Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 18-Ի N 441-Ն ...

 

 

040.1338.091213

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

5 դեկտեմբերի 2013 թվականի N 1338-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 18-Ի N 441-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

i

1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի ապրիլի 18-ի «Հայաստանի Հանրապետության Սահմանադրությամբ և Հայաստանի Հանրապետության օրենքներով նախատեսված պետական կառավարման մարմինների և պետության հիմնարկների կողմից ձեռք բերվող որոշ ապրանքատեսակների տեխնիկական բնութագրերը և առավելագույն գները հաստատելու մասին» N 441-Ն որոշման հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ` համաձայն հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 9-ԻՆ

 

Հավելված

ՀՀ կառավարության

2013 թվականի դեկտեմբերի 5-ի

N 1338-Ն որոշման

 

«Հավելված

ՀՀ կառավարության

2013 թվականի ապրիլի 18-ի

N 441-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍԱՀՄԱՆԱԴՐՈՒԹՅԱՄԲ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՕՐԵՆՔՆԵՐՈՎ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՄԱՐՄԻՆՆԵՐԻ ԵՎ ՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐԻ ԿՈՂՄԻՑ ՁԵՌՔ ԲԵՐՎՈՂ ՈՐՈՇ ԱՊՐԱՆՔԱՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳՐԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |CPV      |Ապրանքախմբի|Ապրանքատեսակի|Արտադրողը, ապրանքային        |

|ը/կ|ծածկագիրը|անվանումը  |անվանումը    |անվանումը, քաշը,             |

|   |         |           |             |յուղայնությունը և  այլ       |

|   |         |           |             |ֆիզիկական նկարագրեր          |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|1  |15612160 |Ալյուր     |1-ին տեսակի  |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|

|   |         |ցորենի     |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և  հոտի: Առանց |

|   |         |           |             |թթվության և  դառնության,     |

|   |         |           |             |առանց փտահոտի ու բորբոսի:    |

|   |         |           |             |Խոնավության զանգվածային մասը`|

|   |         |           |             |ոչ ավելի 15%-ից,             |

|   |         |           |             |մետաղամագնիսական             |

|   |         |           |             |խառնուրդները` ոչ ավելի       |

|   |         |           |             |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային   |

|   |         |           |             |մասը` չոր նյութի 0.75%, հում |

|   |         |           |             |սոսնձանյութի քանակությունը`  |

|   |         |           |             |առնվազն 30,0%: ՀՍՏ 280-2007: |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|2  |15612170 |           |2-րդ տեսակի  |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|

|   |         |           |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և  հոտի: Առանց |

|   |         |           |             |թթվության և  դառնության,     |

|   |         |           |             |առանց փտահոտի ու բորբոսի:    |

|   |         |           |             |Խոնավության զանգվածային մասը`|

|   |         |           |             |ոչ ավելի 15%-ից,             |

|   |         |           |             |մետաղամագնիսական             |

|   |         |           |             |խառնուրդները` ոչ ավելի       |

|   |         |           |             |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային   |

|   |         |           |             |մասը` չոր նյութի 1.25%,      |

|   |         |           |             |հում սոսնձանյութի            |

|   |         |           |             |քանակությունը` առնվազն 25,0%:|

|   |         |           |             |ՀՍՏ 280-2007: Անվտանգությունը|

|   |         |           |             |և  մակնշումը N 2-III-4.9-01- |

|   |         |           |             |2010 հիգիենիկ նորմատիվների   |

|   |         |           |             |և  «Սննդամթերքի անվտանգության|

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|3  |15612100 |           |բարձր տեսակի |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|

|   |         |           |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և  հոտի: Առանց |

|   |         |           |             |թթվության և  դառնության,     |

|   |         |           |             |առանց փտահոտի ու բորբոսի:    |

|   |         |           |             |Խոնավության զանգվածային մասը`|

|   |         |           |             |ոչ ավելի 15%-ից,             |

|   |         |           |             |մետաղամագնիսական             |

|   |         |           |             |խառնուրդները` ոչ ավելի       |

|   |         |           |             |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային   |

|   |         |           |             |մասը` չոր նյութի 0.55%, հում |

|   |         |           |             |սոսնձանյութի քանակությունը`  |

|   |         |           |             |առնվազն 28,0%: ՀՍՏ 280-2007: |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|4  |15131630 |Տավարի մսի |տավարի մսի   |Պահածոներ տավարի մսի բարձր   |

|   |         |պահածո     |պահածո       |տեսակի, հերմետիկ փակ         |

|   |         |           |             |մետաղական տարաներով: Մսի և   |

|   |         |           |             |ճարպի զանգվածային մասը ոչ    |

|   |         |           |             |պակաս 54%-ից, այդ թվում`     |

|   |         |           |             |ճարպի զանգվածային մասը ոչ    |

|   |         |           |             |ավելի 17%-ից, քլորիդների     |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը 1,2-1,5%:   |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|5  |15235100 |Ձկան պահածո|ձկան պահածո, |Ձկան զանգվածային մասը 75%,   |

|   |         |           |յուղի մեջ    |յուղի զանգվածային մասը 10%:  |

|   |         |           |տապակած      |Հերմետիկ փակ մետաղական       |

|   |         |           |             |տարաներով, ԳՕՍՏ 10531-89:    |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|6  |15235200 |           |ձկան պահածո` |Ձկան զանգվածային մասը 75%,   |

|   |         |           |տոմատի       |յուղի զանգվածային մասը 10%:  |

|   |         |           |սոուսով      |Պիտանելիության մնացորդային   |

|   |         |           |             |ժամկետը ոչ պակաս 70%:        |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը`             |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|7  |15113100 |Խոզի միս   |խոզի միս,    |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |

|   |         |           |տեղական,     |պաղեցրած, ճարպի շերտի        |

|   |         |           |ոսկրոտ 1-ին  |հաստությունը ոչ ավել քան     |

|   |         |           |կարգի        |3 սմ, մնացորդային ժամկետը    |

|   |         |           |/չալաղաջ,    |մատակարարման պահին ոչ պակաս  |

|   |         |           |մատ/         |50%-ից անվտանգությունը և     |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|8  |15113200 |           |խոզի միս,    |Պաղեցրած վիճակում, ոսկորի և  |

|   |         |           |տեղական,     |մսի հարաբերակցությունը`      |

|   |         |           |փափուկ       |համապատասխանաբար 50-50%,     |

|   |         |           |             |մսեղիք: Անվտանգությունը և    |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|9  |15113300 |           |խոզի միս,    |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |

|   |         |           |ներմուծված   |պոլիէթիլենային փաթեթավորմամբ,|

|   |         |           |ոսկրոտ, 1-ին |խորը սառեցրած, ճարպի շերտի   |

|   |         |           |կարգի        |հաստությունը ոչ ավել քան     |

|   |         |           |             |3 սմ, մնացորդային ժամկետը    |

|   |         |           |             |մատակարարման պահին ոչ պակաս  |

|   |         |           |             |50%-ից, անվտանգությունը և    |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|10 |15113400 |           |խոզի միս,    |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |

|   |         |           |ներմուծված   |պոլիէթիլենային փաթեթավորմամբ,|

|   |         |           |փափուկ       |խորը սառեցրած, ճարպի շերտի   |

|   |         |           |             |հաստությունը ոչ ավել քան     |

|   |         |           |             |3 սմ, մնացորդային ժամկետը    |

|   |         |           |             |մատակարարման պահին ոչ        |

|   |         |           |             |պակաս 50%-ից, անվտանգությունը|

|   |         |           |             |և  մակնշումը` ըստ ՀՀ         |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|11 |15112150 |Հավի միս   |հավի մսեղիք, |Բրոյլեռ տիպի, առանց փորոտիքի,|

|   |         |           |պաղեցրած,    |մաքուր, արյունազրկված, առանց |

|   |         |           |տեղական,     |կողմնակի հոտերի, փաթեթավորված|

|   |         |           |ամբողջական   |պոլիէթիլենային թաղանթներով:  |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|12 |15112160 |           |հավի մսեղիք, |Բրոյլեռ տիպի, առանց փորոտիքի,|

|   |         |           |սառեցված,    |մաքուր, արյունազրկված, առանց |

|   |         |           |տեղական,     |կողմնակի հոտերի, փաթեթավորված|

|   |         |           |ամբողջական   |պոլիէթիլենային թաղանթներով:  |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|13 |15112170 |           |հավի մսեղիք, |Առանց փորոտիքի, մաքուր,      |

|   |         |           |սառեցված,    |արյունազրկված, առանց կողմնակի|

|   |         |           |ներմուծված,  |հոտերի, փաթեթավորված         |

|   |         |           |ամբողջական   |պոլիէթիլենային թաղանթներով:  |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|14 |15111110 |Տավարի միս |տավարի միս,  |Տավարի կիսամսեղիքով,         |

|   |         |           |տեղական      |պիտակավորված, ընդհանուր      |

|   |         |           |ոսկրոտ       |քանակի 20%-ից ոչ ավելին 2-րդ |

|   |         |           |             |կարգի տավարի միս,            |

|   |         |           |             |անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|15 |15111120 |           |տավարի միս,  |Միս տավարի պաղեցրած, փափուկ  |

|   |         |           |տեղական      |միս առանց ոսկորի, զարգացած   |

|   |         |           |փափուկ       |մկաններով, պահված 0oC-ից     |

|   |         |           |             |մինչև  4oC ջերմաստիճանի      |

|   |         |           |             |պայմաններում` 6 ժ-ից ոչ      |

|   |         |           |             |ավելի, I պարարտության,       |

|   |         |           |             |պաղեցրած մսի մակերեսը չպետք է|

|   |         |           |             |լինի խոնավ, ոսկորի և  մսի    |

|   |         |           |             |հարաբերակցությունը`          |

|   |         |           |             |համապատասխանաբար 0% և  100%: |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|16 |15111130 |           |տավարի միս,  |Միս տավարի խորը սառեցրած,    |

|   |         |           |ներմուծված   |փափուկ միս առանց ոսկորի,     |

|   |         |           |փափուկ       |զարգացած մկաններով,          |

|   |         |           |             |փաթեթավորումը` արկղերով,     |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |8-րդ հոդվածի:                |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|17 |15115200 |Ոչխարի միս |ոչխարի միս,  |Միս ոչխարի, ոսկորով,         |

|   |         |           |տեղական,     |զարգացած մկաններով, պահված   |

|   |         |           |ոսկրոտ       |0oC-ից մինչև  4oC            |

|   |         |           |             |ջերմաստիճանի պայմաններում`   |

|   |         |           |             |6 ժ-ից ոչ ավելի, I           |

|   |         |           |             |պարարտության, պաղեցրած մսի   |

|   |         |           |             |մակերեսը չպետք է լինի        |

|   |         |           |             |խոնավ, փաթեթավորումը`        |

|   |         |           |             |արկղերով, Անվտանգությունը    |

|   |         |           |             |և  մակնշումը` ըստ ՀՀ         |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի          |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|18 |15119610 |Ձուկ       |ձուկ, տեղական|Թարմ ամբողջական 0.7-ից մինչև |

|   |         |           |իշխան        |1 կգ զանգվածով, հայկական     |

|   |         |           |             |ծագման սև  իշխան:            |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|19 |15221000 |           |ձուկ,        |Ձուկ խորը սառեցված` առանց    |

|   |         |           |սառեցված,    |գլխի և  փորոտիքի, 1-ին       |

|   |         |           |ներմուծված   |տեսակի, խորը սառեցված        |

|   |         |           |/խեկ/        |բլոկներով: Անվտանգությունը`  |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010          |

|   |         |           |             |հիգիենիկ նորմատիվների և      |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի                      |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|20 |15131121 |Երշիկեղեն  |երշիկ, եփած  |Երշիկ եփած` պատրաստված տավարի|

|   |         |           |             |և  խոզի մսից, խոնավությունը  |

|   |         |           |             |ոչ ավելի քան 68%, փաթեթավորած|

|   |         |           |             |վակուումային կամ առանց,      |

|   |         |           |             |յուրաքանչյուր փաթեթավորման   |

|   |         |           |             |միավորը համապատասխան         |

|   |         |           |             |պիտակավորմամբ:               |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ      |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|21 |15131122 |           |երշիկ,       |Երշիկ կիսաապխտած` պատրաստված |

|   |         |           |կիսաապխտած   |տավարի և  խոզի մսից,         |

|   |         |           |             |խոնավությունը ոչ ավելի քան   |

|   |         |           |             |45%, փաթեթավորած վակուումային|

|   |         |           |             |կամ առանց, յուրաքանչյուր     |

|   |         |           |             |փաթեթավորման միավորը         |

|   |         |           |             |համապատասխան պիտակավորմամբ:  |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ      |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|22 |15131123 |           |երշիկ,       |Հումապխտած տեսակի` պատրաստված|

|   |         |           |հումապխտած   |տավարի և  խոզի մսից,         |

|   |         |           |             |խոնավությունը ոչ ավելի քան   |

|   |         |           |             |30%, փաթեթավորած վակուումային|

|   |         |           |             |կամ առանց, յուրաքանչյուր     |

|   |         |           |             |փաթեթավորման միավորը         |

|   |         |           |             |համապատասխան պիտակավորմամբ,  |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ      |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Մսի և    |

|   |         |           |             |մսամթերքի տեխնիկական         |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|23 |15313000 |Կարտոֆիլ   |կարտոֆիլ     |Վաղահաս և  ուշահաս, I տեսակի,|

|   |         |           |             |չցրտահարված, առանց           |

|   |         |           |             |վնասվածքների, կլոր ձվաձև     |

|   |         |           |             |4 սմ, 5%, երկարացված 3,5 սմ, |

|   |         |           |             |5% կլոր ձվաձև  (4-ից 5) սմ   |

|   |         |           |             |20%, երկարացված (4-ից 4,5) սմ|

|   |         |           |             |20%, կլոր ձվաձև  (5-ից 6 սմ) |

|   |         |           |             |55%, երկարացված (5-ից 5,5) սմ|

|   |         |           |             |55%, կլոր ձվաձև  (6-ից 7) սմ |

|   |         |           |             |20%, երկարացված (6-ից 6,5) սմ|

|   |         |           |             |20%: Տեսականու մաքրությունը` |

|   |         |           |             |90%-ից ոչ պակաս,             |

|   |         |           |             |փաթեթավորումը` առանց         |

|   |         |           |             |չափածրարման: Անվտանգությունը |

|   |         |           |             |և  մակնշումը` ըստ ՀՀ         |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1913-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Թարմ     |

|   |         |           |             |պտուղ-բանջարեղենի տեխնիկական |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|24 |15541100 |Պանիր      |պանիր, լոռի  |Պանիր պինդ, կովի կաթից,      |

|   |         |           |             |աղաջրային, սպիտակից մինչև    |

|   |         |           |             |բաց դեղին գույնի, տարբեր     |

|   |         |           |             |մեծության և  ձևի  աչքերով:   |

|   |         |           |             |46% յուղայնությամբ,          |

|   |         |           |             |պիտանելիության ժամկետը ոչ    |

|   |         |           |             |պակաս քան 90%:               |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|25 |15541200 |           |պանիր, չանախ |Սպիտակ աղաջրային պանիր, կովի |

|   |         |           |             |կաթից, 36-40% յուղայնությամբ:|

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|26 |15542100 |Կաթնաշոռ   |կաթնաշոռ     |Կաթնաշոռ 18 և  9,0% յուղի    |

|   |         |           |դասական      |պարունակությամբ,             |

|   |         |           |             |թթվայնությունը` 210-240 oT,  |

|   |         |           |             |փաթեթավորված սպառողական      |

|   |         |           |             |տարաներով, անվտանգությունը և |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|27 |15542110 |           |կաթնաշոռ,    |Կաթնաշոռ անյուղ,             |

|   |         |           |անյուղ       |թթվայնությունը` 210-240 oT,  |

|   |         |           |             |փաթեթավորված սպառողական      |

|   |         |           |             |տարաներով, 200-500 գ         |

|   |         |           |             |տուփերով, անվտանգությունը և  |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2006 թ.        |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|28 |15831000 |Շաքարավազ  |շաքարավազ    |Սպիտակ գույնի, սորուն, քաղցր,|

|   |         |           |սպիտակ       |առանց կողմնակի համի և  հոտի  |

|   |         |           |             |(ինչպես չոր վիճակում, այնպես |

|   |         |           |             |էլ լուծույթում): Շաքարի      |

|   |         |           |             |լուծույթը պետք է լինի        |

|   |         |           |             |թափանցիկ, առանց չլուծված     |

|   |         |           |             |նստվածքի և  կողմնակի         |

|   |         |           |             |խառնուկների, սախարոզի        |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը` 99,75%-ից  |

|   |         |           |             |ոչ պակաս (չոր նյութի վրա     |

|   |         |           |             |հաշված), խոնավության         |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը` 0,14%-ից   |

|   |         |           |             |ոչ ավել, ֆեռոխառնուկների     |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը` 0,0003%-ից |

|   |         |           |             |ոչ ավել, պիտանելիության      |

|   |         |           |             |մնացորդային ժամկետը`         |

|   |         |           |             |մատակարարման պահին սահմանված |

|   |         |           |             |ժամկետի 50%-ից ոչ պակաս:     |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|29 |15511600 |Խտացրած    |Խտացրած կաթ  |Խտացրած կաթ շաքարով,         |

|   |         |կաթ        |շաքարով      |խոնավությունը` 26,5%-ից ոչ   |

|   |         |           |             |ավելի, սախարոզը 43,5%-ից ոչ  |

|   |         |           |             |պակաս, կաթնային չոր նյութերի |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը` 28,5%-ից   |

|   |         |           |             |ոչ պակաս, թթվայնությունը`    |

|   |         |           |             |48oT-ից ոչ ավելի,            |

|   |         |           |             |պիտանելիության մնացորդային   |

|   |         |           |             |ժամկետը մատակարարման պահից ոչ|

|   |         |           |             |պակաս քան 70%:               |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի          |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|30 |15811110 |Հաց        |հաց, հրազդան |Ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից  |

|   |         |           |             |պատրաստված: Պիտանելիության   |

|   |         |           |             |մնացորդային ժամկետը ոչ պակաս |

|   |         |           |             |քան 90%: Անվտանգությունը`    |

|   |         |           |             |ըստ N 2-III-4.9-01-2010      |

|   |         |           |             |հիգիենիկ նորմատիվների և      |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|31 |15811120 |           |հաց,         |Ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից  |

|   |         |           |մատնաքաշ     |պատրաստված: Անվտանգությունը` |

|   |         |           |             |ըստ N 2-III-4.9-01-2010      |

|   |         |           |             |հիգիենիկ նորմատիվների և      |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի: Պիտանելիության      |

|   |         |           |             |մնացորդային ժամկետը ոչ պակաս |

|   |         |           |             |քան 90%                      |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|32 |15616000 |Հնդկաձավար |հնդկաձավար   |Հնդկաձավար I կամ II          |

|   |         |           |             |տեսակների, խոնավությունը`    |

|   |         |           |             |14,0%-ից ոչ ավելի, հատիկները`|

|   |         |           |             |97,5%-ից ոչ պակաս:           |

|   |         |           |             |Պիտանելիության մնացորդային   |

|   |         |           |             |ժամկետը ոչ պակաս քան 70%:    |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2007 թ. |

|   |         |           |             |հունվարի 11-ի N 22-Ն որոշմամբ|

|   |         |           |             |հաստատված «Հացահատիկին, դրա  |

|   |         |           |             |արտադրմանը, պահմանը,         |

|   |         |           |             |վերամշակմանը և  օգտահանմանը  |

|   |         |           |             |ներկայացվող պահանջների       |

|   |         |           |             |տեխնիկական կանոնակարգի» և    |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|33 |03142510 |Հավի ձու   |ձու, 01 կարգ |Ձու սեղանի կամ դիետիկ, 1-ին  |

|   |         |           |             |կարգի, տեսակավորված ըստ մեկ  |

|   |         |           |             |ձվի զանգվածի, դիետիկ ձվի     |

|   |         |           |             |պահման ժամկետը` 7 օր, սեղանի |

|   |         |           |             |ձվինը` 25 օր, սառնարանային   |

|   |         |           |             |պայմաններում` 120 օր:        |

|   |         |           |             |Պիտանելիության մնացորդային   |

|   |         |           |             |ժամկետը ոչ պակաս քան 90%:    |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2011    |

|   |         |           |             |թվականի սեպտեմբերի 29-ի «Ձվի |

|   |         |           |             |և  ձվամթերքի տեխնիկական      |

|   |         |           |             |կանոնակարգը հաստատելու       |

|   |         |           |             |մասին» N 1438-Ն որոշմանը և   |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|34 |03142520 |           |ձու, 02 կարգ |Ձու սեղանի կամ դիետիկ, 2-րդ  |

|   |         |           |             |կարգի, տեսակավորված ըստ մեկ  |

|   |         |           |             |ձվի զանգվածի, դիետիկ ձվի     |

|   |         |           |             |պահպանման ժամկետը` 7 օր,     |

|   |         |           |             |սեղանի ձվինը` 25 օր,         |

|   |         |           |             |սառնարանային պայմաններում`   |

|   |         |           |             |90 օր, ՀՍՏ 182-2012          |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ N 2-III-4.9-01-2010      |

|   |         |           |             |սանիտարահամաճարակային        |

|   |         |           |             |կանոնների և  նորմերի,        |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|35 |15421100 |Բուսական   |արևածաղկի    |Պատրաստված արևածաղկի         |

|   |         |յուղ, ձեթ  |ձեթ,         |սերմերի լուծամզման և  ճզմման |

|   |         |           |ռաֆինացված,  |եղանակով, բարձր տեսակի,      |

|   |         |           |(զտած)       |զտված, հոտազերծված:          |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը`             |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, մակնշումը`     |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|36 |15411150 |           |արևածաղկի    |Պատրաստված արևածաղկի  սերմերի|

|   |         |           |ձեթ,         |լուծամզման և  ճզմման         |

|   |         |           |չռաֆինացված, |եղանակով, բարձր և  1         |

|   |         |           |(չզտված)     |տեսակների, չզտված,           |

|   |         |           |             |չհոտազերծված:                |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, մակնշումը`     |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|           |_____________|_____________________________|

|37 |15421200 |           |եգիպտացորենի |Պատրաստված եգիպտացորենից,    |

|   |         |           |ձեթ,         |զտված, հոտազերծված:          |

|   |         |           |ռաֆինացված   |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |(զտած)       |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, մակնշումը`     |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|38 |15431100 |Հալած յուղ,|մարգարին,    |Բուտերբրոդային տեսակի:       |

|   |         |մարգարին   |ներմուծված   |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|39 |15530000 |Կարագ      |կարագ,       |Սերուցքային, յուղայնությունը`|

|   |         |           |սերուցքային  |71,5-82,5%, բարձր որակի, թարմ|

|   |         |           |             |վիճակում, պրոտեինի           |

|   |         |           |             |պարունակությունը 0,7 գ,      |

|   |         |           |             |ածխաջուր 0,7 գ, 740 կկալ     |

|   |         |           |             |200-250 գ կամ 20-25 կգ       |

|   |         |           |             |գործարանային փաթեթներով:     |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթին,   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքին և  դրանց        |

|   |         |           |             |արտադրությանը ներկայացվող    |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդված           |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|40 |15431200 |Սփրեդ      |սփրեդ,       |Արտադրողի տեխնիկական         |

|   |         |           |բուսասերուց- |պայմանների համաձայն սփրեդ    |

|   |         |           |քային        |(յուղածո)` յուղային էմուլսիոն|

|   |         |           |             |մթերք, որի մեջ ընդհանուր     |

|   |         |           |             |յուղի զանգվածային մասը       |

|   |         |           |             |կազմում է 39-95%, կաթնայուղի |

|   |         |           |             |զանգվածային մասը կազմում է   |

|   |         |           |             |15-50%, օժտված է պլաստիկ,    |

|   |         |           |             |հեշտ քսվող թանձրությամբ,     |

|   |         |           |             |պատրաստված է կաթնայուղից և   |

|   |         |           |             |(կամ) սերուցքից, և  (կամ)    |

|   |         |           |             |թորազտված, և  (կամ)          |

|   |         |           |             |գերեթերացված, և  (կամ)       |

|   |         |           |             |հիդրոգենացված բուսական       |

|   |         |           |             |յուղերից կամ դրանց           |

|   |         |           |             |բաղադրությունից:             |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը և  մակնշումը`|

|   |         |           |             |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |

|   |         |           |             |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն     |

|   |         |           |             |որոշմամբ հաստատված «Կաթի և   |

|   |         |           |             |կաթնամթերքի տեխնիկական       |

|   |         |           |             |կանոնակարգի» և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|41 |15321000 |Մրգահյութ  |մրգահյութ,   |Մրգահյութեր` պատրաստված թարմ |

|   |         |           |պատրաստի     |մրգերից և  պտուղներից,       |

|   |         |           |օգտագործման  |պտղամսով, շաքարի օշարակի     |

|   |         |           |բնական հյութ |հավելումով կամ առանց դրա,    |

|   |         |           |             |արտաքին տեսքով պարզ` նստվածքի|

|   |         |           |             |զանգվածային մասը 0,2% ոչ     |

|   |         |           |             |ավելի և  ոչ պարզ` 0,8% ոչ    |

|   |         |           |             |պակաս: Անվտանգությունը և     |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2009 թ. հունիսի|

|   |         |           |             |26-ի թիվ 744-Ն որոշմամբ      |

|   |         |           |             |հաստատված «Հյութերին և       |

|   |         |           |             |հյութամթերքներին ներկայացվող |

|   |         |           |             |պահանջների տեխնիկական        |

|   |         |           |             |կանոնակարգի», «Սննդամթերքի   |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|42 |15871230 |Կետչուպ    |տոմատի       |Արտադրողի տեխնիկական         |

|   |         |           |կետչուպ      |պայմանների համաձայն, լուծվող |

|   |         |           |տեղական      |չոր նյութերի զանգվածային մասը|

|   |         |           |արտադրության |ոչ պակաս 21%, ընդհանուր      |

|   |         |           |             |խմբաքանակի 70%-ը կծու, 30%-ը`|

|   |         |           |             |քաղցր տեսակի, բաղադրությունը`|

|   |         |           |             |տոմատի մածուկ, շաքարավազ, աղ,|

|   |         |           |             |սոխ, սխտոր, պղպեղ (կծու      |

|   |         |           |             |տեսակի դեպքում) համեմունքներ:|

|   |         |           |             |Պահպանման ժամկետը ոչ պակաս 12|

|   |         |           |             |ամիս: Պարունակությունը` 100  |

|   |         |           |             |գրամում ածխաջրեր 10-18,      |

|   |         |           |             |սպիտակուցներ 1.5, էներգետիկ  |

|   |         |           |             |արժեքը 56-88 կկալ:           |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|43 |15333100 |Տոմատի     |տոմատի       |Բարձր կամ առաջին տեսակների,  |

|   |         |մածուկ     |մածուկ       |ապակե կամ մետաղյա տարաներով, |

|   |         |           |             |փաթեթավորումը` մինչև  10 դմ3 |

|   |         |           |             |տարողությամբ:                |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը`             |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների և  «Սննդամթերքի |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|44 |15851100 |Մակարոնեղեն|մակարոն      |Մակարոնեղեն անդրոժ խմորից,   |

|   |         |           |             |կախված ալյուրի տեսակից և     |

|   |         |           |             |որակից` Ա (պինդ ցորենի       |

|   |         |           |             |ալյուրից), Բ (փափուկ         |

|   |         |           |             |ապակենման ցորենի ալյուրից),  |

|   |         |           |             |Վ (հացաթխման ցորենի          |

|   |         |           |             |ալյուրից), չափածրարված և     |

|   |         |           |             |առանց չափածրարման:           |

|   |         |           |             |Անվտանգությունը` ըստ         |

|   |         |           |             |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |

|   |         |           |             |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|45 |15617000 |Ցորենաձավար|ցորենաձավար  |Ստացված ցորենի թեփահան       |

|   |         |           |             |հատիկների հղկմամբ, կամ հետագա|

|   |         |           |             |կոտրատմամբ, ցորենի հատիկները |

|   |         |           |             |լինում են հղկված ծայրերով կամ|

|   |         |           |             |հղկված կլոր հատիկների ձևով,  |

|   |         |           |             |խոնավությունը 14%-ից ոչ      |

|   |         |           |             |ավելի, աղբային խառնուկները   |

|   |         |           |             |0,3%-ից ոչ ավելի, պատրաստված |

|   |         |           |             |բարձր և  առաջին տեսակի       |

|   |         |           |             |ցորենից, անվտանգությունը և   |

|   |         |           |             |մակնշումը` ըստ ՀՀ            |

|   |         |           |             |կառավարության 2007 թ.        |

|   |         |           |             |հունվարի 11-ի N 22-Ն որոշմամբ|

|   |         |           |             |հաստատված «Հացահատիկին, դրա  |

|   |         |           |             |արտադրմանը, պահմանը,         |

|   |         |           |             |վերամշակմանը և  օգտահանմանը  |

|   |         |           |             |ներկայացվող պահանջների       |

|   |         |           |             |տեխնիկական կանոնակարգի» և    |

|   |         |           |             |«Սննդամթերքի անվտանգության   |

|   |         |           |             |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ        |

|   |         |           |             |հոդվածի:                     |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

|46 |15618000 |Բլղուր     |բլղուր       |Ձավար ցորենի I, II և  III    |

|   |         |           |             |տեսակի, ստացված ցորենի       |

|   |         |           |             |թեփահան հատիկների հղկմամբ,   |

|   |         |           |             |կամ հետագա կոտրատմամբ,       |

|   |         |           |             |ցորենի հատիկները լինում են   |

|   |         |           |             |հղկված ծայրերով կամ հղկված   |

|   |         |           |             |կլոր հատիկների ձևով,         |

|   |         |           |             |խոնավությունը 14%-ից ոչ      |

|   |         |           |             |ավելի, աղբային խառնուկները   |

|   |         |           |             |0,3%-ից ոչ ավելի, պատրաստված |

|   |         |           |             |բարձր և  առաջին տեսակի       |

|   |         |           |             |ցորենից: Անվտանգությունը`    |

|   |         |           |             |ըստ N 2-III-4.9-01-2010      |

|   |         |           |             |հիգիենիկ նորմատիվների, իսկ   |

|   |         |           |             |մակնշումը` «Սննդամթերքի      |

|   |         |           |             |անվտանգության մասին» ՀՀ      |

|   |         |           |             |օրենքի 8-րդ հոդվածի:         |

|___|_________|___________|_____________|_____________________________|

 

-------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
05.12.2013
N 1338-Ն
Որոշում