Սեղմել Esc փակելու համար:
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Վավերացման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒ ...

 

 

040.1904.190107

«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ

 

«19» հունվարի 2007 թ.

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

14 դեկտեմբերի 2006 թվականի N 1904-Ն

 

ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ ԵՎ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2005 թվականի դեկտեմբերի 9-ի N 2200-Ն որոշման N 1 հավելվածի 164-րդ կետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

i

1. Հաստատել կենդանական և բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքում պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակը` համաձայն NN 1, 2, 3, 4 և 5 հավելվածների:

(1-ին կետը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆՎԱՐԻ 13-ԻՆ

 

Հավելված N 1

i

ՀՀ կառավարության

2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի

N 1904-Ն որոշման

 

ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ

 

._________________________________________________________________________.

|         Կենդանական ծագման սննդամթերք             |  Պեստիցիդներ, մգ/կգ  |

|__________________________________________________|______________________|

|Միս, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ,         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|պաղեցված, քիչ սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի, որսի  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|ենթակա և  վայրի կենդանիների)                      |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Մորթի ենթակա կենդանիների ենթամթերք, պաղեցված,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|սառեցված (լյարդ, երիկամներ, լեզու, ուղեղ, սիրտ),  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|խոզի կաշի, սննդային արյուն և  դրանցից պատրաստված  |ԴԴՏ և  դրա            |

|մթերք                                             |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Երշիկեղեն, մորթի ենթակա կենդանիների մսից, մթերք,  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|խոհարարական արտադրանք մսից                        |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ,       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|լիվերային երշիկներ, գելեցներ, դոնդողներ,          |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|արյունային երշիկներ) և  արյուն:                   |ԴԴՏ և  դրա            |

|Եփված արտադրանք ենթամթերքի, երշիկի, արյան, լցոնքի |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|օգտագործմամբ (երշիկներ, արյունային երշիկներ,      |                      |

|լցոնքով ուտեստներ)                                |                      |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ ենթամթերքից, այդ թվում` պաշտետային      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|(բոլոր տեսակների մորթի և  որսի ենթակա             |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|կենդանիներից)                                     |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Միս սուբլիմացիոն և  տաք չորացված                  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ մսից, մսաբուսային                       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Թռչուն, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ,      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|պաղեցված, սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի ենթակա և   |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|վայրի թռչունների)                                 |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ենթամթերք, կիսապատրաստվածքներ ենթամթերքից         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Երշիկեղեն, ապուխտներ, խոհարարական արտադրանք թռչնի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|մսից                                              |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ,       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|լիվերային երշիկներ և  այլն)                       |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ թռչնամսից (մսաբուսային, այդ թվում`      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|պաշտետային և  խճողակային)                         |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Թռչնամիս տաք և  սուբլիմացիոն չորացված             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձու և  դրա հեղուկ արտադրանքը (սպիտակուց, դեղնուց, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|մելանժ)                                           |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձվի փոշի չոր (ձվի փոշի, սպիտակուց, դեղնուց)       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձվի սպիտակուց (ալբումին) չոր                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Կաթ, սերուցք հում և  ջերմային մշակված, շիճուկ,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|շիճուկ կաթնային, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ,  |գամմա-իզոմերներ)-0,05-|

|այդ թվում` յոգուրտ, թթվասեր, ըմպելիքներ` կաթնային |կաթ, շիճուկ, կաթնային |

|հիմքով, մածուն                                    |շիճուկ, հեղուկ        |

|                                                  |կաթնաթթվային          |

|                                                  |ըմպելիքներ,           |

|                                                  |ըմպելիքներ` կաթնային  |

|                                                  |հիմքով                |

|                                                  |1,25 - թթվասեր,       |

|                                                  |կաթնաշոռ` ճարպի       |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,05 - |

|                                                  |կաթ, շիճուկ, կաթնային |

|                                                  |շիճուկ, հեղուկ        |

|                                                  |կաթնաթթվային          |

|                                                  |ըմպելիքներ,           |

|                                                  |ըմպելիքներ` կաթնային  |

|                                                  |հիմքով                |

|                                                  |1,0 - թթվասեր,        |

|                                                  |կաթնաշոռ` ճարպի       |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|__________________________________________________|______________________|

|Կաթնաշոռ և  կաթնաշոռային արտադրանք, մթերք`        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|մածուկանման, կաթնային, սպիտակուցային              |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ կաթնային (կաթ, սերուցք, շիճուկ խտացված  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|շաքարով, կաթ խտացրած, մանրէազերծված)              |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Մթերքներ կաթնային, չոր կաթ, սերուցք, կաթնաթթվային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|մթերք, ըմպելիքներ, պաղպաղակի խառնուրդներ, շիճուկ  |գամմա-իզոմերներ) -    |

|                                                  |1,25 - ճարպի          |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ-1,0-ճարպի|

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|__________________________________________________|______________________|

|Պանիրներ (պինդ, կիսապինդ, փափուկ, աղ դրած և       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|հալած)                                            |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պաղպաղակ` կաթնային հիմքով                         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Սննդային միջավայրեր չոր` կաթնային հիմքով, մերանի  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|և  էուբիոտիկ միկրոֆլորաների աճեցման համար         |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Կաթ պարունակող մթերք` ոչ կաթնային բաղադրամասերով, |Հաստատվում է` հաշվի   |

|այդ թվում` պաղեցված                               |առնելով ոչ կաթնային   |

|                                                  |բաղադրամասերը և       |

|                                                  |անվտանգության         |

|                                                  |պահանջները            |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձուկ, կենդանի ձուկ, հում, պաղեցված, սառեցված,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|խճողակ, ֆիլե                                      |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,2 - ծովային, ծովային|

|                                                  |կենդանիների միս       |

|                                                  |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,2 - ծովային         |

|                                                  |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |

|                                                  |2,0 - թառափի, սազմոնի |

|                                                  |և  ծովատառեխի, ճարպոտ |

|                                                  |0,2 - ծովային         |

|                                                  |կենդանիների միս       |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձկան պահածոներ և  պրեսերվներ                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,2 - ծովային, ծովային|

|                                                  |կենդանիների միս       |

|                                                  |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,2 - ծովային         |

|                                                  |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |

|                                                  |2,0 - թառափի, սազմոնի |

|                                                  |և  ծովատառեխի, ճարպոտ |

|                                                  |0,2 - ծովային         |

|                                                  |կենդանիների միս       |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձուկ չորացրած, ապխտած, աղ դրված, մարինացված և     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|օգտագործման համար պիտանի այլ ձկնային արտադրանք    |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,4 - բալիկային       |

|                                                  |արտադրանք             |

|                                                  |2,0-ծովատառեխի ճարպով |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձկնկիթ, սերմնագեղձեր և  դրանցից մթերք             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 2,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձկան լյարդ և  դրանից մթերք                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 1,0|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 3,0    |

._________________________________________________________________________.

(1-ին հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)

 

Հավելված N 2

i

ՀՀ կառավարության

2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի

N 1904-Ն որոշման

 

ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի, ՀՔՑՀ-Ի, ՀԵՔՍԱՔԼՈՐԲԵՆԶՈԼԻ, ՍՆԴԻԿ ՕՐԳԱՆԱԿԱՆ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ, 2,4-Դ ԹԹՎԻ, ԴՐԱ ԱՂԵՐԻ, ԵԹԵՐՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ

 

._________________________________________________________________________.

|           Բուսական ծագման սննդամթերք             |  Պեստիցիդներ, մգ/կգ  |

|__________________________________________________|______________________|

|Հացահատիկ, այդ թվում` ցորեն, տարեկան, վարսակ,     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|գարի, հնդկացորեն, սորգո, բրինձ, եգիպտացորեն       |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորեն          |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Սերմեր, լոբազգիներ, ոլոռ, լոբի                    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,05   |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձավար, վարսակալյուր, փաթիլ                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորեն          |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Ալյուր ցորենի, այդ թվում` մակարոնային արտադրանքի  |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|համար, տարեկանի, վարսակի, եգիպտացորենի, գարու,    |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|սորգոյի, բրնձի, հնդկացորենի                       |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |

|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորենի         |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Մակարոնային արտադրանք                             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |

|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորենի         |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Սննդային թեփ (ցորենից, տարեկանից)                 |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|Հացահատիկների, լոբազգիների և  այլ կուլտուրաների   |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|սերմերի սաղմեր, փաթիլներ և  ճարպազատված ալյուր    |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |

|__________________________________________________|______________________|

|Հաց, հացաբուլկեղեն և  կաթնահունց արտադրանք        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |

|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորենի         |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Օղաբլիթային, պաքսիմատային արտադրանք, հացի ձողիկներ|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|և  այլն                                           |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,02 - հատիկայիններից |

|                                                  |0,05 - լոբազգիներից   |

|                                                  |Հեքսաքլորբենզոլ       |

|                                                  |0,01 - ցորենի         |

|                                                  |Սնդիկօրգանական        |

|                                                  |պեստիցիդներ - չի      |

|                                                  |թույլատրվում          |

|                                                  |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|

|                                                  |եթերները - չի         |

|                                                  |թույլատրվում          |

|__________________________________________________|______________________|

|Շաքար                                             |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-0,005|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,005  |

|__________________________________________________|______________________|

|Շաքարային, հրուշակեղենային արտադրանք: Կարամել,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|կոնֆետներ գլազուրապատ և  ոչ գլազուրապատ,          |գամմա-իզոմերներ)-0,005|

|պոմադային, հարած, գրիլյաժային, մրգաօղային, իրիս,  |ԴԴՏ և  դրա            |

|հալվա, պաստիլա, զեֆիր, մարմելադ, դոնդողային       |մետաբոլիտներ - 0,005  |

|արտադրանք                                         |                      |

|__________________________________________________|______________________|

|Շաքարային հրուշակեղեն, շոկոլադ և  արտադրանք նրանից|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)-0,005|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,005  |

|__________________________________________________|______________________|

|Կակաո-պտուղ և  կակաո-արտադրանք                    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,15   |

|__________________________________________________|______________________|

|Ալրային հրուշակեղեն                               |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,02   |

|__________________________________________________|______________________|

|Թարմ և  թարմ սառեցված բանջարեղեն, կարտոֆիլ`       |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|բոստանային, մրգեր, հատապտուղներ, սնկեր            |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |

|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |

|                                                  |0,5 - սնկեր,          |

|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|

|                                                  |0,05 - մրգեր,         |

|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Չոր բանջարեղեն, կարտոֆիլ, մրգեր, հատապտուղներ,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|սնկեր                                             |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |

|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |

|                                                  |0,5 - սնկեր,          |

|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|

|                                                  |0,05 - մրգեր,         |

|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ` բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |

|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |

|                                                  |0,5 - սնկեր,          |

|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|

|                                                  |0,05 - մրգեր,         |

|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Պահածոներ սնկային                                 |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Հյութեր, նեկտարներ, ըմպելիք, խտանյութեր,          |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային              |գամմա-իզոմերներ)      |

|(պահածոյացված), կիսապատրաստվածքներ բանջարեղենային,|0,05 - հյութեր,       |

|մրգային, պաղպաղակ մրգային, պտուղ-հատապտղային,     |ըմպելիքներ            |

|արոմատացված և  սննդային սառույց                   |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ջեմ, մուրաբա, պովիդլո, կոնֆիտյուր, պտուղներ և     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|հատապտուղներ, շաքարով տրորված և  այլն,            |գամմա-իզոմերներ)-0,05 |

|պտուղ-հատապտղային խտանյութեր` շաքարով             |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Բանջարեղեն, մրգեր, սնկեր, աղ դրած, մարինացված,    |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|թթվեցրած, թրջած                                   |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |

|                                                  |ոլոռ, բազուկ          |

|                                                  |0,5 - սնկեր,          |

|                                                  |բոստանային, բանջարեղեն|

|                                                  |0,05 - մրգեր,         |

|                                                  |հատապտուղներ, խաղող   |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,1    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ընկույզ                                           |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,15   |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձիթատու կուլտուրաների սերմեր (արևածաղիկ,  սոյա,   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|բամբակ, եգիպտացորեն, կտավատ, մանանեխ,             |գամմա-իզոմերներ)      |

|գետնընկույզ)                                      |0,2 - սոյա, բամբակ    |

|                                                  |0,4 - կտավատ, մանանեխ,|

|                                                  |րապս                  |

|                                                  |0,5 - արևածաղիկ,      |

|                                                  |գետնընկույզ           |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |0,05 - սոյա, բամբակ,  |

|                                                  |եգիպտացորեն           |

|                                                  |0,1 - կտավատ, մանանեխ,|

|                                                  |րապս                  |

|                                                  |0,15 - արևածաղիկ,     |

|                                                  |գետնընկույզ           |

._________________________________________________________________________.

(2-րդ հավելվածը փոփ. 22.04.10 թիվ 444-Ն, 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշումներ)

 

Հավելված N 3

i

ՀՀ կառավարության

2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի

N 1904-Ն որոշման

 

ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՅՈՒՂԵՐՈՒՄ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՃԱՐՊԵՐՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ

 

._________________________________________________________________________.

|   Բուսական յուղեր և  կենդանական ճարպեր           | Պեստիցիդներ, մգ/կգ   |

|__________________________________________________|______________________|

|Բուսական յուղ (բոլոր տեսակների)                   |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|                                                  |0,05 - ռաֆինացված,    |

|                                                  |դեզադորացված          |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |

|                                                  |0,1 - ռաֆինացված,     |

|                                                  |դեզադորացված          |

|__________________________________________________|______________________|

|Բուսական յուղերի և  կենդանական ճարպերի վերամշակման|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|մթերքը` ներառյալ ձկան ճարպ (մարգարին, խոհարարական |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|ճարպեր, հրուշակեղենային ճարպեր, մայոնեզ,          |0,05 - ռաֆինացված,    |

|ֆոսֆատիդային խտանյութեր)                          |դեզադորացված          |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |

|                                                  |0,1 - ռաֆինացված,     |

|                                                  |դեզադորացված          |

|__________________________________________________|______________________|

|Ճարպ-հումք` տավարի, խոզի, ոչխարի և  այլ մորթի     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|ենթակա կենդանիների (սառեցված-պաղեցված), խոզի ճարպ`|գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|սառեցված, պաղեցված, աղ դրած, ապխտած               |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Ճարպեր` կենդանական, հալեցրած                      |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 1,0    |

|__________________________________________________|______________________|

|Կարագ կովի                                        |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|                                                  |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |1,25 - ճարպի          |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |1,0 - ճարպի           |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|__________________________________________________|______________________|

|Ճարպային մթերք` կենդանական` ներառյալ կաթնային     |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|ճարպերի և  բուսական յուղերի համակցմամբ            |գամմա-իզոմերներ)      |

|                                                  |1,25 - ճարպի          |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ          |

|                                                  |1,0 - ճարպի           |

|                                                  |վերահաշվարկով         |

|__________________________________________________|______________________|

|Ձկան և  ծովային կաթնասունների ճարպը որպես         |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա,    |

|բուժ-կանխարգելիչ միջոց                            |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|

|                                                  |ԴԴՏ և  դրա            |

|                                                  |մետաբոլիտներ - 0,2    |

._________________________________________________________________________.

(3-րդ հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)

 

Հավելված N 4

ՀՀ կառավարության

2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի

N 1904-Ն որոշման

 

ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ

 

.________________________________________________.

|      Սննդամթերքի անվանումը       |Նիտրատների   |

|                                  |առավելագույն |

|                                  |(թույլատրելի)|

|                                  |քանակը, մգ/կգ|

|__________________________________|_____________|

|Կարտոֆիլ                          | 250         |

|__________________________________|_____________|

|Կաղամբ` սպիտակաթելային վաղահաս    | 900         |

|__________________________________|_____________|

|Կաղամբ` սպիտակաթելային ուշահաս    | 500         |

|__________________________________|_____________|

|Գազար` վաղահաս                    | 400         |

|__________________________________|_____________|

|Գազար` ուշահաս                    | 250         |

|__________________________________|_____________|

|Տոմատ                             | 150         |

|__________________________________|_____________|

|Տոմատ (պաշտպանված գրունտ)         | 300         |

|__________________________________|_____________|

|Վարունգ                           | 150         |

|__________________________________|_____________|

|Վարունգ (պաշտպանված գրունտ)       | 400         |

|__________________________________|_____________|

|Սեղանի ճակնդեղ                    |1400         |

|__________________________________|_____________|

|Գլուխ սոխ                         |  80         |

|__________________________________|_____________|

|Կանաչ սոխ                         | 600         |

|__________________________________|_____________|

|Կանաչ սոխ (պաշտպանված գրունտ)     | 800         |

|__________________________________|_____________|

|Տերևաբանջարեղեն                   |2000         |

|__________________________________|_____________|

|Տաքդեղ` քաղցր                     | 200         |

|__________________________________|_____________|

|Տաքդեղ` քաղցր (պաշտպանված գրունտ) | 400         |

|__________________________________|_____________|

|Դդմիկ                             | 400         |

|__________________________________|_____________|

|Ձմերուկ                           |  60         |

|__________________________________|_____________|

|Սեխ                               |  90         |

|__________________________________|_____________|

|Մրգեր                             |  60         |

|__________________________________|_____________|

|Բանջարեղեն պարունակող պահածոներ   | 150         |

|__________________________________|_____________|

|Մսաբուսային պահածոներ             | 200         |

.________________________________________________.

 

ԻՐՏԵԿ- որոշումը` 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշմամբ լրացվել է 5-րդ

i

հավելվածով, որ առայժմ չի բերվում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
14.12.2006
N 1904-Ն
Որոշում