040.0992.230913
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
13 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 992-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՅԻՍԻ 31-Ի N 815-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԵՎ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի հունվարի 10-ի N 70-Ն որոշման N 1 հավելվածի 63-րդ կետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2007 թվականի մայիսի 31-ի «Մանկատանը, երեխաների խնամքի և պաշտպանության գիշերօթիկ հաստատությունում (անկախ դրա կազմակերպական-իրավական ձևից) խնամվող երեխայի խնամքի և սպասարկման նվազագույն չափորոշիչները հաստատելու մասին» N 815-Ն որոշման մեջ կատարել հետևյալ լրացումները և փոփոխությունները`
i
1) որոշման վերնագիրը «խնամվող» բառից հետո լրացնել «, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՏՈՒԿ ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂ» բառերով.
i
2) որոշման 1-ին կետը լրացնել հետևյալ բովանդակությամբ նոր` 13-րդ և 14-րդ ենթակետերով.
«13) հատուկ հանրակրթական ուսումնական հաստատությունում սովորող երեխաների սննդամթերքի տեսականին և քանակը (մեկ սովորողի հաշվարկով)` համաձայն N 13 հավելվածի.
14) հատուկ հանրակրթական ուսումնական հաստատությունում սովորող երեխաների փափուկ գույքի տեսականին և քանակը (մեկ սովորողի հաշվարկով)` համաձայն N 14 հավելվածի:».
i
3) որոշումը լրացնել NN 13 և 14 հավելվածներով` համաձայն NN 1 և 2 հավելվածների.
4) որոշման NN 4, 5 և 6 հավելվածներից հանել «Սուրճ» տողը:
i
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 23-ԻՆ
Հավելված N 1
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի սեպտեմբերի 13-ի
N 992-Ն որոշման
«Հավելված N 13
ՀՀ կառավարության
2007 թվականի մայիսի 31-ի
N 815-Ն որոշման
ՀԱՏՈՒԿ ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂԻ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵՍԱԿԱՆԻՆ ԵՎ ՔԱՆԱԿԸ (ՄԵԿ ՍՈՎՈՐՈՂԻ ՀԱՇՎԱՐԿՈՎ)
.___________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Չափորոշիչը|
| | (գրամ) |
|________________________________|__________|
|Հաց` աշորայի | 250 |
|________________________________|__________|
|Հաց` ցորենի | 250 |
|________________________________|__________|
|Ալյուր` ցորենի | 35 |
|________________________________|__________|
|Ալյուր` կարտոֆիլի | 3 |
|________________________________|__________|
|Ձավարեղեն, ընդեղեն, մակարոնեղեն | 120 |
|________________________________|__________|
|Կարտոֆիլ | 400 |
|________________________________|__________|
|Բանջարեղեն և այլ կանաչեղեն | 470 |
|________________________________|__________|
|Մրգեղեն` թարմ | 350 |
|________________________________|__________|
|Հյութեր | 200 |
|________________________________|__________|
|Մրգեղեն` չոր | 15 |
|________________________________|__________|
|Շաքար | 70 |
|________________________________|__________|
|Հրուշակեղեն | 25 |
|________________________________|__________|
|Կակաո | 2 |
|________________________________|__________|
|Թեյ | 0.2 |
|________________________________|__________|
|Միս` տավարի | 170 |
|________________________________|__________|
|Թռչնի միս | 50 |
|________________________________|__________|
|Ձկնեղեն | 100 |
|________________________________|__________|
|Եփած երշիկ, նրբերշիկ | 25 |
|________________________________|__________|
|Կաթ, կաթնամթերք | 500 |
|________________________________|__________|
|Կաթնաշոռ | 70 |
|________________________________|__________|
|Թթվասեր | 10 |
|________________________________|__________|
|Պանիր | 20 |
|________________________________|__________|
|Կարագ | 50 |
|________________________________|__________|
|Յուղ` բուսական | 20 |
|________________________________|__________|
|Ձու (հատ) | 1 |
|________________________________|__________|
|Համեմունքներ | 2 |
|________________________________|__________|
|Յոդացված աղ | 10 |
|________________________________|__________|
|Խմորիչ | 1 |
.___________________________________________. «:
Հավելված N 2
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի սեպտեմբերի 13-ի
N 992-Ն որոշման
«Հավելված N 14
ՀՀ կառավարության
2007 թվականի մայիսի 31-ի
N 815-Ն որոշման
ՀԱՏՈՒԿ ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂԻ ՓԱՓՈՒԿ ԳՈՒՅՔԻ ՏԵՍԱԿԱՆԻՆ ԵՎ ՔԱՆԱԿԸ (ՄԵԿ ՍՈՎՈՐՈՂԻ ՀԱՇՎԱՐԿՈՎ)
.___________________________________________________________.
|Փափուկ գույքի անվանումը |Չափի |Քանակը|Ժամկետը|
| |միավորը| |(տարի) |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Անկողնային պարագաներ, սպիտակեղեն | | | |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սավան |հատ | 8 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Վերմակասավան |հատ | 5 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Բարձի ներքին երես |հատ | 1 | 4 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Բարձի արտաքին երես |հատ | 5 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սրբիչ |հատ | 3 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սրբիչ` խավավոր |հատ | 3 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|բրդյա, բամբակյա վերմակ |հատ | 1 | 3 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Վերմակ` բայկայից |հատ | 1 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Ներքնակ |հատ | 1 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Բարձ |հատ | 1 | 2 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Ծածկոց |հատ | 1 | 6 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Գորգ` մահճակալամերձ |հատ | 1 | 4 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Կանացի հիգիենայի միջադիր |փաթեթ | 12 | 1 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Փափուկ գույք` ճաշարանի համար | | | |
|(50 տեղի համար) | | | |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սփռոց |հատ | 25 | 3 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սրբիչ` ամանի |հատ | 15 | 1 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Փափուկ գույք` ճաշասենյակի համար | | | |
|(50 տեղի համար) | | | |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սփռոց |հատ | 50 | 3 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սեղանի մոմլաթ |հատ | 50 | 4 |
|____________________________________|_______|______|_______|
|Սրբիչ` ամանի |հատ | 15 | 1 |
.___________________________________________________________.»: