106.0049.160312
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«16» 03 2012 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10612154
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ
16 մարտի 2012 թվականի N 49-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2005 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 5-Ի N 238-Ն ՀՐԱՄԱՆՈՒՄ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հիմք ընդունելով «Իրավական ակտերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 70-րդ հոդվածը
ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`
i
1. Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության նախարարի 2005 թվականի դեկտեմբերի 5-ի «Գիտահետազոտական աշխատանքների և սորտափորձարկումների համար Հայաստանի Հանրապետություն ներմուծվող և Հայաստանի Հանրապետությունից արտահանվող մշակաբույսերի սերմերի առավելագույն քանակները սահմանելու մասին» N 238-Ն հրամանի հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ` համաձայն հավելվածի:
Հավելված
ՀՀ գյուղատնտեսության
նախարարի
2012 թ. մարտի 16-ի
N 49-Ն հրամանի
«Հավելված
ՀՀ գյուղատնտեսության
նախարարի
2005 թ. դեկտեմբերի 5-ի
N 238-Ն հրամանի
ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ԵՎ ՍՈՐՏԱՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՆԵՐԿՐՎՈՂ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ ՍԵՐՄԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
.____________________________________________________________.
| Մշակաբույսը | Սերմերի զանգվածը (տոննա) |
|_______________________________|____________________________|
|1. Ցորեն | 3000 |
|_______________________________|____________________________|
|2. Գարի | 2000 |
|_______________________________|____________________________|
|3. Տարեկան (աշորա) | 200 |
|_______________________________|____________________________|
|4. Տրիտիկալե | 250 |
|_______________________________|____________________________|
|5. Հաճար | 200 |
|_______________________________|____________________________|
|6. Եգիպտացորեն | 150 |
|_______________________________|____________________________|
|7. Լոբի | 100 |
|_______________________________|____________________________|
|8. Սիսեռ | 200 |
|_______________________________|____________________________|
|9. Ոլոռ | 180 |
|_______________________________|____________________________|
|10. Ոսպ | 120 |
|_______________________________|____________________________|
|11. Սոյա | 100 |
|_______________________________|____________________________|
|12. Ծխախոտ | 0.7 |
|_______________________________|____________________________|
|13. Կտավատ | 40 |
|_______________________________|____________________________|
|14. Գետնանուշ | 50 |
|_______________________________|____________________________|
|15. Սորգո | 10 |
|_______________________________|____________________________|
|16. Կարտոֆիլ | 4000 |
|_______________________________|____________________________|
|17. Կաղամբ | 0.3 |
|_______________________________|____________________________|
|18. Ծաղկակաղամբ | 0.2 |
|_______________________________|____________________________|
|19. Լոլիկ | 0.2 |
|_______________________________|____________________________|
|20. Վարունգ | 1 |
|_______________________________|____________________________|
|21. Տաքդեղ | 0.2 |
|_______________________________|____________________________|
|22. Սմբուկ | 0.3 |
|_______________________________|____________________________|
|23. Ճակնդեղ | 20 |
|_______________________________|____________________________|
|24. Գազար | 1 |
|_______________________________|____________________________|
|25. Սոխ | 2 |
|_______________________________|____________________________|
|26. Սխտոր | 800 |
|_______________________________|____________________________|
|27. Բողկ | 1.5 |
|_______________________________|____________________________|
|28. Ամսական բողկ | 0.6 |
|_______________________________|____________________________|
|29. Սպանախ | 30 |
|_______________________________|____________________________|
|30. Մաղադանոս | 5 |
|_______________________________|____________________________|
|31. Սամիթ | 10 |
|_______________________________|____________________________|
|32. Ձմերուկ | 4 |
|_______________________________|____________________________|
|33. Սեխ | 4 |
|_______________________________|____________________________|
|34. Դդում | 4 |
|_______________________________|____________________________|
|35. Դդմիկ | 4 |
|_______________________________|____________________________|
|36. Առվույտ | 25 |
|_______________________________|____________________________|
|37. Կորնգան | 150 |
|_______________________________|____________________________|
|38. Վիկ | 120 |
|_______________________________|____________________________|
|39. Արևածաղիկ | 15 |
|_______________________________|____________________________|
|40. Երեքնուկ միամյա (Շաբդար) | 25 |
|_______________________________|____________________________|
|41. Ոզնախոտ հավաքովի | 15 |
|_______________________________|____________________________|
|42. Ժիտնյակ | 15 |
|_______________________________|____________________________|
|43. Մարգագետնային սիզախոտ | 15 |
.____________________________________________________________.