |           |տեսակ. 250 գրամից|

|   |                                 |           |50 գրամը պետք է  |

|   |                                 |           |լինի պատրաստի    |

|   |                                 |           |փափուկ միս       |

|   |                                 |           |(աղացած մսի      |

|   |                                 |           |օգտագործումն     |

|   |                                 |           |արգելվում է)     |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|6. |Բուսական և  բանջարեղենային պահածո|400        |Բուսական և       |

|   |                                 |           |բանջարեղենային   |

|   |                                 |           |պահածոները       |

|   |                                 |           |օգտագործվելու են |

|   |                                 |           |որպես 2-րդ       |

|   |                                 |           |ճաշատեսակ. պետք է|

|   |                                 |           |լինեն տարբեր     |

|   |                                 |           |տեսակի`          |

|   |                                 |           |յուրաքանչյուր օր |

|   |                                 |           |ապահովելով մեկ   |

|   |                                 |           |տեսակ            |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|7. |Պահածոյացված բանջարեղենով կամ    |300        |Պահածոյացված     |

|   |ձավարեղենով կամ մակարոնեղենով    |           |ճաշատեսակները    |

|   |ճաշատեսակ                        |           |օգտագործվելու են |

|   |                                 |           |որպես 1-ին       |

|   |                                 |           |ճաշատեսակ`       |

|   |                                 |           |յուրաքանչյուր օր |

|   |                                 |           |ապահովելով մեկ   |

|   |                                 |           |տեսակ            |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|8. |Խավիար (սմբուկի) կամ լեչո կամ    |50         |Պետք է հատկացվի  |

|   |աջիկա կամ ախորժակ և  այլն        |           |յուրաքանչյուր օր`|

|   |                                 |           |ապահովելով մեկ   |

|   |                                 |           |տեսակ            |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|9. |Երշիկ (կիսաապխտած կամ ապխտած)    |40         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|10.|Ճարպ (սալ)                       |10         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-մարտ   |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ (կարող է|

i

|   |                                 |           |հատկացվել երկու  |

|   |                                 |           |օրը մեկ անգամ 20 |

|   |                                 |           |գրամից)          |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|11.|Մածուն                           |200        |Մածունը          |

|   |                                 |           |հատկացվելու է    |

|   |                                 |           |շաբաթական 1 անգամ|

|___|_________________________________|___________|_________________|

|12.|Պանիր                            |30         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|13.|Պահածոյացված մարինադ` տարբեր     |40         |Հատկացվում է     |

|   |տեսակի                           |           |հոկտեմբեր-մայիս  |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ         |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|14.|Կետչուպ                          |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|15.|Թեյ                              |1,5        |0,5 գ թեյ        |

|   |                                 |           |հատկացնել ժամը   |

|   |                                 |           |00.00-ից մինչև   |

|   |                                 |           |06.00 մարտական   |

|   |                                 |           |հերթապահություն  |

|   |                                 |           |իրականացնող      |

|   |                                 |           |զինծառայողներին  |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|16.|Բնական կամ լուծվող սուրճ         |12         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|17.|Կերակրի աղ                       |10         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|18.|Պղպեղ` սև                        |0,2        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|19.|Պղպեղ` կարմիր                    |0,2        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|20.|Հավի ձու                         |1          |ձվի հատկացումը   |

|   |                                 |           |պետք է իրականացվի|

|   |                                 |           |շաբաթական 4 անգամ|

|___|_________________________________|___________|_________________|

|21.|Մրգահատապտղային բնական հյութեր և |200        |հատկացվում է ամեն|

|   |կոմպոտներ                        |           |օր` յուրաքանչյուր|

|   |                                 |           |տեսակը` օրը մեջ  |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|22.|Քաղցրավենիք (թխվածքաբլիթ,        |30         |                 |

|   |պրյանիկ, գաթա, վաֆլի և  այլ      |           |                 |

|   |նմանատիպ քաղցրավենիք, որոնք չեն  |           |                 |

|   |պարունակի կրեմային հումքեր)      |           |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|23.|Ջեմ` մրգային                     |30         |Հատկացվում է 2   |

|   |                                 |           |օրը մեկ անգամ այն|

|   |                                 |           |օրերին, երբ մեղրի|

|   |                                 |           |հատկացում չի     |

|   |                                 |           |իրականացվում     |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|24.|Մուրաբա (տարբեր)                 |20         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ         |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|25.|Կոնֆետ` կարամել                  |15         |Հատկացնել ժամը   |

|   |                                 |           |00.00-ից մինչև   |

|   |                                 |           |06.00 մարտական   |

|   |                                 |           |հերթապահություն  |

|   |                                 |           |իրականացնող      |

|   |                                 |           |զինծառայողներին  |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|26.|Թարմ սոխ                         |10         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |ապրիլ-նոյեմբեր   |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ         |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|27.|Սխտոր                            |5          |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |դեկտեմբեր-մարտ   |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ         |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|28.|Թարմ վարունգ                     |40         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հունիս-հոկտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|29.|Թարմ լոլիկ                       |40         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հունիս-հոկտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|30.|Թարմ պղպեղ                       |20         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հունիս-հոկտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|31.|Մրգեր (խնձոր, տանձ, դեղձ, նարինջ,|150        |                 |

|   |բանան, մանդարին և  այլն)         |           |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|32.|Կիտրոն                           |10         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին        |

|   |                                 |           |ներառյալ         |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|33.|Բնական մեղր                      |20         |Հատկացվում է 2   |

|   |                                 |           |օրը մեկ անգամ այն|

|   |                                 |           |օրերին, երբ ջեմի |

|   |                                 |           |հատկացում չի     |

|   |                                 |           |իրականացվում     |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|34.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|35.|Խմելու ջուր` շշալցված            |2,5        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|36.|Լվացող հեղուկ                    |10         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|37.|Սպունգ                           |2          |Յուրաքանչյուր    |

|   |                                 |           |հենակետին 14 օրվա|

|   |                                 |           |հաշվարկով        |

|   |                                 |           |հատկացնել 2 հատ  |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|38.|Անձեռոցիկ                        |3          |Հատկացվում է մեկ |

|   |                                 |           |զինծառայողի      |

|   |                                 |           |հաշվարկով օրական |

|   |                                 |           |3 հատ            |

.___________________________________________________________________.

 

1. Պետական բյուջեի միջոցների հաշվին տվյալ նորմայով ապահովվում են`

1) Զինված ուժերի այն անձնակազմերը, որոնք զորամասերի մշտական տեղակայման վայրերից դուրս ներգրավված են մարտական հերթապահություններում.

2) սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները` ոչ ավելի, քան Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարի համապատասխան հրամանով հաստատված թվաքանակի համաձայն:

2. Անձնակազմին տվյալ նորմայով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 15 օրը:

3. Ծովի մակերևույթից 2000 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված ջոկի հենակետերի անձնակազմին, բացի N 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

 

1) կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն` 40 գ.

    2) խտացրած կաթ`                     20 գ:

 

4. Ծովի մակերևույթից 2500 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված ջոկի հենակետերի անձնակազմին, բացի N 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում է`

 

ճարպ (սալ)` 50 գ:

 

Զինված ուժերում տոնական օրեր համարել հունվարի 1-ը, հունվարի 28-ը, մայիսի 9-ը, մայիսի 28-ը, սեպտեմբերի 2-ը (պաշտպանության բանակի զորամասերի համար), սեպտեմբերի 21-ը, երդման արարողության օրերը, և NN 1, 2, 3, 4, 5, 6 չափաքանակներին այդ օրերին մեկ զինծառայողի հաշվով լրացուցիչ հատկացվում են`

1) հունվարի 28-ին, մայիսի 9-ին, մայիսի 28-ին, սեպտեմբերի 2-ին (պաշտպանության բանակի զորամասերի համար), սեպտեմբերի 21-ին, երդման արարողության և զորամասերի կազմավորման օրերին`

 

    ա. հավի ձու`    1 հատ,

բ. թխվածքաբլիթ` 60 գ,

    գ. շոկոլադ`     50 գ,

    դ. ջեմ`         45 գ.

 

2) հունվարի 1-ին (Ամանորին)`

 

    ա. խնձոր`                                         200 գ,

    բ. մանդարին`                                      200 գ,

    գ. թխվածքաբլիթ`                                   60 գ,

    դ. շոկոլադ`                                       50 գ,

    ե. բաստուրմա`                                     20 գ,

    զ. սուջուխ`                                       10 գ,

    է. ճարպ (սալ)`                                    30 գ,

    ը. խոզապուխտ (վետչինա)`                           50 գ,

    թ. միս` ոսկրոտ                                    300 գ,

ժ. գազավորված ըմպելիք (կոկա-կոլա, ֆանտա, սփրայթ)` 200 գ:

 

N 7. ԶՈՐՔԵՐԻ ԱՄԵՆՕՐՅԱ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՄԹԵՐՔԻ ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._________________________________________________.

|NN |Սննդամթերքի անվանումը            |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                 |օրական     |

|   |                                 |հասանելիք  |

|   |                                 |մթերքի     |

|   |                                 |քանակը     |

|   |                                 |(գրամ)     |

|___|_________________________________|___________|

|1. |Հացիկներ (գալետներ)` բանակային,  |250        |

|   |1-ին տեսակի ցորենի ալյուրից      |           |

|___|_________________________________|___________|

|2. |Բուսական պահածո` տարբեր տեսակի   |250        |

|   |(2-րդ ճաշատեսակ)                 |           |

|___|_________________________________|___________|

|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր տեսակի|250        |

|   |(2-րդ ճաշատեսակ)                 |           |

|___|_________________________________|___________|

|4. |Մսի պահածո                       |250        |

|___|_________________________________|___________|

|5. |Աղ դրած խոզի ճարպ` պահածոյացված  |50         |

|___|_________________________________|___________|

|6. |Մրգային պովիդլո (ջեմ)` անհատական |40         |

|   |փաթեթավորմամբ                    |           |

|___|_________________________________|___________|

|7. |Մեղր` անհատական փաթեթավորմամբ    |20         |

|___|_________________________________|___________|

|8. |Լուծվող սուրճ` անհատական         |2          |

|   |փաթեթավորմամբ                    |           |

|___|_________________________________|___________|

|9. |Թեյ` անհատական փաթեթավորմամբ     |4          |

|___|_________________________________|___________|

|10.|Շաքարավազ` անհատական             |60         |

|   |փաթեթավորմամբ                    |           |

|___|_________________________________|___________|

|11.|Հալած պանիր` մանրէազերծված       |50         |

|___|_________________________________|___________|

|12.|Հյութ                            |200        |

|___|_________________________________|___________|

i

|13.|Կերակրի աղ` անհատական            |5          |

|   |փաթեթավորմամբ                    |           |

|___|_________________________________|___________|

|14.|Սպիրտայրոց                       |3 հատ      |

|___|_________________________________|___________|

|15.|Սպիրտայրոցի տակդիր               |1 հատ      |

|___|_________________________________|___________|

|16.|Թղթյա անձեռոցիկ                  |3 հատ      |

|___|_________________________________|___________|

|17.|Մեկանգամյա օգտագործման գդալ      |3 հատ      |

|___|_________________________________|___________|

|18.|Կրակայրիչ                        |1 հատ      |

._________________________________________________.

 

1. Պետական բյուջեի միջոցների հաշվին տվյալ նորմայով ապահովվում են`

1) Զինված ուժերի անձնակազմը ամենօրյա գործունեության ժամանակ, երբ տաք սննդի պատրաստումը N 1, 2, 3, 5 չափաքանակներով անհնարին է.

2) զինվորական բեռների պահպանման, պաշտպանության և ուղեկցման խնդիրներ իրականացնող անձնակազմը.

3) հատուկ նշանակության ստորաբաժանումների զինծառայողները, որոնք հատուկ ուսումնական կենտրոններում անցնում են կենսակայունության գործնական պարապմունքներ:

2. Վերը նշված բոլոր դեպքերում անձնակազմին տվյալ նորմայով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 3 օրը (բացառությամբ հատուկ նշանակության խմբերի` Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի Գլխավոր շտաբի պետի հրամանով առաջադրանք կատարելու դեպքում):

 

N 9. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԾԱՌԱՅՈՂԱԿԱՆ ՇՆԵՐԻ ԿԵՐԱԿՐՄԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.__________________________________________________________.

|NN |      Անվանումը              |Մեկ օրում մեկ շան համար |

|ը/կ|                             |նախատեսված կերի քանակը  |

|   |                             |      (գրամ)            |

|   |                             |________________________|

|   |                             |հասունացած  |մինչև  4   |

|   |                             |շների համար |ամսական    |

|   |                             |            |շների համար|

|___|_____________________________|____________|___________|

|1. |Վարսակաձավար, կորեկաձավար    |     600    |  40-300   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|2. |Միս` 2-րդ կարգի, կամ         |     400    |  20-200   |

|   |ենթամթերք` 2-րդ կարգի        |   1 000    |  40-500   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|3. |Կենդանական յուղ              |      13    |    10     |

|___|_____________________________|____________|___________|

|4. |Կաթ` կովի                    |      -     | 150-500   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|5. |Կարտոֆիլ, բանջարեղեն         |     300    |   100     |

|___|_____________________________|____________|___________|

|6. |Կերակրի աղ                   |      15    |   3-10    |

.__________________________________________________________.

 

1. Մինչև 4 ամսական շան ձագերին ամենօրյա հավասարաչափ ավելացմամբ հատկացվում են`

1) վարսակաձավար, կորեկաձավար` սկսած 40 գ.` 3 շաբաթական հասակից.

2) միս` 2-րդ կարգի, կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` սկսած 20 գ` 1 ամսական հասակից.

3) կաթ` սկսած 150 գ` 2 շաբաթական հասակից:

2. Ցեղական շների համար տվյալ չափաքանակներով լրացուցիչ հատկացվում են 50 գրամ միս` 2-րդ կարգի, կամ 125 գրամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` մեկ օրում մեկ շան համար:

3. Հիվանդ շներին անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է 200 գրամ վարսակաձավարի կամ կորեկաձավարի փոխարեն հատկացնել նույն քանակությամբ բրինձ:

4. Անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է յուրաքանչյուր շանը մեկ օրվա համար լրացուցիչ հատկացնել`

1) հիվանդ շների համար` կաթ` 500 գրամ.

2) հղիացած էգ շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գրամ.

կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գրամ.

3) կերակրող էգ շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գրամ.

կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գրամ.

4) կաթ` 500 գրամ:

 

N 10. ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |Սննդամթերքի անվանումը                |Փոխա- |Փոխարին-|Բացի դրանից|

|ը/կ|                                     |րինվող|վող     |փոխարինել  |

|   |                                     |սննդա-|սննդա-  |հետևյալ    |

|   |                                     |մթերքի|մթերքի  |կետերով    |

|   |                                     |քանակը|քանակը  |           |

|   |                                     |(գրամ)|(գրամ)  |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|1. |Հաց` թեփահան աշորայի ալյուրից`       |100   |        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |պաքսիմատ` 1-ին տեսակի                |      |60      |           |

|   |հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի    |      |90      |2          |

|   |հաց` ցորենի 2-րդ տեսակի              |      |95      |2          |

|   |ցորենի ալյուր` 1-ին տեսակի           |      |28      |           |

|   |թեփահան աշորայի ալյուր               |      |42      |           |

|   |չոր հաց                              |      |80      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|2. |Հաց` սպիտակ ցորենի ալյուրից, 1-ին    |100   |        |           |

|   |տեսակի` փոխարինել`                   |      |        |           |

|   |պաքսիմատ` ցորենի ալյուրից 1-ին տեսակի|      |65      |           |

|   |ալյուր` 1-ին տեսակի ցորենից          |      |75      |           |

|   |հասարակ բատոններ` ցորենի 1-ին տեսակի |      |        |           |

|   |ալյուրից                             |      |95      |           |

|   |հաց` ցորենի բարձր տեսակի ալյուրից    |      |85      |           |

|   |հաց` ցորենի 2-րդ տեսակի ալյուրից     |      |105     |           |

|   |հասարակ գալետներ` 1-ին տեսակի ցորենի |      |        |1          |

|   |ալյուրից                             |      |65      |20         |

|   |վաֆլի                                |      |55      |18         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|3. |Ցորենի ալյուր` 1-ին տեսակի`          |100   |        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |բրինձ                                |      |100     |4          |

|   |մակարոնեղեն                          |      |100     |4          |

|   |սպիտակաձավար                         |      |100     |           |

|   |ալյուր` ցորենի բարձր տեսակի          |      |85      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|4. |Տարբեր ձավարեղեն` փոխարինել`         |100   |        |           |

|   |եփման կարիք չզգացող ձավարեղեն բրինձ  |      |100     |           |

|   |մակարոնեղեն                          |      |100     |3          |

|   |կոնցենտրացված ձավարեղեն              |      |100     |3          |

|   |ցորենի ալյուր` 2-րդ տեսակի           |      |100     |           |

|   |թարմ կարտոֆիլ                        |      |100     |           |

|   |բնական կարտոֆիլ-կիսաֆաբրիկատ,        |      |500     |5          |

|   |պահածոյացված                         |      |        |           |

|   |թարմ բանջարեղեն                      |      |500     |           |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղեն          |      |500     |5          |

|   |կարտոֆիլ և  բանջարեղեն` չորացրած,    |      |500     |5          |

|   |կարտոֆիլի պյուրե` չորացրած,          |      |100     |5          |

|   |բանջարեղենի պահածո և  մարինացված     |      |500     |           |

|   |պահածո                               |      |        |           |

|   |1-ին տեսակի բանջարեղենի պահածո` առանց|      |375     |           |

|   |մսի                                  |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոներ`               |      |250     |           |

|   |լիցքավորող (աջիկա, պահածոյացված      |      |        |           |

|   |եգիպտացորեն, ոլոռ, լոբի, սունկ և     |      |375     |           |

|   |այլն)                                |      |        |           |

|   |խորտիկային (լեչո, ախորժակ, խավիար,   |      |100     |10.23      |

|   |խորոված բանջարեղեն, գազարով լցոնած   |      |        |           |

|   |պղպեղ և  այլն)                       |      |        |           |

|   |արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատներ      |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|5. |Կարտոֆիլ, թարմ բանջարեղեն, թթու կամ  |100   |        |4          |

|   |աղ դրած բանջարեղեն`                  |      |        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |գլուխ սոխ                            |      |50      |           |

|   |չորացրած սոխ                         |      |5       |           |

|   |կանաչ սոխ                            |      |100     |           |

|   |սխտոր                                |      |25      |6          |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|6. |Սոխ` փոխարինել`                      |100   |        |           |

|   |սխտոր                                |      |50      |5          |

|   |կարտոֆիլ և  բանջարեղեն               |      |200     |5          |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|7. |Խտացրած թթխմոր` փոխարինել`           |100   |        |           |

|   |չորացրած թթխմորով                    |      |50      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|8. |Միս` խոզի, տավարի, ոչխարի` ոսկրոտ    |100   |        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |միս` առանց ոսկորի                    |      |80      |           |

|   |ենթամթերք` 1-ին կարգի                |      |100     |           |

|   |ենթամթերք` 2-րդ կարգի                |      |300     |           |

|   |հավի միս` մաքրած                     |      |100     |           |

|   |հավի միս` կիսամաքրած և               |      |120     |           |

|   |չմաքրած                              |      |100     |           |

|   |հավի ազդրամիս                        |      |33      |           |

|   |չորացրած միս                         |      |80      |9          |

|   |երշիկ` եփած, նրբերշիկ                |      |60      |9          |

|   |ծխացրած միս (կիսաապխտած երշիկ,       |      |75      |           |

|   |վետչինա)                             |      |100     |10.16      |

|   |տարբեր տեսակի մսի պահածո             |      |150     |10         |

|   |պահածո` թռչնի մսից` ոսկորներով       |      |120     |9.16       |

|   |ձուկ` առանց գլխի (սառեցրած և  աղ     |      |48      |16         |

|   |դրած)                                |      |72      |13.16      |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածո            |      |2       |           |

|   |գլուխ պանիր` պինդ                    |      |80      |           |

|   |պանիր` հալեցրած                      |      |        |           |

|   |հավի ձու, հատ                        |      |        |           |

|   |խտացրած կաթ                          |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|9. |Երշիկ` հում ապխտած` փոխարինել`       |100   |        |           |

|   |եփած երշիկ                           |      |        |           |

|   |ծխացրած միս (կիսաապխտած երշիկ,       |      |265     |8          |

|   |վետչինա)                             |      |200     |8          |

|   |գլուխ պանիր` պինդ                    |      |160     |8.16       |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|10.|Ձուկ` մաքրած, առանց գլխի (սառեցրած և |100   |        |8          |

|   |աղ դրած)` փոխարինել`                 |      |        |           |

|   |սելդ` աղ դրած և  ապխտած, գլխով       |      |100     |           |

|   |բոլոր տեսակի ձկներ` գլխով            |      |130     |           |

|   |ձկան ֆիլե                            |      |70      |           |

|   |չորացրած ձուկ                        |      |33      |           |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոներ         |      |80      |           |

|   |բանջարեղենի պահածո`                  |      |120     |4.23       |

|   |խորտիկային                           |      |75      |           |

|   |ապխտած ձուկ                          |      |33.2    |           |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |33.2    |           |

|   |թթվասեր                              |      |30      |           |

|   |հալած պանիր                          |      |67      |           |

|   |միս` խոզի, տավարի, ոչխարի            |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|11.|Կարագ` փոխարինել`                    |100   |        |12.13.16   |

|   |ստերիլիզացված, պահածոյացված կարագ    |      |100     |           |

|   |չոր կարագի կոնցենտրատ                |      |70      |           |

|   |խտացրած կաթ                          |      |400     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|12.|Կենդանական յուղ` հալեցրած, մարգարին` |100   |        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |կարագ                                |      |67      |           |

|   |բուսական յուղ                        |      |100     |16         |

|   |ճարպ` հումք                          |      |130     |           |

|   |սալ                                  |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|13.|Պանիրը` փոխարինել`                   |100   |        |           |

|   |կարագ                                |      |40      |           |

|   |թթվասեր                              |      |166     |16         |

|   |կաթնաշոռ                             |      |250     |15         |

|   |կաթ                                  |      |825     |16         |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |165     |13.14.15.16|

|   |հավի ձու                             |      |4 հատ   |8.16       |

|   |հալած պանիր                          |      |150     |           |

|   |թռչնի միս                            |      |137.5   |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|14.|Թթվասեր` փոխարինել`                  |100   |        |           |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |100     |13.15.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |75      |           |

|   |կաթով                                |      |500     |16         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|15.|Կաթնաշոռ` փոխարինել`                 |100   |        |           |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |67      |13.14.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |50      |           |

|   |կաթով                                |      |334     |16         |

|   |պանրով                               |      |40      |13         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|16.|Կովի կաթ` փոխարինել`                 |100   |        |           |

|   |չորացրած կաթ, չորացրած մածուն, թթու  |      |15      |           |

|   |կաթնամթերք` չորացրած                 |      |        |           |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |20      |13.14.15   |

|   |խտացրած կաթ` ստերիլիզացված,          |      |30      |           |

|   |առանց շաքարի                         |      |20      |           |

|   |բնական սուրճ և  կակաո`               |      |100     |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով             |      |20      |           |

|   |թթու կաթնամթերք (մածուն)             |      |20      |           |

|   |կաթի սեր                             |      |10      |           |

|   |թթվասեր                              |      |30      |           |

|   |չոր թթվասեր                          |      |5       |           |

|   |կաթնաշոռ                             |      |5       |           |

|   |կարագ                                |      |12      |           |

|   |հալեցրած կարագ                       |      |18      |           |

|   |գլուխ պանիր` պինդ                    |      |0,5 հատ |           |

|   |պանիր` հալեցրած                      |      |20      |           |

|   |հավի ձու                             |      |24      |           |

|   |խտացրած կաթի սեր` շաքարով            |      |60      |           |

|   |պանիր «բրինզա»                       |      |        |           |

|   |ձուկ` առանց գլխի                     |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|17.|Հավի ձու` փոխարինել`                 |1 հատ |        |8.13.16    |

|   |ձվի փոշի                             |      |15      |           |

|   |ձվի մելանժ                           |      |50      |           |

|   |պանիր                                |      |33      |8.13.15.16 |

|   |թռչնի միս` կիսամաքրած և              |      |60      |           |

|   |չմաքրած                              |      |40      |           |

|   |խտացրած կաթ                          |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|18.|Շաքարավազ` փոխարինել`                |100   |        |           |

|   |կարամել                              |      |50      |           |

|   |մուրաբա, ջեմ, պովիդլո                |      |140     |22         |

|   |մարմելադ                             |      |130     |           |

|   |թխվածքաբլիթ                          |      |100     |20         |

|   |վաֆլի                                |      |100     |2.20       |

|   |հալվա                                |      |120     |19         |

|   |խտացրած կաթ` շաքարով                 |      |75      |           |

|   |շաքար                                |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|19.|Շոկոլադ` փոխարինել`                  |100   |        |           |

|   |փոշի կակաո                           |      |150     |26         |

|   |բնական սուրճ և  կակաո`               |      |200     |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով             |      |150     |           |

|   |բնական սուրճ մեղր                    |      |165     |26         |

|   |քաղցր սալիկ                          |      |160     |           |

|   |հալվա                                |      |150     |           |

|   |շաքարավազ                            |      |180     |18         |

|   |ջեմ                                  |      |40      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|20.|Թխվածքաբլիթ` փոխարինել`              |100   |        |           |

|   |հասարակ գալետներ` 1-ին               |      |        |           |

|   |տեսակի ցորենի ալյուրից               |      |100     |2          |

|   |վաֆլի                                |      |85      |2          |

|   |շաքարավազ                            |      |100     |18         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|21.|Տոմատի մածուկ` փոխարինել`            |100   |        |           |

|   |տոմատի պյուրե                        |      |200     |           |

|   |տոմատի սոուսներ                      |      |100     |           |

|   |տոմատի փոշի, կծու սոուսներ           |      |33      |           |

|   |տոմատի հյութ, թարմ պոմիդոր           |      |500     |           |

|   |կետչուպ                              |      |150     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|22.|Թարմ միրգ` փոխարինել`                |100   |        |           |

|   |թարմ հատապտուղներ, նարինջ, մանդարին  |      |100     |           |

|   |ձմերուկ                              |      |300     |           |

|   |սեխ                                  |      |300     |           |

|   |չոր միրգ                             |      |20      |24         |

|   |չորացրած միրգ և  հատապտուղ           |      |20      |           |

|   |պահածոյացված կոմպոտ                  |      |50      |           |

|   |պտղային և  հատապտղային               |      |100     |23         |

|   |բնական հյութեր                       |      |130     |           |

|   |ըմպելիք` մրգային                     |      |18      |           |

|   |չորացրած հյութեր                     |      |10      |           |

|   |էքստրատներ` մրգապտղային              |      |17      |18         |

|   |մուրաբա, ջեմ, պովիդլո                |      |30      |25,29      |

|   |կիսելի կոնցենտրատ                    |      |150     |           |

|   |հյութ` բնական, գազավորված            |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|23.|Մրգային և  հատապտղային հյութեր`      |100   |        |22         |

|   |փոխարինել`                           |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածո` խորտիկային       |      |50      |           |

|   |կիտրոնի թթու                         |      |0,5     |4,10       |

|   |և  շաքարով                           |      |15      |           |

|   |տոմատի հյութ, բանջարեղենի            |      |300     |           |

|   |հյութ                                |      |100     |16         |

|   |կովի կաթ                             |      |150     |24         |

|   |հյութ` բնական, գազավորված            |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|24.|Օշարակ` փոխարինել`                   |28    |        |           |

|   |հյութ                                |      |200     |           |

|   |կոմպոտ                               |      |200     |           |

|   |թեյ և                                |      |0.5     |           |

|   |շաքարավազ                            |      |10      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|25.|Հյութ` բնական` փոխարինել`            |100   |        |           |

|   |կոմպոտ                               |      |100     |           |

|   |օշարակ                               |      |14      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|26.|Չորացրած մրգեր` փոխարինել`           |100   |        |22,25      |

|   |շաքար                                |      |75      |           |

|   |և  թեյ                               |      |3       |           |

|   |ձմերուկ                              |      |1500    |           |

|   |սեխ                                  |      |1000    |           |

|   |հյութ` բնական, գազավորված            |      |1500    |           |

|   |հյութ` բնական                        |      |1000    |           |

|   |օշարակ                               |      |140     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|27.|Կիսելի կոնցենտրատ` փոխարինել`        |100   |        |22,29      |

|   |շաքար                                |      |50      |           |

|   |և  թեյ                               |      |2       |           |

|   |չորացրած մրգեր                       |      |67      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|28.|Բնական սուրճ` փոխարինել              |100   |        |19         |

|   |լուծվող սուրճ                        |      |40      |           |

|   |սրճային ըմպելիք                      |      |200     |           |

|   |կակաոյի փոշի                         |      |100     |19         |

|   |սև  թեյ` 1-ին տեսակի                 |      |25      |27         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|29.|Թեյ` փոխարինել`                      |100   |        |26         |

|   |լուծվող թեյ                          |      |80      |           |

|   |սրճային ըմպելիք                      |      |800     |26         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|30.|Մանանեխի փոշի` փոխարինել             |100   |        |           |

|   |պատրաստի մանանեխով                   |      |600     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|31.|Կարտոֆիլի օսլա` փոխարինել            |100   |        |           |

|   |կիսելի կոնցենտրատ                    |      |100     |22,25      |

|   |թարմ կարտոֆիլ                        |      |500     |4,5        |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|32.|Քացախ` սպիրտային, բնական` փոխարինել  |100   |        |           |

|   |քացախի էսենցիա                       |      |5       |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|33.|Սիգարետ 5, 6, 7-րդ կարգի`            |20 հատ|        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |20 հատ  |           |

|   |5-րդ կարգի ծխախոտով                  |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|34.|Ծխախոտ` առանց ֆիլտրի`                |20 հատ|        |           |

|   |փոխարինել`                           |      |20 հատ  |           |

|   |ծխախոտ` ֆիլտրով                      |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|35.|Մսի պահածո տարբեր` փոխարինել`        |250   |        |           |

|   |մսաբուսական պահածո                   |      |500     |           |

|   |մսաբանջարեղենային պահածո             |      |        |           |

|   |(2-րդ ճաշատեսակներ)                  |      |500     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|36.|Մսաբուսական պահածո` փոխարինել`       |100   |        |           |

|   |մսաբանջարեղենային պահածո             |      |        |           |

|   |(2-րդ ճաշատեսակներ)                  |      |100     |           |

|   |բուսական պահածո և                    |      |88      |           |

|   |մսի պահածո                           |      |12      |           |

._____________________________________________________________________.

 

1. Սույն աղյուսակի 12-րդ տողում նշված կարագի փոխարինումը թույլատրվում է միայն դիետիկ սնունդ կազմակերպելու ժամանակ:

(10-րդ չափաքնակը փոփ. 23.02.17 թիվ 218-Ն, 22.02.18 թիվ 161-Ն որոշումներ)

 

i

N 11. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱՅԻՆ ՍՏՈՐԱԲԱԺԱՆՄԱՆ ԹՈՒՅԼՏՎՈՒԹՅԱՄԲ ՀԱՏՈՒԿ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐՈՒՄ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._________________________________________________________.

|NN |Անվանումը                            |Փոխա- |Փոխարին-|

|ը/կ|                                     |րինվող|վող     |

|   |                                     |սննդա-|սննդա-  |

|   |                                     |մթերքի|մթերքի  |

|   |                                     |քանակը|քանակը  |

|   |                                     |(գրամ)|(գրամ)  |

|___|_____________________________________|______|________|

|1. |Կարագը` փոխարինել                    |100   |        |

|   |սալով                                |      |100     |

|___|_____________________________________|______|________|

|2. |Հավի ձուն` փոխարինել                 |1 հատ |        |

|   |հացով` 1-ին տեսակի ալյուրից          |      |120     |

|___|_____________________________________|______|________|

|3. |Տոմատի մածուկը` փոխարինել            |100   |        |

|   |սոխով                                |      |250     |

|   |գազարով                              |      |350     |

|___|_____________________________________|______|________|

|4. |Մրգային և  հատապտղային հյութերը`     |100   |        |

|   |փոխարինել                            |      |        |

|   |թարմ, թթու դրած, աղ դրած բանջարեղենով|      |200     |

._________________________________________________________.

 

N 12. ԾԱԽՍՎԱԾ ՄԵԿ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆ ՃԱՇԱՏԵՍԱԿԻ ԴԻՄԱՑ ՊԱՀՎՈՂ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

1. Պահածոյացված ճաշատեսակներ, կիսաֆաբրիկատներ.

 

.____________________________________________________________________.

|NN |Պահածոներ, կիսաֆաբրիկատներ |Պահվող մթերքների քանակը   |Բացի     |

|ը/կ|                           |      (գրամ)              |դրանից`  |

|   |                           |__________________________|փոխարինել|

|   |                           |միս|ձավարեղեն, |Կենդանական|հետևյալ  |

|   |                           |   |ալյուր և   |յուղ,     |կետերով  |

|   |                           |   |բանջարեղեն`|մարգարին  |         |

|   |                           |   |ձավարեղենի |          |         |

|   |                           |   |հաշվարկով  |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|1. |Մսաբուսական պահածո         |100|86         |12.5      |         |

|   |(տարբեր). 265 գրամ         |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|2. |Արագ պատրաստվող            |-  |60         |-         |3,4      |

|   |կիսաֆաբրիկատ. 60 գրամ      |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|3. |Պահածոյացրած 1-ին          |65 |86         |12.5      |2,4      |

|   |ճաշատեսակներ. 550 գրամ     |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|4. |Արագ պատրաստվող ապուրներ.  |-  |60         |-         |2,3      |

|   |150 գրամ                   |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|5. |Բուսական պահածո (տարբեր).  |   |40         |5         |         |

|   |100 գրամ                   |   |           |          |         |

.____________________________________________________________________.

 

2. Հաստիքային ծառայողական շների համար չոր կեր.

 

.___________________________________________________________________.

|Չոր կերի անվանումը |Պահվող մթերքների քանակը (գրամ)                 |

|                   |_______________________________________________|

|                   |Միս|Վարսակաձավար,|Կենդանական|Կարտոֆիլ  |Կերակրի|

|                   |   |կորեկաձավար  |յուղ,     |և         |աղ     |

|                   |   |             |մարգարին  |բանջարեղեն|       |

|___________________________________________________________________|

|1. Հասունացած շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)                      |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի»,         |400|600          |13        |300       |15     |

|«Չապպի»,           |   |             |          |          |       |

|«Բեսթ ին Շոու».    |   |             |          |          |       |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

|___________________________________________________________________|

|2. Ցեղական շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)                         |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի»,         |450|600          |13        |300       |15     |

|«Չապպի»,           |   |             |          |          |       |

|«Բեսթ ին Շոու».    |   |             |          |          |       |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

i

.___________________________________________________________________.

 

3. Յուրաքանչյուր շան քաշը մեկ կգ ավելանալու դեպքում լրացուցիչ հատկացնել 25 գրամ չոր կեր:

 

(1-ին հավելվածը փոփ. 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն, 15.07.2021 թիվ 1154-Ն որոշումներ)

 

Հավելված N 2

ՀՀ կառավարության

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

 

.________________________________________________.

|          Անվանումը                  |Սննդի     |

|                                     |չափաքանակը|

|                                     |մեկ օրվա  |

|                                     |համար     |

|                                     |(գրամ)    |

|_____________________________________|__________|

|Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի    |750       |

|_____________________________________|__________|

|Ձավարեղեն                            |120       |

|_____________________________________|__________|

|Մակարոնեղեն                          | 40       |

|_____________________________________|__________|

|Միս, մսամթերք                        |175       |

|_____________________________________|__________|

|Ձուկ` առանց գլխի                     |100       |

|_____________________________________|__________|

|Կենդանական յուղ, մարգարին            | 20       |

|_____________________________________|__________|

|Կարագ                                | 20       |

|_____________________________________|__________|

|Պանիր                                | 25       |

|_____________________________________|__________|

|Կաթ                                  |100       |

|_____________________________________|__________|

|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)         |4 հատ     |

|_____________________________________|__________|

|Բուսական յուղ                        |20        |

|_____________________________________|__________|

|Շաքար, շաքարավազ                     |70        |

|_____________________________________|__________|

|Աղ` կերակրի                          |20        |

|_____________________________________|__________|

|Թեյ                                  |1         |

|_____________________________________|__________|

|Տոմատի մածուկ                        |6         |

|_____________________________________|__________|

|Դափնու տերև                          |0.2       |

|_____________________________________|__________|

|Կարտոֆիլ                             |600       |

|_____________________________________|__________|

|Բանջարեղեն, այդ թվում`               |260       |

|_____________________________________|__________|

|կաղամբ                               |130       |

|_____________________________________|__________|

|գազար                                |50        |

|_____________________________________|__________|

|գլուխ սոխ                            |50        |

|_____________________________________|__________|

|բազուկ                               |30        |

|_____________________________________|__________|

|Մանանեխի փոշի                        |0.3       |

|_____________________________________|__________|

|Տաքդեղ                               |0.3       |

|_____________________________________|__________|

|Քացախ                                |2         |

|_____________________________________|__________|

|Հյութ                                |200       |

|_____________________________________|__________|

|(պարբերությունն ուժը կորցնելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն

| որոշում)                                       |

|_____________________________________|__________|

|(պարբերությունն ուժը կորցնելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն

| որոշում)                                       |

.________________________________________________.

 

1. Պետության հաշվին սննդի նշված չափաքանակներով ապահովվում են նաև սպայական կազմը և ենթասպաները, որոնք ծառայում են անմիջապես սահմանի վրա կամ կատարում են հատուկ նշանակության գործողություններ:

1.2. Սահմանել, որ ծառայության առանձնահատկություններով պայմանավորված` Հայաստանի Հանրապետության ազգային անվտանգության ծառայության պետական պահպանության ծառայության զինծառայողների սննդի հետ կապված ծախսերի հաշվարկը կատարվում է օրական 3000 դրամի չափով, ամսական միջին ծանրաբեռնվածությունը 16 օր, իսկ զինծառայողների թիվը` նախորդ տարվա փաստացի թվի միջինով:

(1.2-րդ կետը լրաց. 29.03.2019 թիվ 316-Ն որոշում, որի գործողությունը տարածվում է 2019 թվականի մարտի 7-ից հետո ծագած հարաբերությունների վրա)

2. Սննդի լրացուցիչ չափաքանակներով ապահովվում են`

1) այն զինծառայողները, ովքեր ծառայությունն անցնում են ծովի մակերևույթից 1500 մ բարձրության վրա տեղաբաշխված զորամասերում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

._____________________.

|Երշիկ     |50 գ      |

|__________|__________|

|Կարագ     |10 գ      |

|__________|__________|

|Պանիր     |10 գ      |

|__________|__________|

|Հյութ     |100 գ     |

._____________________.

 

2) այն զինծառայողները, ովքեր ծառայությունն անցնում են ծովի մակերևույթից 2000 մ բարձրության վրա տեղաբաշխված զորամասերում և ներգրավված են Հայաստանի Հանրապետության պետական սահմանի պաշտպանության գործում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Երշիկ        |70 գ      |

|_____________|__________|

|Կարագ        |15 գ      |

|_____________|__________|

|Մեղր         |15 գ      |

|_____________|__________|

|Թխվածքաբլիթ  |20 գ      |

|_____________|__________|

|Շաքար        |15 գ      |

.________________________.

 

3) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ներգրավված են գիշերային մարտական հերթապահությունում (ժամը 00-ից մինչև առավոտյան ժամը 6:00-ն). նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Հաց          |100 գ     |

|_____________|__________|

|Թեյ          |0.5 գ     |

|_____________|__________|

|Շաքար        |15 գ      |

.________________________.

 

4) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ծառայությունն անցնում են Հայաստանի Հանրապետության հյուսիսային ուղղությամբ գտնվող զորամասերում` հոկտեմբեր ամսվանից մինչև ապրիլ ամիսը ներառյալ. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Սխտոր        |10 գ      |

|_____________|__________|

|Սալ          |50 գ      |

|_____________|__________|

|Սպիրտ        |50 գ      |

|_____________|__________|

|Վիտամին C    |0.1 գ     |

|_____________|__________|

|Թեյ          |1 գ       |

|_____________|__________|

|Պովիդլո      |30 գ      |

|_____________|__________|

|Խտացրած կաթ  |30 գ      |

|_____________|__________|

|Մեղր         |15 գ      |

.________________________.

 

5) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ծառայությունն անցնում են Հայաստանի Հանրապետության հարավային ուղղությամբ գտնվող զորամասերում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Շաքար        |10 գ      |

|_____________|__________|

|Թեյ          |0.5 գ     |

|_____________|__________|

|Թխվածքաբլիթ  |40 գ      |

.________________________.

 

6) երբ հնարավոր չէ տաք ճաշ պատրաստել հիմնական մթերաբաժնի մթերքով, ապա այդ դեպքում ամբողջ մթերաբաժնի փոխարեն մեկ մարդու համար մեկ օրվա ընթացքում տրվում են`

 

.______________________________.

|Պաքսիմատ` բանակային|300 գ     |

|___________________|__________|

|Մսի պահածո         |350 գ     |

|___________________|__________|

|Մսաբուսական պահածո |530 գ     |

|___________________|__________|

|Շաքար              |90 գ      |

|___________________|__________|

|Թեյ                |3 գ       |

.______________________________.

 

3. Նշված չոր մթերաբաժինն անընդմեջ 3 օրվանից ավելի չպետք է տրվի:

 

(2-րդ հավելվածը փոփոխվելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

 

--------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

ւմ)

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
03.12.2015
N 1456-Ն
Որոշում