Սեղմել Esc փակելու համար:
ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ...

 

 

ԻՐՏԵԿ Սույն ակտի ուժի մեջ մտնելու ամսաթիվը անհնար է որոշել, քանի որ ակտը ընդունող մարմնի կողմից չի կատարվել «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» ՀՀ օրենքի 23-րդ հոդվածի 7-րդ մասի` ընդունող մարմնի պաշտոնական կայքէջում իրավական ակտի հրապարակման օրը նշելու պահանջը:    

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ
ՀՐԱՄԱՆ

 

19 հունվարի 2021 թվականի N 9-Լ

 

i

ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ` ՍՆՆԴՈՎ, ՏՐԱՆՍՊՈՐՏՈՎ ԵՎ ԳԻՇԵՐԱԿԱՑԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍԵՆՅԱԿՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎԵԼՈՒ ԿԱՐԳՆ ՈՒ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

i

Ղեկավարվելով «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» օրենքի 34-րդ հոդվածի 1-ին մասով և հիմքում ունենալով ՀՀ փոխվարչապետի 2020 թվականի օգոստոսի 6-ի N 477-Լ որոշմամբ հաստատված հավելվածի 13-րդ կետը.

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`

 

1. Հաստատել` քրեակատարողական ծառայության հանրային ծառայողներին հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում (դասախոսությունների և գործնական պարապմունքների իրականացման օրերին` դասացուցակին համապատասխան) սննդով, տրանսպորտով և գիշերակացի համար նախատեսված սենյակներով ապահովվելու կարգն ու պայմանները` համաձայն սույն հրամանի հավելվածի և աղյուսակի:

 

Ռ. Բադասյան

 

Հավելված

Արդարադատության նախարարի

2021 թվականի հունվարի 19-ի

N 9-Լ հրամանի

 

ԿԱՐԳ ՈՒ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐ ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ` ՍՆՆԴՈՎ, ՏՐԱՆՍՊՈՐՏՈՎ ԵՎ ԳԻՇԵՐԱԿԱՑԻ ՀԱՄԱՐ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՍԵՆՅԱԿՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎԵԼՈՒ

 

1. «Իրավական կրթության և վերականգնողական ծրագրերի իրականացման կենտրոն» պետական ոչ առևտրային կազմակերպությունը (այսուհետ` Ուսումնական հաստատություն) քրեակատարողական ծառայության հանրային ծառայողներին (այսուհետ` ծառայող) հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում (դասախոսությունների և գործնական պարապմունքների իրականացման օրերին` դասացուցակին համապատասխան) ապահովում է սննդով, տրանսպորտով և գիշերակացի համար նախատեսված սենյակներով` սույն հավելվածով նախատեսված կարգով ու պայմաններին համապատասխան:

2. ՀՀ ԱՆ «Գորիս», «Արթիկ», «Սևան», «Վանաձոր» և «Հրազդան» քրեակատարողական հիմնարկների ծառայողները, հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում` իրենց ցանկության դեպքում, հնարավորություն ունեն անվճար գիշերելու Ուսումնական հաստատության ՀՀ Արագածոտնի մարզի Կարբի համայնքի 1-ին փողոց 4-րդ նրբանցք, N 56 շենք հասցեում գտնվող գիշերակացի սենյակներում (կացարաններում): Ուսումնական հաստատությունը գիշերակացով մնացող ծառայողներին տրամադրում է մեկ հատ չոր օճառ (առնվազն` 100 գրամ) և մեկ հատ զուգարանի թուղթ (առնվազն` 20 մետր երկարության):

3. Ուսումնական հաստատությունը` հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում, ապահովում է ծառայողների ուղևորափոխադրումը` Երևան քաղաքից դեպի Արագածոտնի մարզի Կարբի համայնքի 1-ին փողոց 4-րդ նրբանցք, N 56 շենք հասցե և հակառակը` դեպի Երևան քաղաք` ծառայողների ցանկության դեպքում:

4. Ուսումնական հաստատությունը` հատուկ ուսուցման դասընթացների իրականացման ընթացքում, ծառայողներին ապահովվում է սննդով` սույն հավելվածի աղյուսակով սահմանված ճաշացանկին համապատասխան:

 

Աղյուսակ

Արդարադատության նախարարի

2021 թվականի հունվարի 19-ի

N 9-Լ հրամանի հավելվածի

 

._________________________________________________________________________.

|ՔՐԵԱԿԱՏԱՐՈՂԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՆՐԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ՀԱՏՈՒԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ       |

|ԴԱՍԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ (ԴԱՍԱԽՈՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԳՈՐԾՆԱԿԱՆ      |

|ՊԱՐԱՊՄՈՒՆՔՆԵՐԻ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՕՐԵՐԻՆ` ԴԱՍԱՑՈՒՑԱԿԻՆ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆ) ՏՐԱՄԱԴՐՎՈՂ |

|ՍՆՆԴԻ ՃԱՇԱՑԱՆԿ                                                           |

|_________________________________________________________________________|

|                         ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳԻՐԸ                           |

|_________________________________________________________________________|

|_________________________________________________________________________|

|1-ին աշխատանքային օր                                                     |

|1. Վարսակի շիլա` 200 գր., սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200  |

|մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն|

|2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված  |

|հաց` 100 գր.:                                                            |

|2. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|3. Սպաս` 400 գր., հնդկաձավարով փլավ` 250 գր., կոտլետ (տավարի մսով)`      |

|150 գր., աղցան «Կորեական»` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)`  |

|500 մլ, բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.:      |

|4. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|5. Վերմիշելով փլավ` 200 գր., նրբերշիկ հավի` 2 հատ, լուծվող սուրճ կամ սև  |

|և  (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  կամ |

|գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց`       |

|100 գր.:                                                                 |

|2-րդ աշխատանքային օր                                                     |

|1. Ձվածեղ` երկու ձվից պատրաստված, սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող     |

|սուրճ` 200 մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ       |

|(մրգային` առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի    |

|ալյուրից պատրաստված հաց` 100 գր.:                                        |

|2. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|3. Բորշ (տավարի մսով) ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. փափուկ   |

|միս, կարտոֆիլի խյուս` 400 գր., կաղամբով աղցան` 150 գր., գազավորված       |

|ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ, բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից      |

|պատրաստված հաց` 200 գր.:                                                 |

|4. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|5. Բրնձով փլավ` 200 գր., տապակած հավի կրծքամիս 150 գր., լուծվող սուրճ    |

|կամ սև  և  (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված|

|և  (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված   |

|հաց` 100 գր.:                                                            |

|3-րդ աշխատանքային օր                                                     |

|1. Սպիտակաձավարի շիլա` 200 գր., սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ`|

|200 մլ, կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային`    |

|առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից     |

|պատրաստված հաց` 100 գր.:                                                 |

|2. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|3. Հավով ապուր ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. հավի փափուկ միս,|

|սպագետտի` 250 գր., տավարի մսով սոուս` 150 գր., աղցան «Վինեգրետ»` 150 գր.,|

|գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ բարձր որակի սպիտակ ցորենի     |

|ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.:                                        |

|4. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|5. Կարտոֆիլե խյուս` 200 գր., կոտլետ (տավարի մսով)` 150 գր., լուծվող      |

|սուրճ կամ սև  և  (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից     |

|պատրաստված և  (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից   |

|պատրաստված հաց` 100 գր.:                                                 |

|4-րդ աշխատանքային օր                                                     |

|1. Մեկ հատ խաշած ձու և  մեկ հատ խաշած հավի նրբերշիկ, սև  և  (կամ)        |

|կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, կարագ (սերուցքային 82%              |

|յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն 2 տարբեր տեսակի)` 80 գր., |

|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 100 գր.:              |

|2. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|3. Սնկով ապուր ընդհանուր 500 գր.` 350 գր. ապուր, 150 գր. սունկ,          |

|ուզբեկական փլավ հավի մսով ընդհանուր 400 գր.` 250 գր. փլավ, 150 գր. միս,  |

|կաղամբով աղցան` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ,     |

|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.:              |

|4. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր.(առնվազն    |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|5. Հնդկաձավարով փլավ` 200 գր., լանգետ (տավարի մսով) 150 գր., լուծվող     |

|սուրճ կամ սև  և  (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից     |

|պատրաստված և  (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից   |

|պատրաստված հաց` 100 գր.:                                                 |

|5-րդ աշխատանքային օր                                                     |

|1. Կաթնով` 200 գր., սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ,    |

|կարագ (սերուցքային 82% յուղայնությամբ)` 30 գր., ջեմ (մրգային` առնվազն 2  |

|տարբեր տեսակի)` 80 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված    |

|հաց` 100 գր.:                                                            |

|2. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|3. Ոսպով ապուր` 400 գր., կարտոֆիլի տապակա` 350 գր., նրբերշիկ հավի` 2 հատ,|

|բազուկով աղցան` 150 գր., գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ,     |

|բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց` 200 գր.:              |

|4. Սև  և  (կամ) կանաչ թեյ կամ լուծվող սուրճ` 200 մլ, թխվածք` 100 գր.     |

|(բիսկվիթային խմորից պատրաստված և  (կամ) գաթա), մրգեր` 150 գր. (առնվազն   |

|մրգի երեք տեսակ), գազավորված ըմպելիք (տարբեր համերի)` 500 մլ:            |

|5. Վերմիշելով փլավ` 200 գր., տապակած հավի կրծքամիս 150 գր., լուծվող սուրճ|

|կամ սև  և  (կամ) կանաչ թեյ` 200 մլ, թխվածք (բիսկվիթային խմորից պատրաստված|

|և  (կամ) գաթա)` 100 գր., բարձր որակի սպիտակ ցորենի ալյուրից պատրաստված   |

|հաց` 100 գր.:                                                            |

|   Վերոնշյալ ճաշացանկի ճաշատեսակները (ներառյալ բոլոր տաք ուտեստները և    |

|թխվածքները) պետք է պատրաստված լինեն կարագով (սերուցքային` 82%            |

|յուղայնությամբ), իսկ բաղադրատոմսերը և  դրանց պատրաստման հետ կապված այլ   |

|հարցերը պետք է համաձայնեցվեն (մինչև  դրանց պատրաստումը):                 |

|Ծառայողներին տրամադրվող սննդի ճաշացանկի յուրաքանչյուր օրվա ժամանակացույցը|

|կազմվում է` հաշվի առնելով տվյալ օրվա դասացուցակի ժամաբաշխվածությունը:    |

|Եթե ծառայողների հատուկ ուսուցման դասացուցակը վեց և  ավելի օրերից է       |

|կազմված, ապա դասացուցակի 6-րդ աշխատանքային օրից սկսած սույն ճաշացանկը    |

|կրկնվում է` 1-ին աշխատանքային օրից հաշված:                               |

._________________________________________________________________________.

 

Սույն որոշումը հրապարակվել է Արդարադատության նախարարության պաշտոնական կայքէջում (moj.am) 21 հունվարի 2021 թվական:

 

 

pin
Արդարադատության նախարարություն
19.01.2021
N 9-Լ
Հրաման