Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Վավերացման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ Ծ ...

 

 

040.0332.310307

«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ

 

«31» մարտի 2007 թ.

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 մարտի 2007 թվականի N 332-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Ստանդարտացման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 15-րդ հոդվածի 2-րդ կետի «բ» ենթակետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

Հաստատել`

1) Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկական կանոնակարգերի մշակման 2007 թվականի ծրագիրը` համաձայն N 1 հավելվածի.

2) Հայաստանի Հանրապետության ստանդարտացման 2007 թվականի ծրագիրը` համաձայն N 2 հավելվածի:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՐՏԻ 24-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2007 թվականի մարտի 7-ի

N 332-Ն որոշման

 

2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ

 

._________________________________________________________________________.

|NN |Տեխնիկական կանոնակարգի  | Պատասխանատու    |  Համակատարող  |Նախագիծը  |

|ը/կ|անվանումը               |կատարող իրավասու |    մարմինը    |ՀՀ կառա-  |

|   |                        |     մարմինը     |               |վարության |

|   |                        |                 |               |քննարկմանը|

|   |                        |                 |               |ներկայաց- |

|   |                        |                 |               |նելու     |

|   |                        |                 |               |ժամկետը   |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

| 1 |           2            |         3       |       4       |    5     |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|1. |«Էլեկտրակայանքների      |ՀՀ էներգետիկայի  |               |հոկտեմբերի|

|   |պաշտպանության և         |նախարարություն   |               |3-րդ      |

|   |ավտոմատիկայի սարքվածքին |                 |               |տասնօրյակ |

|   |ներկայացվող պահանջների  |                 |               |          |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը  |                 |               |          |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ    |                 |               |          |

|   |կառավարության որոշում   |                 |               |          |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|2. |«Էլեկտրական բաշխիչ      |ՀՀ էներգետիկայի  |               |նոյեմբերի |

|   |սարքերին և              |նախարարություն   |               |3-րդ      |

|   |ենթակայանների սարքվածքին|                 |               |տասնօրյակ |

|   |ներկայացվող պահանջների  |                 |               |          |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը  |                 |               |          |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ    |                 |               |          |

|   |կառավարության որոշում   |                 |               |          |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|3. |«Հյութերի և             |ՀՀ առևտրի  և     |ՀՀ գյուղա-     |սեպտեմբերի|

|   |հյութամթերքի արտադրանքի |տնտեսական        |տնտեսության    |3-րդ      |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը  |զարգացման        |նախարարություն |տասնօրյակ |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ    |նախարարություն   |               |          |

|   |կառավարության որոշում   |                 |               |          |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|4. |(4-րդ կետն ուժը կորցրել է 13.12.07 թիվ 1453-Ն որոշում)               |

i

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|5. |«Սննդամթերքի հետ շփվող  |ՀՀ առևտրի  և     |ՀՀ գյուղա-     |օգոստոսի  |

|   |նյութերին և  դրանց      |տնտեսական        |տնտեսության    |3-րդ      |

|   |հայերեն տեղեկատվության  |զարգացման        |նախարարություն |տասնօրյակ |

|   |մակնշման ձևերին  և      |նախարարություն   |ՀՀ             |          |

|   |բովանդակությանը         |                 |առողջապահության|          |

|   |ներկայացվող պահանջների  |                 |նախարարություն |          |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը  |                 |               |          |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ    |                 |               |          |

|   |կառավարության որոշում   |                 |               |          |

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|6. |(6-րդ կետն ուժը կորցրել է 13.12.07 թիվ 1453-Ն որոշում)               |

i

|___|________________________|_________________|_______________|__________|

|7. |«Դահուկուղիների         |ՀՀ կառավարությանն|               |մարտի     |

|   |շահագործմանը ներկայացվող|առընթեր ֆիզիկական|               |2-րդ      |

|   |պահանջների տեխնիկական   |կուլտուրայի և    |               |տասնօրյակ |

|   |կանոնակարգը հաստատելու  |սպորտի պետական   |               |          |

|   |մասին» ՀՀ կառավարության |կոմիտե           |               |          |

|   |որոշում                 |                 |               |          |

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված N 2

ՀՀ կառավարության

2007 թվականի մարտի 7-ի

N 332-Ն որոշման

 

2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐ

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ

 

._________________________________________________________________________.

|NN  |Մշակվող ստանդարտացման|  Ստանդարտացման  |   Պատասխանատու  |Հաստատման |

|ը/կ |նորմատիվ փաստաթղթի   |    նորմատիվ     |կատարող իրավասու |ժամկետը   |

|    |     անվանումը       |փաստաթղթի մշակման|     մարմինը     |          |

|    |                     |     նպատակը     |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

| 1  |          2          |        3        |         4       |     5    |

|_________________________________________________________________________|

|    Բաժին I. Տեխնիկական կանոնակարգերի պահանջների կատարումն ապահովող      |

|                             ստանդարտները                                |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.|Անվտանգություն.      |ԻՍՕ/ԻԷԿ 50       |ՀՀ առևտրի  և     |դեկտեմբերի|

|    |Երեխաների            |միջազգային       |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |անվտանգության        |ուղեցույցին      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |վերաբերյալ ուղեցույց |համապատասխան`    |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ/ԻԷԿ 50       |տարբեր տարիքային |                 |          |

|    |մշակում              |խմբերի երեխաների |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |                     |ուղեցույցի       |                 |          |

|    |                     |մշակում` ՀՀ      |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ. նոյեմբերի|                 |          |

|    |                     |11-ի N 1551-Ն    |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |խաղալիքների      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.2.|Լվացող միջոցներ.     |լվացող միջոցների |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |վերաբերյալ       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պայմաններ            |տեխնիկական       |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |պահանջների       |նախարարություն   |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ.          |                 |          |

|    |                     |դեկտեմբերի 16-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1795-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |մակերևութաակտիվ  |                 |          |

|    |                     |միջոցների և      |                 |          |

|    |                     |մակերևութաակտիվ  |                 |          |

|    |                     |նյութեր          |                 |          |

|    |                     |պարունակող լվացող|                 |          |

|    |                     |ու մաքրող        |                 |          |

|    |                     |միջոցների        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.3.|Իրեր պլաստմասսայե.   |պլաստմասսայե     |ՀՀ առևտրի  և     |նոյեմբերի |

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |իրերի վերաբերյալ |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |պայմաններ            |տեխնիկական       |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ 124-96           |պահանջների       |նախարարություն   |          |

|    |վերամշակում          |վերանայում` ՀՀ   |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2005 թ. մայիսի   |                 |          |

|    |                     |25-ի N 679-Ն     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |սննդամթերքի հետ  |                 |          |

|    |                     |շփվող պոլիմերային|                 |          |

|    |                     |և  այդ հիմքով    |                 |          |

|    |                     |պլաստմասսայե     |                 |          |

|    |                     |արտադրանքների    |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջներին      |                 |          |

|    |                     |համապատասխանեցում|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.4.|Ցորենի ալյուր.       |CODEX-STAN       |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |152-1985         |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պահանջներ            |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |պահանջներին      |նախարարություն   |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |ցորենի ալյուրին  |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.5.|Հացաբուլկեղեն ցորենի |ցորենի ալյուրից  |ՀՀ առևտրի  և     |դեկտեմբերի|

|    |ալյուրից. Ընդհանուր  |հացաբուլկեղենային|տնտեսական        |2-րդ      |

|    |տեխնիկական պայմաններ |արտադրանքին      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ 44-94 վերամշակում|ներկայացվող      |նախարարություն   |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով          |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.6.|Կենդանական ճարպեր.   |CODEX-STAN       |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |211-1999         |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պահանջներ            |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |պահանջներին      |նախարարություն   |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |կենդանական       |                 |          |

|    |                     |ճարպերին         |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով          |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.7.|Բուսական յուղեր.     |CODEX-STAN       |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |210-1999         |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պայմաններ            |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |պահանջներին      |նախարարություն   |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |բուսական յուղերին|                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով          |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.8.|Ջեմեր և  դոնդողակներ.|CODEX-STAN       |ՀՀ առևտրի  և     |հոկտեմբերի|

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |79-1981 ստանդարտի|տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պայմաններ            |պահանջներին      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |համապատասխան`    |նախարարություն   |          |

|    |                     |ջեմերին          |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով          |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.9.|Գինիներ, գինենյութեր,|գինիների,        |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |կոնյակներ, կոնյակի   |գինենյութերի,    |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |սպիրտներ,            |կոնյակների,      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |պտղահատապտղային      |կոնյակի          |նախարարություն   |          |

|    |սպիրտացված հյութեր.  |սպիրտների,       |                 |          |

|    |էթիլ սպիրտի որոշման  |պտղահատապտղային  |                 |          |

|    |մեթոդներ ՀՍՏ մշակում |սպիրտացված       |                 |          |

|    |                     |հյութերի մեջ էթիլ|                 |          |

|    |                     |սպիրտի որոշման   |                 |          |

|    |                     |մեթոդների        |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. մայիսի   |                 |          |

|    |                     |26-ի N 954-Ն     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |հայկական         |                 |          |

|    |                     |կոնյակների և     |                 |          |

|    |                     |հայկական կոնյակի |                 |          |

|    |                     |սպիրտների        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.10|Ալկոհոլային արտադրանք|Եվրամիության     |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |և  հումք` դրա        |2676/90/EEC      |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |արտադրման համար:     |կանոնակարգի      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Տիտրվող թթուների     |հիման վրա        |նախարարություն   |          |

|    |զանգվածային խտության |ալկոհոլային      |                 |          |

|    |որոշման մեթոդներ     |արտադրանքում և   |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |դրա արտադրման    |                 |          |

|    |                     |հումքում         |                 |          |

|    |                     |գինիների,        |                 |          |

|    |                     |գինենյութերի     |                 |          |

|    |                     |տիտրվող թթուների |                 |          |

|    |                     |զանգվածային      |                 |          |

|    |                     |խտության որոշման |                 |          |

|    |                     |մեթոդների        |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. մայիսի   |                 |          |

|    |                     |26-ի N 954-Ն     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |հայկական         |                 |          |

|    |                     |կոնյակների և     |                 |          |

|    |                     |հայկական կոնյակի |                 |          |

|    |                     |սպիրտների        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.11|Ալկոհոլային արտադրանք|Եվրամիության     |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |և  հումք` դրա        |2676/90/EEC      |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |արտադրման համար. Ազատ|կանոնակարգի      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |և  ընդհանուր ծծմբի   |հիման վրա        |նախարարություն   |          |

|    |դիօքսիդի զանգվածային |ալկոհոլային      |                 |          |

|    |խտության որոշման     |արտադրանքի և     |                 |          |

|    |մեթոդ                |հումքի, դրա      |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |արտադրման համար  |                 |          |

|    |                     |ազատ և  ընդհանուր|                 |          |

|    |                     |ծծմբի դիօքսիդի   |                 |          |

|    |                     |զանգվածային      |                 |          |

|    |                     |խտության որոշման |                 |          |

|    |                     |մեթոդի սահմանում`|                 |          |

|    |                     |ՀՀ կառավարության |                 |          |

|    |                     |2006 թ. մայիսի   |                 |          |

|    |                     |26-ի N 954-Ն     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |հայկական         |                 |          |

|    |                     |կոնյակների և     |                 |          |

|    |                     |հայկական կոնյակի |                 |          |

|    |                     |սպիրտների        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.12|Սննդամթերքի          |ՀՀ կազմակերպու-  |ՀՀ առևտրի  և     |դեկտեմբերի|

|    |անվտանգության        |թյուններում      |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |կառավարման համակարգ. |սննդամթերքի      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Կիրառման ուղեցույց   |անվտանգության    |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 22004 մշակում|կառավարման       |                 |          |

|    |                     |համակարգերի      |                 |          |

|    |                     |ներդրման նպատակով|                 |          |

|    |                     |հանձնարարականների|                 |          |

|    |                     |մշակում`         |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքով|                 |          |

|    |                     |սահմանված        |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.13|Գարեջուր. Ածխածնի    |գարեջրում        |ՀՀ առևտրի  և     |մայիսի    |

|    |երկօքսիդի և          |ածխածնի երկօքսիդի|տնտեսական        |3-րդ      |

|    |կայունության որոշման |և  կայունության  |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |մեթոդներ             |որոշման մեթոդների|նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2007 թ. հունվարի |                 |          |

|    |                     |11-ի N 44-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված գարեջրի|                 |          |

|    |                     |և  դրա           |                 |          |

|    |                     |արտադրության     |                 |          |

|    |                     |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.14|Կերեր համակցված,     |համակցված        |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |հացահատիկ, դրա       |կերերում,        |տնտեսական        |2-րդ      |

|    |վերամշակման          |հացահատիկում, դրա|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |արտադրանք.           |վերամշակման      |նախարարություն   |          |

|    |Դեզօքսինիվալենոլի    |արտադրանքում     |                 |          |

|    |(վոմիտօքսին) որոշման |դեզօքսինիվալենոլի|                 |          |

|    |մեթոդ                |(վոմիտօքսին)     |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |որոշման մեթոդի   |                 |          |

|    |                     |սահմանում ՀՀ     |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2007 թ. հունվարի |                 |          |

|    |                     |11-ի N 22-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |հացահատիկին, դրա |                 |          |

|    |                     |արտադրմանը,      |                 |          |

|    |                     |պահմանը,         |                 |          |

|    |                     |վերամշակմանը և   |                 |          |

|    |                     |օգտահանմանը      |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.15|ՄԻս և  մսամթերք.     |ԻՍՕ 1841-1-96    |ՀՀ               |հունիսի   |

|    |Քլորիդների           |միջազգային       |գյուղատնտեսության|3-րդ      |

|    |զանգվածային մասի     |ստանդարտին       |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |որոշում. Ֆոլգարդի    |համապատասխան` մսի|                 |          |

|    |մեթոդ                |և  մսամթերքի մեջ |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 1841-1       |քլորիդների       |                 |          |

|    |մշակում              |զանգվածային մասի |                 |          |

|    |                     |որոշման Ֆոլգարդի |                 |          |

|    |                     |մեթոդի կիրառման  |                 |          |

|    |                     |ապահովման        |                 |          |

|    |                     |նպատակով ազգային |                 |          |

|    |                     |ստանդարտի        |                 |          |

|    |                     |մշակում` ՀՀ      |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.16|Միս և  մսամթերք.     |ԻՍՕ 3100-2-88    |ՀՀ               |սեպտեմբերի|

|    |Մանրէաբանական        |միջազգային       |գյուղատնտեսության|3-րդ      |

|    |հետազոտությունների   |ստանդարտին       |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |համար նմուշառման     |համապատասխան` մսի|                 |          |

|    |մեթոդներ             |և  մսամթերքի     |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 3100-2       |մանրէաբանական    |                 |          |

|    |մշակում              |հետազոտություն-  |                 |          |

|    |                     |ների համար       |                 |          |

|    |                     |նմուշառման       |                 |          |

|    |                     |մեթոդների        |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.17|Միս. Բակտերիաբանական |մսի              |ՀՀ               |դեկտեմբերի|

|    |հետազոտման մեթոդներ  |բակտերիաբանական  |գյուղատնտեսության|2-րդ      |

|    |ՀՍՏ մշակում          |հետազոտման       |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |                     |մեթոդների        |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.18|Միս և  մսամթերք.     |ԻՍՕ 2918-75      |ՀՀ               |նոյեմբերի |

|    |Նիտրիտների որոշման   |միջազգային       |գյուղատնտեսության|2-րդ      |

|    |մեթոդները            |ստանդարտին       |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 2918 մշակում |համապատասխան` մսի|                 |          |

|    |                     |և  մսամթերքի մեջ |                 |          |

|    |                     |նիտրիտների       |                 |          |

|    |                     |որոշման մեթոդների|                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.19|(1.19-րդ կետն ուժը կորցրել է 13.12.07 թիվ 1453-Ն որոշում)           |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.20|Միս և  մսամթերք.     |մսի և  մսամթերքի |ՀՀ               |հունիսի   |

|    |Օսլայի որոշման մեթոդը|մեջ օսլայի       |գյուղատնտեսության|2-րդ      |

|    |ՀՍՏ մշակում          |որոշման մեթոդի   |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |                     |սահմանում`       |                 |          |

|    |                     |ՀՀ կառավարության |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.21|Թռչնի միս, ենթամթերք |թռչնի մսի,       |ՀՀ               |դեկտեմբերի|

|    |և  կիսաֆաբրիկատներ   |ենթամթերքի և     |գյուղատնտեսության|2-րդ      |

|    |թռչնի. Նմուշառում և  |թռչնի մսի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |նախապատրաստում`      |կիսաֆաբրիկատների |                 |          |

|    |մանրէաբանական        |նմուշառման և     |                 |          |

|    |հետազոտությունների   |մանրէաբանական    |                 |          |

|    |համար                |հետազոտություն-  |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |ների համար       |                 |          |

|    |                     |նախապատրաստման   |                 |          |

|    |                     |մեթոդի սահմանում`|                 |          |

|    |                     |ՀՀ կառավարության |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.22|Կանաչ սուրճ պարկերով.|պարկերից կանաչ   |ՀՀ առևտրի  և     |օգոստոսի  |

|    |Նմուշառում           |սուրճի նմուշառման|տնտեսական        |2-րդ      |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ մշակում      |մեթոդի սահմանում`|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |                     |ԻՍՕ 4072-82      |նախարարություն   |          |

|    |                     |միջազգային       |                 |          |

|    |                     |ստանդարտի հիման  |                 |          |

|    |                     |վրա              |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.23|Սննդամթերքի հետ շփվող|ԻՍՕ 6486.1-1999  |ՀՀ առևտրի  և     |մարտի     |

|    |խեցեգործական, ապակե  |միջազգային       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |խեցեգործական         |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |արտադրանք և  ապակե   |պահանջներին      |նախարարություն   |          |

|    |ամանեղեն. Կապարի և   |համապատասխան`    |                 |          |

|    |կադմիումի արտազատում.|սննդամթերքի հետ  |                 |          |

|    |Մաս I. Փորձարկման    |շփվող            |                 |          |

|    |մեթոդներ             |խեցեգործական     |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6486.1       |արտադրանքում,    |                 |          |

|    |մշակում              |ապակե            |                 |          |

|    |                     |խեցեգործական     |                 |          |

|    |                     |արտադրանքում և   |                 |          |

|    |                     |ապակե ճաշի       |                 |          |

|    |                     |արտադրանքում     |                 |          |

|    |                     |կապարի և         |                 |          |

|    |                     |կադմիումի        |                 |          |

|    |                     |արտազատման       |                 |          |

|    |                     |նորմերի որոշման  |                 |          |

|    |                     |մեթոդի սահմանում`|                 |          |

|    |                     |ՀՀ կառավարության |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |նոյեմբերի 16-ի   |                 |          |

|    |                     |N 1750-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |խեցեգործական     |                 |          |

|    |                     |ամանեղենի        |                 |          |

|    |                     |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.24|Ավտոմոբիլային        |ավտոմոբիլային    |ՀՀ առևտրի  և     |դեկտեմբերի|

|    |տրանսպորտային        |տրանսպորտային    |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |միջոցներում որպես    |միջոցներում որպես|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |շարժիչային վառելիք   |շարժիչային       |նախարարություն   |          |

|    |օգտագործվելու համար  |վառելիք          |                 |          |

|    |սեղմված բնական գազի  |օգտագործվող      |                 |          |

|    |բարձր ճնշման         |սեղմված բնական   |                 |          |

|    |բալոններ. Ընդհանուր  |գազի համար       |                 |          |

|    |տեխնիկական պայմաններ |նախատեսված բարձր |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |ճնշման բալոններին|                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2005 թ.          |                 |          |

|    |                     |սեպտեմբերի 28-ի  |                 |          |

|    |                     |N 2388-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված`       |                 |          |

|    |                     |սեղմված բնական   |                 |          |

|    |                     |կամ հեղուկացված  |                 |          |

|    |                     |նավթային գազով   |                 |          |

|    |                     |աշխատելու համար  |                 |          |

|    |                     |ավտոտրանսպորտային|                 |          |

|    |                     |միջոցների        |                 |          |

|    |                     |վերասարքավորման  |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.25|Կենցաղային քիմիայի   |կենցաղային       |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |ապրանքներ. Ընդհանուր |քիմիայի          |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |տեխնիկական պայմաններ |ապրանքների       |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |վերաբերյալ       |նախարարություն   |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ.          |                 |          |

|    |                     |դեկտեմբերի 16-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1795-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |մակերևութաակտիվ  |                 |          |

|    |                     |միջոցների և      |                 |          |

|    |                     |մակերևութաակտիվ  |                 |          |

|    |                     |նյութեր          |                 |          |

|    |                     |պարունակող լվացող|                 |          |

|    |                     |ու մաքրող        |                 |          |

|    |                     |միջոցների        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումը մաքրող |                 |          |

|    |                     |միջոցների մասով  |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.26|Դիզելային վառելիք.   |Եվրամիության     |ՀՀ առևտրի  և     |նոյեմբերի |

|    |Տեխնիկական պայմաններ |ԵՆ 590:2004      |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |ՀՍՏ ԵՆ 590 մշակում   |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |                     |պահանջներին      |նախարարություն   |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |դիզելային        |                 |          |

|    |                     |վառելիքին        |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ. նոյեմբերի|                 |          |

|    |                     |11-ի N 1592-Ն    |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված ներքին |                 |          |

|    |                     |այրման շարժիչային|                 |          |

|    |                     |վառելիքների      |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.27|Բռնկման ջերմաստիճանի |ԻՍՕ 1523-2002    |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |որոշում. Հավասարակշիռ|միջազգային       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |պայմաններում փակ     |ստանդարտին       |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |հալքանոթի կիրառման   |համապատասխան`    |նախարարություն   |          |

|    |մեթոդ                |լաքերի, ներկերի, |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 1523 մշակում |թաղանթագոյացնող  |                 |          |

|    |                     |նյութերի         |                 |          |

|    |                     |լուծիչների,      |                 |          |

|    |                     |նավթամթերքի և    |                 |          |

|    |                     |համանման նյութերի|                 |          |

|    |                     |բռնկման          |                 |          |

|    |                     |ջերմաստիճանի     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հավասարակշիռ     |                 |          |

|    |                     |պայմաններում փակ |                 |          |

|    |                     |հալքանոթի        |                 |          |

|    |                     |կիրառման մեթոդի  |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ. նոյեմբերի|                 |          |

|    |                     |18-ի N 1647-Ն    |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |սինթետիկ հումքով |                 |          |

|    |                     |լաքերի և  ներկերի|                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.28|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6934-1       |ՀՀ               |նոյեմբերի |

|    |համար պողպատ. Մաս 1. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Ընդհանուր պահանջներ  |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6934-1       |պահանջներին      |                 |          |

|    |մշակում              |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |բետոնի համար     |                 |          |

|    |                     |նախատեսված       |                 |          |

|    |                     |պողպատին         |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |ընդհանուր        |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.29|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6934-2       |ՀՀ               |նոյեմբերի |

|    |համար պողպատ. Մաս 2. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Սառնաձգած մետաղալար  |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6934-2       |պահանջներին      |                 |          |

|    |մշակում              |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |սառնաձգված       |                 |          |

|    |                     |մետաղալարին      |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.30|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6934-3       |ՀՀ               |նոյեմբերի |

|    |համար պողպատ. Մաս 3. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Մխված և  մխամեղմած   |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |մետաղալար            |պահանջներին      |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6934-3       |համապատասխան`    |                 |          |

|    |մշակում              |պողպատե մխված    |                 |          |

|    |                     |և  մխամեղմած     |                 |          |

|    |                     |մետաղալարին      |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

._________________________________________________________________________.

|1.31|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6394-4       |ՀՀ               |դեկտեմբերի|

|    |համար պողպատ. Մաս 4. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Ճոպան                |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6934-4       |պահանջներին      |                 |          |

|    |մշակում              |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |ճոպաններին       |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.32|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6394-5       |ՀՀ               |դեկտեմբերի|

|    |համար պողպատ. Մաս 5. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Շիկագլոցված պողպատե  |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ձողեր հետագայում     |պահանջներին      |                 |          |

|    |մշակված կամ առանց դրա|համապատասխան`    |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6934-5       |պողպատե          |                 |          |

|    |մշակում              |շիկագլոցված      |                 |          |

|    |                     |պողպատե ձողերին  |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.33|Բետոնի նախալարման    |ԻՍՕ 6935-2       |ՀՀ               |դեկտեմբերի|

|    |համար պողպատ. Մաս 2. |միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |Պարբերական տրամատով  |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |ամրանաձողեր          |պահանջներին      |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 6935-2       |համապատասխան`    |                 |          |

|    |մշակում              |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |պարբերական       |                 |          |

|    |                     |տրամատով         |                 |          |

|    |                     |ամրանաձողերին    |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|1.34|Բետոնի ամրանավորման  |ՀՍՏ ԻՍՕ 10544    |ՀՀ               |նոյեմբերի |

|    |և  ամրանային եռակցված|միջազգային       |քաղաքաշինության  |3-րդ      |

|    |հիմնակմախքների       |ստանդարտի        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |պատրաստման համար     |պահանջներին      |                 |          |

|    |սառնաձգված պողպատե   |համապատասխան`    |                 |          |

|    |մետաղալար            |ամրանային        |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 10544 մշակում|եռակցված         |                 |          |

|    |                     |հիմնակմախքների   |                 |          |

|    |                     |պատրաստման համար |                 |          |

|    |                     |սառնաձգված       |                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |մետաղալարին      |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում` ՀՀ    |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ. փետրվարի |                 |          |

|    |                     |2-ի N 179-Ն      |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված բետոնի |                 |          |

|    |                     |ամրանավորման     |                 |          |

|    |                     |համար օգտագործվող|                 |          |

|    |                     |պողպատե          |                 |          |

|    |                     |արտադրանքներին   |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգի      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |կատարումն        |                 |          |

|    |                     |ապահովելու համար |                 |          |

|_________________________________________________________________________|

|           Բաժին 2. Տերմինների և  սահմանումների ստանդարտներ              |

|_________________________________________________________________________|

|2.1.|Սննդային             |սննդային         |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |հավելանյութեր.       |հավելանյութերի   |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Տերմիններ և          |հասկացությունների|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |սահմանումներ         |սահմանում`       |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |միջազգային և     |                 |          |

|    |                     |տարածաշրջանային  |                 |          |

|    |                     |ստանդարտներին    |                 |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |հաշվի առնելով    |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.2.|Համաբուրավետիչ       |համաբուրավետիչ   |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |հավելումներ և        |հավելումների և   |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |սննդային             |սննդային         |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |բուրավետիչներ.       |բուրավետիչների   |նախարարություն   |          |

|    |Տերմիններ և          |հասկացությունների|                 |          |

|    |սահմանումներ         |սահմանում`       |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |միջազգային և     |                 |          |

|    |                     |տարածաշրջանային  |                 |          |

|    |                     |ստանդարտներին    |                 |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |հաշվի առնելով    |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.3.|Սննդային             |սննդային         |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |ներկանյութեր.        |ներկանյութերի    |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Տերմիններ և          |հասկացությունների|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |սահմանումներ         |սահմանում`       |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |միջազգային և     |                 |          |

|    |                     |տարածաշրջանային  |                 |          |

|    |                     |ստանդարտներին    |                 |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |հաշվի առնելով    |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.4.|Փաթեթվածք. Տերմիններ |ընդհանուր        |ՀՀ առևտրի  և     |մարտի     |

|    |և  սահմանումներ      |փաթեթավորման     |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |ՀՍՏ մշակում          |գործընթացում     |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |                     |կիրառվող         |նախարարություն   |          |

|    |                     |հասկացությունների|                 |          |

|    |                     |սահմանում`       |                 |          |

|    |                     |միջազգային և     |                 |          |

|    |                     |տարածաշրջանային  |                 |          |

|    |                     |ստանդարտներին    |                 |          |

|    |                     |համապատասխան`    |                 |          |

|    |                     |հաշվի առնելով    |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.5.|Մսի                  |մսի              |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |արդյունաբերություն.  |արդյունաբերության|տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Սննդամթերք. Տերմիններ|ոլորտում         |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |և  սահմանումներ      |սննդամթերքի      |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |արտադրման        |                 |          |

|    |                     |գործընթացներում  |                 |          |

|    |                     |կիրառվող         |                 |          |

|    |                     |հասկացությունների|                 |          |

|    |                     |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով ՀՀ       |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2006 թ.          |                 |          |

|    |                     |հոկտեմբերի 19-ի  |                 |          |

|    |                     |N 1560-Ն որոշմամբ|                 |          |

|    |                     |հաստատված մսի և  |                 |          |

|    |                     |մսամթերքի        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգով     |                 |          |

|    |                     |նախատեսված       |                 |          |

|    |                     |հասկացությունները|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.6.|Լաքաներկային նյութերի|լաքաներկային     |ՀՀ առևտրի  և     |նոյեմբերի |

|    |անվտանգություն.      |նյութերի         |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Տերմիններ և          |հասկացությունների|զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |սահմանումներ         |սահմանում` հաշվի |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |առնելով ՀՀ       |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2004 թ. նոյեմբերի|                 |          |

|    |                     |18-ի N 1647-Ն    |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված        |                 |          |

|    |                     |սինթետիկ հիմքով  |                 |          |

|    |                     |լաքերի և  ներկերի|                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգով     |                 |          |

|    |                     |նախատեսված       |                 |          |

|    |                     |հասկացությունները|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.7.|Ծխախոտ և  ծխախոտային |ծխախոտի և        |ՀՀ առևտրի  և     |դեկտեմբերի|

|    |արտադրատեսակներ.     |ծխախոտի          |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Տերմիններ և          |արտադրատեսակների |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |սահմանումներ         |հասկացությունների|նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով ՀՀ       |                 |          |

|    |                     |կառավարության    |                 |          |

|    |                     |2005 թ. ապրիլի   |                 |          |

|    |                     |28-ի N 540-Ն     |                 |          |

|    |                     |որոշմամբ         |                 |          |

|    |                     |հաստատված ծխախոտի|                 |          |

|    |                     |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |կանոնակարգով     |                 |          |

|    |                     |նախատեսված       |                 |          |

|    |                     |հասկացությունները|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.8.|Զգայորոշական         |ԻՍՕ 5492:1992    |ՀՀ առևտրի  և     |հոկտեմբերի|

|    |վերլուծություն.      |միջազգային       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |Բառարան              |ստանդարտին       |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 5492 մշակում |համապատասխան`    |նախարարություն   |          |

|    |                     |արտադրանքի       |                 |          |

|    |                     |զգայորոշման      |                 |          |

|    |                     |ցուցանիշների     |                 |          |

|    |                     |գնահատման        |                 |          |

|    |                     |գործընթացում     |                 |          |

|    |                     |կիրառվող         |                 |          |

|    |                     |հասկացությունների|                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.9.|Արխիվային գործ և     |ազգային ստանդարտի|ՀՀ տարածքային    |հունիսի   |

|    |գործավարություն.     |վերանայում`      |կառավարման       |3-րդ      |

|    |Տերմիններ և          |«Արխիվային գործի |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |սահմանումներ         |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |ՀՍՏ 105-95           |դրույթներին      |                 |          |

|    |վերամշակում          |համապատասխան     |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.10|Ոչ ալկոհոլային և     |ոչ ալկոհոլային և |ՀՀ առևտրի  և     |մարտի     |

|    |թույլ ալկոհոլային    |թույլ ալկոհոլային|տնտեսական        |3-րդ      |

|    |արտադրության         |արտադրության     |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |արտադրանք. Տերմիններ |արտադրանքների    |նախարարություն   |          |

|    |և  սահմանումներ      |հասկացությունների|                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում` հաշվի |                 |          |

|    |                     |առնելով          |                 |          |

|    |                     |«Սննդամթերքի     |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |մասին» ՀՀ օրենքի |                 |          |

|    |                     |դրույթները       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.11|Մատենագրական         |օտարալեզու բառերի|ՀՀ կրթության     |դեկտեմբերի|

|    |գրառումներ.          |և  բառակապակցու- |և  գիտության     |3-րդ      |

|    |Օտարալեզու բառերի և  |թյունների        |նախարարություն   |տասնօրյակ |

|    |բառակապակցությունների|կրճատման         |                 |          |

|    |կրճատումը            |կանոնների        |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|2.12|Հողմաէներգետիկա.     |հողմաէներգետիկայի|ՀՀ էներգետիկայի  |դեկտեմբերի|

|    |Տերմիններ և          |ոլորտի           |նախարարություն   |3-րդ      |

|    |սահմանումներ         |հասկացությունների|                 |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում        |                 |          |

|_________________________________________________________________________|

|      Բաժին 3. Աշխատանքի անվտանգության կառավարման և  էկոլոգիական         |

|                        կառավարման համակարգերը                           |

|_________________________________________________________________________|

|3.1.|Աշխատանքի            |ՕՆ-ՍԱՍ 18001-99  |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |անվտանգության        |միջազգային       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |կառավարման           |ստանդարտի հիման  |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |համակարգեր. Պահանջներ|վրա կազմակերպու- |նախարարություն   |          |

|    |և  կիրառման ուղեցույց|թյունում         |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |աշխատանքի        |                 |          |

|    |                     |անվտանգության    |                 |          |

|    |                     |պահպանության     |                 |          |

|    |                     |կառավարման       |                 |          |

|    |                     |գործընթացին      |                 |          |

|    |                     |ներկայացվող      |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|3.2.|Էկոլոգիական          |ԻՍՕ 14050-2002   |ՀՀ առևտրի  և     |սեպտեմբերի|

|    |կառավարում. Բառարան  |գործող ստանդարտի |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 14050        |պահանջներին ՀՍՏ  |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |վերամշակում          |ԻՍՕ 14050-2000   |նախարարություն   |          |

|    |                     |միջազգային       |                 |          |

|    |                     |ստանդարտի        |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |համապատասխանեցում|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|3.3.|Էկոլոգիական          |ԻՍՕ 14004        |ՀՀ առևտրի  և     |հունիսի   |

|    |կառավարման           |միջազգային       |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |համակարգեր.          |ստանդարտի        |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Սկզբունքների,        |ցուցումներին     |նախարարություն   |          |

|    |համակարգերի և        |համապատասխան`    |                 |          |

|    |ապահովման միջոցների  |էկոլոգիական      |                 |          |

|    |վերաբերյալ ընդհանուր |կառավարման       |                 |          |

|    |ղեկավար ցուցումներ   |համակարգերում    |                 |          |

|    |ՀՍՏ ԻՍՕ 14004 մշակում|սկզբունքների,    |                 |          |

|    |                     |համակարգերի և    |                 |          |

|    |                     |ապահովման        |                 |          |

|    |                     |միջոցների        |                 |          |

|    |                     |գործառման        |                 |          |

|    |                     |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |                     |ընդհանուր ղեկավար|                 |          |

|    |                     |ցուցումների      |                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|_________________________________________________________________________|

|             Բաժին 4. Էներգետիկայի բնագավառի ստանդարտները                |

|_________________________________________________________________________|

|4.1.|Տեխնոլոգիական        |տեխնոլոգիական    |ՀՀ էներգետիկայի  |նոյեմբերի |

|    |էներգետիկ            |էներգետիկ        |նախարարություն   |3-րդ      |

|    |համակարգերում        |համակարգերում    |                 |տասնօրյակ |

|    |արտադրանքի           |արտադրանքի       |                 |          |

|    |արտադրության և       |արտադրության և   |                 |          |

|    |ծառայության մատուցման|ծառայության      |                 |          |

|    |էներգատարության      |մատուցման        |                 |          |

|    |որոշման մեթոդիկա     |էներգատարության  |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |որոշման          |                 |          |

|    |                     |մեթոդիկայի       |                 |          |

|    |                     |որոշում          |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|4.2.|Հողմաէներգետիկական   |հողմաէներգետի-   |ՀՀ էներգետիկայի  |նոյեմբերի |

|    |տեղակայանքներ.       |կական            |նախարարություն   |3-րդ      |

|    |Ընդհանուր տեխնիկական |տեղակայանքների   |                 |տասնօրյակ |

|    |պահանջներ            |վերաբերյալ       |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |ընդհանուր        |                 |          |

|    |                     |տեխնիկական       |                 |          |

|    |                     |պահանջների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|4.3.|Հողմաէներգետիկական   |հողմաէներգետի-   |ՀՀ էներգետիկայի  |դեկտեմբերի|

|    |տեղակայանքներ.       |կական            |նախարարություն   |3-րդ      |

|    |Դասակարգում          |տեղակայանքների   |                 |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |դասակարգման      |                 |          |

|    |                     |մշակում          |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|4.4.|Էներգահամակարգերին   |էներգահամակար-   |ՀՀ էներգետիկայի  |դեկտեմբերի|

|    |փոքր էլեկտրակայանների|գերին փոքր       |նախարարություն   |3-րդ      |

|    |միացման պայմանները   |էլեկտրակայանների |                 |տասնօրյակ |

|    |ՀՍՏ մշակում          |միացման          |                 |          |

|    |                     |պայմանների       |                 |          |

|    |                     |սահմանում        |                 |          |

|_________________________________________________________________________|

|      Բաժին 5. Կոնստրուկտորական փաստաթղթերի միասնական համակարգը          |

|_________________________________________________________________________|

|5.1.|Կոնստրուկտորական     |կոնստրուկտորական |ՀՀ առևտրի  և     |օգոստոսի  |

|    |փաստաթղթերի միասնական|փաստաթղթերի      |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |համակարգ.            |էլեկտրոնային     |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Էլեկտրոնային         |տարբերակների     |նախարարություն   |          |

|    |փաստաթղթեր. Ընդհանուր|վերաբերյալ       |                 |          |

|    |դրույթներ            |դրույթների       |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում        |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|5.2.|Կոնստրուկտորական     |արտադրատեսակի    |ՀՀ առևտրի  և     |օգոստոսի  |

|    |փաստաթղթերի միասնական|էլեկտրոնային     |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |համակարգ.            |մոդելի նախագծման |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Արտադրատեսակի        |ընդհանուր        |նախարարություն   |          |

|    |էլեկտրոնային մոդել.  |դրույթների       |                 |          |

|    |Ընդհանուր դրույթներ  |սահմանում        |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |                 |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|5.3.|Կոնստրուկտորական     |արտադրատեսակների |ՀՀ առևտրի  և     |հոկտեմբերի|

|    |փաստաթղթերի միասնական|էլեկտրոնային     |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |համակարգ.            |կառուցվածքի      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |Արտադրատեսակների     |վերաբերյալ       |նախարարություն   |          |

|    |էլեկտրոնային         |ընդհանուր        |                 |          |

|    |կառուցվածք. Ընդհանուր|դրույթների       |                 |          |

|    |դրույթներ            |սահմանում        |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |                 |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|5.4.|Կոնստրուկտորական     |հիմնական         |ՀՀ առևտրի  և     |օգոստոսի  |

|    |փաստաթղթերի միասնական|մակագրությունների|տնտեսական        |3-րդ      |

|    |համակարգ. Հիմնական   |կատարման         |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |մակագրություններ     |կանոնների        |նախարարություն   |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |սահմանում        |                 |          |

|_________________________________________________________________________|

|  Բաժին 6. Տեխնիկատնտեսական տեղեկատվության դասակարգման և  կոդավորման     |

|                               համակարգը                                 |

|_________________________________________________________________________|

|6.1.|Տեխնիկատնտեսական և   |«Ստանդարտացման   |ՀՀ առևտրի  և     |նոյեմբերի |

|    |սոցիալական           |մասին» ՀՀ օրենքի |տնտեսական        |3-րդ      |

|    |տեղեկատվության       |դրույթներին      |զարգացման        |տասնօրյակ |

|    |դասակարգման և        |համապատասխանեցման|նախարարություն   |          |

|    |կոդավորման միասնական |նպատակով         |                 |          |

|    |համակարգ.            |ՀՍՏ 6.01.1-98,   |                 |          |

|    |Դասակարգիչների       |ՀՍՏ 6.01.2-98,   |                 |          |

|    |մշակման կարգը        |ՀՍՏ 6.03.1.3-98, |                 |          |

|    |ՀՍՏ մշակում          |ՀՍՏ 6.01.4-98    |                 |          |

|    |                     |ստանդարտների     |                 |          |

|    |                     |վերանայում       |                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|6.2.|Վարչատարածքային      |«Հայաստանի       |ՀՀ առևտրի  և     |մարտի 3-րդ|

|    |բաժանման միավորների  |Հանրապետության   |տնտեսական        |տասնօրյակ |

|    |դասակարգիչ ՀԴ 03-2000|վարչատարածքային  |զարգացման        |          |

|    |փոփոխության մշակում  |բաժանման մասին»  |նախարարություն   |          |

|    |                     |ՀՀ օրենքի        |                 |          |

|    |                     |դրույթներին      |                 |          |

|    |                     |դասակարգչի       |                 |          |

|    |                     |համապատասխանեցում|                 |          |

|____|_____________________|_________________|_________________|__________|

|6.3.|Զբաղմունքների ազգային|միջազգային (ԻՍՕ) |ՀՀ աշխատանքի և   |նոյեմբերի |

|    |դասակարգիչ. Մաս 2.   |դասակարգչի       |սոցիալական       |3-րդ      |

|    |«Աշխատողների և       |կառուցվածքային և |հարցերի          |տասնօրյակ |

|    |ծառայողների          |սկզբունքային     |նախարարություն   |          |

|    |մասնագիտությունների  |պահանջների հիման |                 |          |

|    |դասակարգիչ.          |վրա աշխատողների  |                 |          |

|    |Զբաղմունքների        |և  ծառայողների   |                 |          |

|    |որակական բնութագրեր» |մասնագիտություն- |                 |          |

|    |ՀԴ 008.2 մշակում     |ների դասակարգում |                 |          |

._________________________________________________________________________.

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.03.2007
N 332-Ն
Որոշում