ԻՐՏԵԿ |
Սույն ակտի ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվը անհնար է որոշել, քանի որ ակտը ընդունող մարմնի կողմից չի կատարվել «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» ՀՀ օրենքի 23-րդ հոդվածի 7-րդ մասի` ընդունող մարմնի պաշտոնական կայքէջում իրավական ակտի հրապարակման օրը նշելու պահանջը: |
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ
ՀՐԱՄԱՆ
19 հունվարի 2021 թվականի N 9-Լ
i
ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ` ՍՆՆԴՈՎ, ՏՐԱՆՍՊՈՐՏՈՎ ԵՎ ԳԻՇԵՐԱԿԱՑԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍԵՆՅԱԿՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎԵԼՈՒ ԿԱՐԳՆ ՈՒ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
i
Ղեկավարվելով «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» օրենքի 34-րդ հոդվածի 1-ին մասով և հիմքում ունենալով ՀՀ փոխվարչապետի 2020 թվականի օգոստոսի 6-ի N 477-Լ որոշմամբ հաստատված հավելվածի 13-րդ կետը.
ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`
1. Հաստատել` քրեակատարողական ծառայության հանրային ծառայողներին հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում (դասախոսությունների և գործնական պարապմունքների իրականացման օրերին` դասացուցակին համապատասխան) սննդով, տրանսպորտով և գիշերակացի համար նախատեսված սենյակներով ապահովվելու կարգն ու պայմանները` համաձայն սույն հրամանի հավելվածի և աղյուսակի:
Ռ. Բադասյան
Հավելված
Արդարադատության նախարարի
2021 թվականի հունվարի 19-ի
N 9-Լ հրամանի
ԿԱՐԳ ՈՒ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ` ՍՆՆԴՈՎ, ՏՐԱՆՍՊՈՐՏՈՎ ԵՎ ԳԻՇԵՐԱԿԱՑԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍԵՆՅԱԿՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎԵԼՈՒ
1. «Իրավական կրթության և վերականգնողական ծրագրերի իրականացման կենտրոն» պետական ոչ առևտրային կազմակերպությունը (այսուհետ` Ուսումնական հաստատություն) քրեակատարողական ծառայության հանրային ծառայողներին (այսուհետ` ծառայող) հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում (դասախոսությունների և գործնական պարապմունքների իրականացման օրերին` դասացուցակին համապատասխան) ապահովում է սննդով, տրանսպորտով և գիշերակացի համար նախատեսված սենյակներով` սույն հավելվածով նախատեսված կարգով ու պայմաններին համապատասխան:
2. ՀՀ ԱՆ «Գորիս», «Արթիկ», «Սևան», «Վանաձոր» և «Հրազդան» քրեակատարողական հիմնարկների ծառայողները, հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում` իրենց ցանկության դեպքում, հնարավորություն ունեն անվճար գիշերելու Ուսումնական հաստատության ՀՀ Արագածոտնի մարզի Կարբի համայնքի 1-ին փողոց 4-րդ նրբանցք, N 56 շենք հասցեում գտնվող գիշերակացի սենյակներում (կացարաններում): Ուսումնական հաստատությունը գիշերակացով մնացող ծառայողներին տրամադրում է մեկ հատ չոր օճառ (առնվազն` 100 գրամ) և մեկ հատ զուգարանի թուղթ (առնվազն` 20 մետր երկարության):
3. Ուսումնական հաստատությունը` հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում, ապահովում է ծառայողների ուղևորափոխադրումը` Երևան քաղաքից դեպի Արագածոտնի մարզի Կարբի համայնքի 1-ին փողոց 4-րդ նրբանցք, N 56 շենք հասցե և հակառակը` դեպի Երևան քաղաք` ծառայողների ցանկության դեպքում:
4. Ուսումնական հաստատությունը` հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում, ծառայողներին ապահովվում է սննդով` սույն հավելվածի աղյուսակով սահմանված ճաշացանկին համապատասխան:
Աղյուսակ
Արդարադատության նախարարի
2021 թվականի հունվարի 19-ի
N 9-Լ հրամանի հավելվածի
._________________________________________________________________________.
|ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ |
|ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ (ԴԱՍԱԽՈՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԳՈՐԾՆԱԿԱՆ |
|ՊԱՐԱՊՄՈՒՆՔՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՕՐԵՐԻՆ` ԴԱՍԱՑՈՒՑԱԿԻՆ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆ) ՏՐԱՄԱԴՐՎՈՂ |
|ՍՆՆԴԻ ՃԱՇԱՑԱՆԿ |
|_________________________________________________________________________|
| ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳԻՐԸ |
|_________________________________________________________________________|
|_________________________________________________________________________|
|1-ին աշխատանքային օր |
|1. Վարսակի շիլա` 200 գր., սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 |
|մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն|
|2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված |
|հաց` 100 գր.: |
|2. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|3. Սպաս` 400 գր., հնդկաձավարով փլավ` 250 գր., կոտլետ (տավարի մսով)` |
|150 գր., աղցան «Կորեական»` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` |
|500 մլ, բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.: |
|4. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|5. Վերմիշելով փլավ` 200 գր., նրբերշիկ հավի` 2 հատ, լուծվող սուրճ կամ սև |
|և (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված և կամ |
|գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` |
|100 գր.: |
|2-րդ աշխատանքային օր |
|1. Ձվածեղ` երկու ձվից պատրաստված, սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող |
|սուրճ` 200 մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ |
|(մրգային` առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի |
|ալյուրից պատրաստված հաց` 100 գր.: |
|2. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|3. Բորշ (տավարի մսով) ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. փափուկ |
|միս, կարտոֆիլի խյուս` 400 գր., կաղամբով աղցան` 150 գր., գազավորված |
|ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ, բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից |
|պատրաստված հաց` 200 գր.: |
|4. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|5. Բրնձով փլավ` 200 գր., տապակած հավի կրծքամիս 150 գր., լուծվող սուրճ |
|կամ սև և (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված|
|և (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված |
|հաց` 100 գր.: |
|3-րդ աշխատանքային օր |
|1. Սպիտակաձավարի շիլա` 200 գր., սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ`|
|200 մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` |
|առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից |
|պատրաստված հաց` 100 գր.: |
|2. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|3. Հավով ապուր ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. հավի փափուկ միս,|
|սպագետտի` 250 գր., տավարի մսով սոուս` 150 գր., աղցան «Վինեգրետ»` 150 գր.,|
|գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ բարձր որակի սպիտակ ցորենի |
|ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.: |
|4. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|5. Կարտոֆիլե խյուս` 200 գր., կոտլետ (տավարի մսով)` 150 գր., լուծվող |
|սուրճ կամ սև և (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից |
|պատրաստված և (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից |
|պատրաստված հաց` 100 գր.: |
|4-րդ աշխատանքային օր |
|1. Մեկ հատ խաշած ձու և մեկ հատ խաշած հավի նրբերշիկ, սև և (կամ) |
|կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, կարագ (սերուցքային 82% |
|յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., |
|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 100 գր.: |
|2. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|3. Սնկով ապուր ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. սունկ, |
|ուզբեկական փլավ հավի մսով ընդհանուր 400 գր.` 250 գր. փլավ, 150 գր. միս, |
|կաղամբով աղցան` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ, |
|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.: |
|4. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր.(առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|5. Հնդկաձավարով փլավ` 200 գր., լանգետ (տավարի մսով) 150 գր., լուծվող |
|սուրճ կամ սև և (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից |
|պատրաստված և (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից |
|պատրաստված հաց` 100 գր.: |
|5-րդ աշխատանքային օր |
|1. Կաթնով` 200 գր., սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, |
|կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն 2 |
|տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված |
|հաց` 100 գր.: |
|2. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|3. Ոսպով ապուր` 400 գր., կարտոֆիլի տապակա` 350 գր., նրբերշիկ հավի` 2 հատ,|
|բազուկով աղցան` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ, |
|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.: |
|4. Սև և (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր. |
|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն |
|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ: |
|5. Վերմիշելով փլավ` 200 գր., տապակած հավի կրծքամիս 150 գր., լուծվող սուրճ|
|կամ սև և (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված|
|և (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված |
|հաց` 100 գր.: |
| Վերոնշյալ ճաշացանկի ճաշատեսակները (ներառյալ բոլոր տաք ուտեստները և |
|թխվածքները) պետք է պատրաստված լինեն կարագով (սերուցքային` 82% |
|յուղայնությամբ), իսկ բաղադրատոմսերը և դրանց պատրաստման հետ կապված այլ |
|հարցերը պետք է համաձայնեցվեն (մինչև դրանց պատրաստումը): |
|Ծառայողներին տրամադրվող սննդի ճաշացանկի յուրաքանչյուր օրվա ժամանակացույցը|
|կազմվում է` հաշվի առնելով տվյալ օրվա դասացուցակի ժամաբաշխվածությունը: |
|Եթե ծառայողների հատուկ ուսուցման դասացուցակը վեց և ավելի օրերից է |
|կազմված, ապա դասացուցակի 6-րդ աշխատանքային օրից սկսած սույն ճաշացանկը |
|կրկնվում է` 1-ին աշխատանքային օրից հաշված: |
._________________________________________________________________________.
Սույն որոշումը հրապարակվել է Արդարադատության նախարարության պաշտոնական կայքէջում (moj.am) 21 հունվարի 2021 թվական: